Mutassa meg zsenialitását az ultranagy felbontású D850 segítségével!

Kütyü Magazin, 2017. augusztus 25. 07:44

A D850 bemutatásával a Nikon a felbontás, sebesség és fényérzékenység tökéletes kombinációját kínálja a teljes képes érzékelőket használó fotósok számára. A stúdióban vagy akár a bolygó legfélreesőbb pontjain is ez az FX-formátumú D-SLR nem egyszerűen csak teszi a dolgát, hanem teljesen új szintre emeli a kiválóságot.

Legyen szó akár a természet, akár profi sportesemények, esküvők, divatbemutatók fényképezéséről vagy videók készítéséről, a D850 megadja a kiélezett versenyhelyzetben dolgozó fotósok számára azt a kreatív rugalmasságot, amely elengedhetetlen a kiváló teljesítményhez. A gyors, rendkívül nagy felbontású FX-formátumú érzékelő 45,7 megapixeles tényleges felbontást használ, amely 45,4 MP felbontású fájlokat eredményez. Az új teljes fedésű chipre integrált lencse kivételes részletgazdagságot és hihetetlen dinamikatartományt tesz lehetővé. A fényképezési sebesség akár 9 kép/mp értékre is növelhető az opcionális MB-D18 Multi Power elemtartó markolattal. A videókészítők most már 4K felbontásban rögzíthetnek teljes képes videókat kivágási tényező nélkül, ez pedig kibővíti a lehetőségek választékát a Nikon fix objektívjeivel végzett fényképezés során. Továbbá 4K felbontású time-lapse videókat is készíthet a fényképezőgéppel. 

 

A nagyobb rugalmasságot biztosító további új funkciók között megtalálható a nagy, a közepes és a kicsi méretű RAW-képek készítése. A Néma fényképezés lehetővé teszi a rendkívül éles, rendkívül nagy felbontású felvételkészítést zárhang nélkül. Élő nézetben Pontszerű AF üzemmód használható a pontos makrofényképezés érdekében. Ez az első olyan D-SLR, amely beépített fókuszsorozat móddal rendelkezik, így kivételesen éles felvételeket készít jelentős mélységélességgel.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmarketing részlegének vezetője elmondta: „A D850 által kínált hihetetlen sokoldalúság olyan érzést ad, mintha egyszerre három fényképezőgéppel dolgozna az ember. A D850 kiváló rugalmasságot biztosít a felbontás, a fájlméret, a sebesség és az ISO-érzékenység tekintetében is. Ez a gép okos befektetés azon fotósok számára, akik azt a szabadságot keresik, amellyel kiváló eredményeket érhetnek el kivétel nélkül minden területen.”

 

A fő jellemzők összegzése