Bővül a Samsung RCS-alapú üzenetküldési szolgáltatása

Kütyü Magazin, 2017. március 3. 14:29

A Samsung Electronics a nemrég felvásárolt NewNet Communication Technologies gazdag kommunikációs szolgáltatások megoldásait (Rich Communication Services, RCS) felhasználva bővíti az RCS-alapú üzenetküldési szolgáltatását. 

A Samsung RCS-szolgáltatása egy teljes körű, végpontok közötti megoldás, amely az RCS-t támogató készülékeket, natív/letölthető eszközklienseket, felhőalapú RCS-alkalmazás-kiszolgálókat, a szolgáltatók közötti kölcsönös kapcsolódásra alkalmas központot és egy harmadik fél által szolgáltatott, bevételszerzést segítő platformot tartalmaz. 

A felhasználók olyan fejlett üzenetküldési funkciókat élvezhetnek, mint a csoportos csevegés, a videohívás és a nagyméretű fájlok küldése, miközben nincs szükség újabb alkalmazás letöltésére, továbbra is használhatják a saját telefonszámukat. 

A Samsung RCS-felhője segítségével a mobilszolgáltatók gyorsan, saját hálózati infrastruktúra kiépítésével járó költségek, időráfordítás és erőforrás nélkül indíthatják el a szolgáltatásukat. A Samsung RCS-központja ezenkívül támogatja és leegyszerűsíti az RCS-képes szolgáltatók, a Samsung és a harmadik felek által üzemeltetett RCS-felhők közötti kapcsolódást, ezáltal lehetővé teszi, hogy a szolgáltatás az SMS-hez és MMS-hez hasonlóan mindenütt jelen legyen.

A Samsung RCS-megoldása megfelel a legújabb GSMA RCS-specifikációknak. A szabványon alapuló megoldás az SMS/MMS után igazi fejlődést jelent majd az üzenetküldési szolgáltatások terén, és nagyon gyorsan elérhetővé válhat az egész világon.

„Nagyon izgatottak vagyunk a Samsung RCS-alapú üzenetküldési szolgáltatásának bővítése miatt” – mondta Yunsang Park, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának termék- és szolgáltatásinnovációs csoportjáért felelős vezető alelnöke. – „A szolgáltatásnak köszönhetően a felhasználók az üzenetváltás egy új, széleskörű módját tapasztalhatják meg mobiltelefonjaikon. Az új RCS-megoldásunk és mobilszolgáltató partnereink világszerte felhasználók százmilliói számára teszik majd könnyebben elérhetővé az RCS-alapú üzenetküldést. Hálásak vagyunk partnereink támogatásáért, és alig várjuk, hogy a jövőben tovább bővítsük hálózatunkat.”

A Samsung számos hálózati szolgáltató partnerrel működik együtt, hogy az RCS-alapú üzenetküldést elérhetővé tegye a felhasználók számára, ilyen például: a Deutsche Telekom, a KT, az SK Telecom, a T-Mobile és a Vodafone. Annak érdekében, hogy megfeleljen az egyes partnerek egyedi igényeinek, a megoldás nemcsak csomagban, partneri megállapodásként, hanem különböző moduláris formákban is elérhető. A közeljövőben további partnerek csatlakozása is várható.

„A GSMA a Universal Profile specifikációval egyetlen egységes szabványt hozott létre az RCS-alapú üzenetküldéshez a mobiliparág számára, több nagyobb szolgáltató már el is indította a szolgáltatását” – jelentette ki Alex Sinclair, a GSMA technológiai igazgatója. – „Ennek a szemléletmódnak köszönhetően a fogyasztóknak szélesebb körű és egységesebb üzenetváltásra van lehetőségük eszköztől és hálózattól függetlenül. Azt várjuk, hogy a specifikáció tényleges iparági szabvánnyá válik a közeljövőben.”

Az RCS-megoldást a Samsung Android Marshmallow, illetve az annál újabb operációs rendszerrel működő okostelefonjai támogatják majd.