Biztonságos internetezés, online randizás és mémek a Telenor NetBiztos díjazott témái között

Kütyü Magazin, 2017. május 22. 14:47

Átadták a Telenor NetBiztos pályázat díjait pénteken, a DUE Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján. A pályázó diákújságírók feladata az volt, hogy újszerűen, izgalmas megoldásokkal mutassák be a biztonságos internethasználattal kapcsolatos témákat.

Tudod, mire figyelj szörfölés, csetelés, keresgélés, zenehallgatás, videónézés és blogolás közben? Készíts róla videót, hogy segíts a többieknek is okosan használni a netet! Ezzel a felhívással hirdették meg a DUE Médiahálózat – a diákújságíró egyesület idei NetBiztos pályázatát, amelyet a Telenor támogatott. A legsikeresebb pályaművek a biztonságos csetelés és adatvédelem, illetve az online randizás és a mémek témáit boncolgatták.
 
Az első helyezett, Szendi Mátyás „Internetezz okosan” című videója ötletesen, animációs technikával mutatja be, mire kell figyelni a neten. Mátyás a Telenor jóvoltából egy Huawei T2 10 Pro, white tabletet és egy éves korlátlan Hipernet használatot nyert.
 
Másodikként Körtési András vehette át díját, egy Samsung Galaxy J5 okostelefont és 3 hónapra díjmentes Telenor BLUE M tarifát #Hide the pain Harold című videójáért, amelyben egy fotóból számtalan mém születik az interneten, a kép alanyának nem kis bosszúságára.
 
Biztos, ami biztos című munkájáért Adamcsik Tamás kapta harmadik díjat, és vele szintén  Samsung Galaxy J5 okostelefont, feltöltőkártyával. Tamás videójában a netes randizást dolgozza fel, szellemes megoldással.
 
A DUE Sajtófesztiváljának díjkiosztóján Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója elmondta: „A Telenornál azért dolgozunk, hogy szupergyors Hipernet hálózatunkat korlátok nélkül, minél szabadabban használhassák ügyfeleink. Szeretnénk segíteni abban, hogy megmutassuk a fiatalabb generációnak, hogyan lehet biztonságosan, tudatosan használni az internet és közben tanulni, fejlődni, vagy akár kicsit változtatni is a világon.”