A babázás nem gyerekjáték, ezért jó, ha kéznél van a segítség!

Kütyü Magazin, 2017. április 11. 09:35

„9 hónap biztosan elég lesz, hogy felkészüljek a kicsi érkezésére” – gondolják sokan, majd az egyre gömbölyödő pocak láttán a magabiztosságot felváltják a kételyek, a felgyülemlett kérdésekre pedig nem érkeznek megbízható válaszok. Ezentúl okkal kaphatja majd elő mobiltelefonját a segítségért kutatva, ugyanis az ingyenesen letölthető Babanapló alkalmazás lesz az elkövetkező hónapokban az egyik leghűségesebb tanácsadója.

Az applikációt szakorvosok tesztelték. Kiegészítő tájékoztatónkban olyan megbízható orvosok szakvéleményét olvashatja a Babanapló mobil-applikációról, mint Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos és Dr. Novák Hunor.

Gyermeke születése minden bizonnyal élete egyik legfontosabb és leginkább várt eseménye. A felhőtlen öröm mellé azonban a legtöbb esetben bizonytalanság és félelem is társul, ugyanis kevés olyan terület van a mindennapokban, ahol annyi tévhit keringene, mint a gyermeknevelésben.

Sok szülő a mindennél jobban várt apróság megérkezése után tanácstalannak érezheti magát a rá nehezedő felelősség és az ismeretlen helyzetek átláthatatlan útvesztői miatt. Gyakran előfordul, hogy ezen a kétségekkel teli helyzeten a családtagok, barátok és ismerősök – akaratukon kívül ugyan, de – még tovább rontanak ellentmondásos tanácsaikkal és eltérő gyermeknevelési elveikkel. Szeretne tisztán látni? Csak egy dologra kell ezentúl odafigyelnie: legyen feltöltve a mobiltelefonja!

 

A Babanapló alkalmazás éjjel-nappal asszisztál majd Önnek!

Az ingyenes applikáció lehetővé teszi, hogy egy speciális módszerrel kövesse nyomon kisbabája fejlődését. Segítségével digitálisan naplózhatóak az olyan hétköznapi események, mint a legutóbbi pelenkacsere vagy etetés időpontja, gyermeke alvási ciklusa. Mindemellett, olyan fontos mérföldköveket is elraktározhat digitális babanaplójába, mint a fontosabb mozgásfejlődési állomások, vagy a kötelező védőoltások beadásának időpontja.

 

 

A Babanapló mobil-alkalmazás számos előnnyel jár:

 

Szakemberek ajánlásával! 

„A régi katonás rend szemléletet, hogy hány hónaposan kell, hogy kússzon, járjon, hány óránként mennyit kell szopnia egy babának, felváltotta az orvoslásban a modern, egyénre szabott, természetes látásmód. Azaz minden gyerek más és más, a fejlődésben jelentős különbségek lehetnek, ami még nem számít kórosnak. Azért jó egy helyen naplózni a baba fejlődését, mert mindig kézben van, az adatok nem vesznek el - a mobilé a jövő.”

„A kezdeti lelkesedés, hogy szülőként majd minden apró paramétert felírunk, megjegyzünk, amelyek a kisbaba fejlődését mérföldkövezik, sok esetben igen hamar alábbhagy. Többek közt azért is, mert bizonyos dolgokat egyik, bizonyos dolgokat egy másik helyre kell felírni. A súly- és hossznövekedésre vonatkozó adatok például a gyermek kiskönyvébe kerülnek, az első mosolyról, átfordulásról szóló feljegyzések pedig egy külön erre a célra nyitott, másik mappába, és akkor az aranyos babakönyvekről még nem is beszéltünk. Egy bizonyos idő – és bizonyos számú gyermek – után ember legyen a talpán, akinek van ideje és türelme ezeket pontosan, precízen naplózni. Viszont, ha mindezt akár egy helyre, mobiltelefonunk segítségével is megtehetjük, akkor akár szoptatás, akár altatás közben pár perc alatt megtehetjük. A kényelem ezekben az embert (nőket) próbáló időkben bizony hatalmas kincs.”

 

A hitelesség mindenekelőtt!

Az applikáció célja, hogy szakmailag hiteles forrásként szolgáljon a laikus felhasználók számára. A mobilalkalmazás tartalmait szakorvosok írták és lektorálták, ám a cikkek, információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsadást!

Az alkalmazás letölthető iOS-re az AppStore-ban, Androidos készülékre a Google Play Áruházban.

Az alkalmazás főtámogatója a Johnson&Johnson és a Berlin Chemie Kft. Szakmai támogatója a WEBBeteg.hu és a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet.