Kompakt körpanorámás kamerát dob piacra a Huawei

Kütyü Magazin, 2017. szeptember 28. 19:35

Mindössze 30 grammos, okostelefonra illeszthető, hordozható panorámakamerát dob piacra a Huawei.  Az új okostelefonos kiegészítővel 360 fokban 13 megapixeles képek és full HD videók, valamint a virtuális valóságot támogató térhatású felvételek is készíthetők.

A Huawei 360ˇ-os panorámakamera, amely kompatibilis minden Android 6.0-val vagy annál újabb operációs rendszerrel működő eszközzel október közepétől, 39 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron vásárolható meg Magyarországon.

A Huawei 360 panorámakamerát két, 210 fokos széles látószögű F1.8-as rekeszértékű halszem lencsével, a Sony képszenzorával, valamint professzionális I–CATCH V35 képfeldolgozóval szerelte fel a gyártó. A készülékkel nemcsak nagy felbontású 13 megapixeles képek, hanem full HD videók is készíthetők 1920x960-as, illetve 1280x640 képpontos felbontásban.  

A panorámakamera témától függően többféle izgalmas módban is használható: a pillanatot perspektivikus, halszem, bolygó vagy VR (virtuális valóság) módban is elkaphatjuk. A VR üzemmód használata során olyan felvételeket készíthetünk, amelyeket fel lehet használni egy virtuális tér megteremtéséhez, ahol egy VR szemüveg segítségével mozoghatunk.

A Huawei új okostelefonos kiegészítője az USB 2.0-ás Type-C csatlakozások segítségével számos készülékkel kapcsolatot tud teremteni, kompatibilis az Android 6.0-ás, vagy újabb operációs rendszert futtató összes telefonnal és táblagéppel. A panorámakamerával készített gifek és videófelvételek pedig egy kattintással, azonnal megoszthatók. A kamerát a képernyőn keresztül kezelhetjük, állíthatjuk be rajta a megfelelő perspektívát. 

Elérhetőség

A készülék magyarországi értékesítése október 17-én indul a Huawei kiskereskedelmi partnereinél és a Magyar Telekomnál. A panorámakamera ezüst színben, 39 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron lesz kapható.