Az Epson SureColor SC-P5000 készüléke TIPA-díjat nyert

Kütyü Magazin, 2017. április 23. 10:20

A világ különböző fotós magazinjainak szerkesztői, újságírói egy Epson terméket is díjaztak a 2017-es TIPA díjátadón. A japán gyártó idei nyertes készüléke a SureColor SC-P5000 volt, ami a legjobb fotónyomtatónak járó elismerést kapta meg.

A TIPA (Technical Image Press Association) döntését minden kategória esetében egy 12 hónapos értékelési időszak előzi meg, amely során a zsűri figyelembe veszi az innovatív megoldásokat, az élvonalbeli technológia használatát, a dizájnt és az ergonómiai kialakítást, az egyszerű használatot, valamint az ár-teljesítmény arányát. Az idei győzteseket 27 ázsiai, ausztrál, európai, észak- és dél-amerikai profi- és hobbifotós és üzleti magazin képviselője választotta ki a japán Camera Journal Press Club egy tagjával közösen.

 

 

A TIPA az egyik legnagyobb és legbefolyásosabb fotótechnikai sajtószövetség a világon. A 2017-es elismerésével együtt az Epson 1997 óta összesen 38 TIPA-díjat kapott technológia megoldásaiért és képalkotó termékeiért, beleértve a tintasugaras nyomtatókat, tintákat, szkennereket és projektorokat. A díjátadó eseményt 2017. június 16-án rendezik Tokióban.

 

 

A díjnyertes termékkel kapcsolatban a TIPA így fogalmazott:

Epson SureColor SC-P5000

„A 17" méretű SC-P5000 egy asztali proofkészítő, képzőművészeti és fényképészeti alkalmazásra tervezett nyomtató, tíz színből álló festékkészlettel, PrecisionCore TFP nyomtatófejjel és Epson Precision Dot technológiával. A nyomtató kizárólag olyan 200ml-es UltraChrome HDX tintapatronokat használ, amelyek továbbfejlesztett fényállóságot és sűrűbb fekete árnyalatokat biztosítanak, a korábbi modellekhez képest még korszerűbb nyomtatási állandósággal.”

„A nyomtató modern por és statikus feltöltődés elleni védelemmel rendelkezik, ami csökkenti a karbantartási igényt és növeli a készülék tartósságát. A PrecisionCore nyomtatófej színenkénti 360 fúvókája gyorsabb nyomtatási sebességét biztosít változtatható, akár 3.5 pikoliter tintacsepp mérettel. A telepítés és a működtetés a 2,7” méretű színes LCD panelnek köszönhetően egyszerű.”

A SureColor SC-P5000 nyomtatóról további információ az Epson weboldalán érhető el: www.epson.hu/surecolor-sc-p5000