A Speedo és a Samsung felkavarják az állóvizet

Kütyü Magazin, 2017. szeptember 5. 17:17

A Samsung Electronics és a Speedo International támogatják a világ úszóit, hogy folyamatosan monitorozhassák saját teljesítményüket, ezért hozzáférést biztosítanak számukra a Speedo On platformhoz, amely a kategóriája jelenlegi legjobb megoldása. 

A Speedo On úszáskövető alkalmazás elérhető lesz a Samsung új Gear Sport és Gear Fit2 Pro okosóráin. Mindkét készülék 5 ATM nyomásig vízálló, ami közel 50 méteres mélységet jelent. Mivel azonnali hozzáférést biztosítanak a Speedo On rendszeréhez, így a Gear Sport és a Gear Fit2 Pro okosórák ideális társai lehetnek bármely úszónak. 

A Speedo On úszáskövető alkalmazás képes mérni az úszás legfontosabb értékeit, mint a leúszott hosszak számát, a hosszak idejét és az úszás típusát, így könnyedén követhetővé válnak az úszási eredmények, amelyek aztán összehangolhatók a személyes edzési célokkal. Ez a két okoskészülék választási lehetőséget biztosít a vásárlóknak, hogy a nekik inkább megfelelő eszközt válasszák az úszáshoz: a Gear Sport egy áramvonalas és stílusos okosóra prémium szolgáltatásokkal, míg a Gear Fit2 Pro egy teljesen új ergonómiát követő fitneszkarkötő, folyamatos szívritmusméréssel és GPS-helykövetéssel. A Speedo On alkalmazás adatai kompatibilisek a Samsung Health alkalmazással, vagyis a Samsung általános fitneszkövető platformjával, amely átfogóbb rálátást biztosít az egészségi állapotra és a teljesítményadatokra.

Az új Samsung Gear Fit2 Pro okosórára gyárilag telepítésre kerül a Speedo On úszáskövető platform, amely a Speedo szakértői által kifejlesztett algoritmusok segítségével optimális mérési pontosságra képes, majd a mért adatok pedig könnyedén feltölthetők a Speedo On webes platformba. Ez a megoldás a számokra is figyelő úszóknak készült, mivel az interaktív úszóplatform egyben átfogó edzőpartnerként is funkcionál. Lehetőséget kínál az úszások kielemzésére, követi a fejlődést a kitűzött úszási célokhoz képest, továbbá személyre szabott edzési programot, tippeket és tanácsokat kínál, amelyeket a világ legjobb edzői és atlétái állítottak össze. A Speedo On a szociális térbe emeli az úszást, lehetővé téve más úszók követését, a próbatételeken való részvételt és az eredmények megosztását. A Samsung Gear Sport és a Gear Fit2 Pro okosórákon a Speedo On alkalmazás egyaránt lehetővé teszi az úszóknak, hogy időcélokat teljesítsenek, majd megkapják SWOLF-pontszámukat (az úszás hatékonyságának mutatószáma).

„A Gear sorozat vásárlói már régóta várták a teljesen vízálló termékeket, és most, a Speedo vállalattal való együttműködésünknek, valamint a Gear Sport és a Gear Fit2 Pro okosóráinknak köszönhetően végre elérhetővé vált a legjobb élmény, amely megfelel az elvárásoknak – mondta Kiseon Kim, a Samsung Electronics Mobilkommunikációs üzletágában a viselhető termékek stratégiai csapatának vezető alelnöke. – Mindent megteszünk a vásárlók folyamatosan változó igényeinek kielégítéséért, így azért is, hogy pontosan tudják követni a tevékenységeiket és sportteljesítményüket. Nagy izgalommal mutatjuk be új termékeinket, elsősorban azoknak a vásárlóknak, akik imádják a vizet.”

„A Speedo mindig is elkötelezett volt amellett, hogy inspirálja az embereket, és a vízbe csábítsa őket, hogy ott beteljesítsék sportolói ambícióikat.  A Samsunggal való együttműködésünk egyedülálló, és lehetőséget biztosít arra, hogy társítsuk a Samsung technológiai innovációit a Speedo úszássportban szerzett tapasztalataival, így teljesen újféle teljesítménykövetési lehetőségeket kínálhatunk az úszás szerelmeseinek – mondta Rob Hicking, a Speedo International márkaigazgatója. –  Alig várjuk, hogy kiderüljön, mire vagyunk képesek együtt a medencében!”