A UPC-nél vált elsőként elérhetővé a Digitális Jólét Alapcsomag

Kütyü Magazin, 2017. június 28. 16:38

A hivatalos védjegyhasználati szerződés aláírását követően megkezdődött a Digitális Jólét Alapcsomag értékesítése, amelyet a magyarországi szolgáltatók közül elsőként a UPC-nél vehető igénybe. 

A kedvező áron kínált, másodpercenként akár 30 megabites letöltési sebességet biztosító szolgáltatás segítségével immár azok is szélessávú internetkapcsolathoz juthatnak, akiknek erre anyagi okok miatt eddig nem volt lehetőségük. 

A Digitális Jólét Nonprofit Kft. és a UPC Magyarország közötti védjegyhasználati szerződés aláírását követően Deutsch Tamás a Digitális jólét program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos és Robert Redeleanu a távközlési vállalat vezérigazgatója indította el a Digitális Jólét Alapcsomag értékesítését a UPC egyik budapesti üzletében. Ezzel hivatalosan is elérhetővé vált a Digitális Jólét Alapcsomag azon ügyfelek számára, akik eddig alapvetően annak ára miatt nem rendelkeztek szélessávú internetkapcsolattal.

Az eredetileg kitűzött minimálisan 5 megabites letöltési sebességnél akár hatszor gyorsabb internetkapcsolatot és számos kiegészítő lehetőséget kínáló UPC Fiber Power 30 DJA és UPC Fiber Power 30 Optika DJA csomagokat azok az előfizetők igényelhetik, akinek a szolgáltatás megrendelését megelőző egy évben nem volt otthoni internet előfizetésük. A díjcsomagokat – amelyek mellé számos további szolgáltatást, például ingyenes közösségi Wifi hozzáférést is biztosít a UPC – 2 éves határozott idejű szerződés megkötésével vehetik igénybe az ügyfelek.

„A Digitális Jólét Program legfontosabb célkitűzése, hogy minden polgár a digitalizáció nyertesévé váljon. Minden akadályt lebontunk, ami annak az útjában áll, hogy valaki internethasználó lehessen.  Annak érdekében, hogy az anyagi erőforrások hiánya egyetlen magyar polgárt se zárjon ki a digitális világban való részvételből adócsökkentéssel, a Digitális Jólét Alapcsomag bevezetésével és az ország minden településén ingyenes wifi-szolgáltatással igyekszünk segíteni. Az áfa-csökkentésnek és a DJA-nak köszönhetően mintegy 20-25%-kal olcsóbban juthatnak internet előfizetéshez a polgárok. A szolgáltatók számára három héttel ezelőtt nyílt meg a pályázati lehetőség a Digitális Jólét Alapcsomag állami védjegyhasználatára. A mai napig számos Szolgáltató adta be a DJA  védjegy használatának elnyerésére irányuló pályázatát és azt reméljük, hogy az internetszolgáltató cégek továbbra is tucatjával fognak pályázni az Alapcsomag szolgáltatás nyújtására” - mondta el Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos.

Robert Redeleanu a UPC Magyarország Kft. vezérigazgatója kiemelte: azért is különösen büszke arra, hogy a magyarországi szolgáltatók közül elsőként a UPC-nél érhetik el az ügyfelek a Digitális Jólét Alapcsomagot, mert a vállalat számára kiemelten fontos a digitális felzárkóztatás és a szélessávú infrastruktúra fejlesztése. „A UPC összesen 71 milliárd forintot fordított a szélessávú hálózatok korszerűsítésére Magyarországon az elmúlt bő négy év során. Ezen fejlesztések egy nagyobb, európai szintű program részei, amelynek keretében a UPC anyavállalata, a Liberty Global összesen 14,5 milliárd euró értékben végez szélessávú beruházásokat. A magyarországi beruházások összesített gazdasági lábnyoma 100 milliárd forint, amely további 101 milliárd forint értékű összesített társadalmi hatást is generált. A hálózati lefedettség növelése mellett azonban alapvető feladatunknak tekintjük azt is, hogy a társadalom minden tagja számára elérhetővé tegyük a kiváló minőségű internetkapcsolatot, megteremtve ezzel a digitális felzárkózás lehetőségét.”