Csináld magad wifi kisvállalatoknak

Kütyü Magazin, 2017. november 17. 10:33

Nem is egy, mindjárt három gyors, biztonságos WiFi hálózattal lehet lefedni az irodát vagy az üzletet, éttermet. Technikai jártasság nélkül is percek alatt is lehet telepíteni: Orbi Pro Tri-band WiFi System.

 

Kimondottan kisvállalatoknak

Villámgyors, egyben biztonságos és megbízható, vezeték nélküli hálózati megoldást ad a NETGEAR szabadalommal védett FastLane3 technológiájával a kimondottan kisvállalatoknak szánt Orbi Pro Tri-band WiFi System. 

Többek között irodák, éttermek, kereskedelmi egységek és bérelhető szálláshelyek tulajdonosai találhatják különösen vonzó WiFi megoldásnak a kedvező árú Orbi Prót, mivel azt vezetékek kihúzása és hálózati szakember közreműködése nélkül, maguk is könnyen és gyorsan telepíthetik, bővíthetik, alacsonyan tartva informatikai költségeiket.

„Megannyi kisvállalat számára értéket jelent, ha vezeték nélküli hálózati elérést adhat ügyfeleinek, alkalmazottainak és üzleti rendszereinek, de egy ilyen, összetett hálózat telepítésének és felügyeletének költsége gyakran meghaladja a pénzügyi lehetőségeket” – mondta Nader Attar, a NETGEAR kis- és középvállalati termékvonaláért felelő menedzser. 

„Az Orbi Pro Tri-band WiFi System félresöpri ezeket az akadályokat, mivel mobil alkalmazásból és böngészőből is elérhető varázslójával bárki percek alatt külön WiFi hálózatokat állíthat be a vendégeknek, a házon belüli felhasználóknak és az üzlet adatforgalmának.”

Három a hálózat, több mint 464 négyzetméteren 

A NETGEAR FastLane3 technológiájának három kulcseleme a háromsávos WiFi router, a dedikált WiFi kapcsolat az útválasztó és a Satellite bővítő egység között, valamint az optimalizált antennakialakítás. Az Orbi Pro Tri-band WiFi System AC3000-es routere szédítően gyors, akár 3 Gbps-os átviteli sebességet ad 802.11ac WiFi kapcsolaton keresztül. Az útválasztó és bővítő egysége több mint 464 négyzetméteren ad nagyvállalati szintű hálózati lefedést, de ez az alapterület két további Satellite hozzáadásával a kétszeresére növelhető. 

Megkönnyíti a kisvállalatok életét, hogy az Orbi Pro három, előre definiált WiFi hálózattal érkezik az adatforgalom biztonságos szétválasztásához. A rendszergazdai hálózat a kritikus infrastruktúrát alkotó eszközöknek – például szervereknek, VoIP rendszereknek, érzékeny adatokat tartalmazó kliens gépeknek, PoS termináloknak és nyomtatóknak – ad hozzáférést, az Orbi Pro router és bővítőegység 3, illetve 4 darab Gigabit Ethernet portján keresztül a vezetékes csatlakozást is lehetővé téve. 

Az alkalmazotti hálózat a munkavállalók saját tulajdonában levő digitális eszközöket szolgálja ki, amelyeknek nem kell hozzáférniük a rendszergazdai hálózatra csatlakozó rendszerekhez. Más SSID azonosítót kapott, és jelszava könnyen megváltoztatható, ha egy-egy alkalmazott távozik a cégtől.

Mindkét hálózattól teljesen elszigetelve működik a vendégek, ügyfelek és más látogatók számára fenntartott hálózat. Ők egy belső portálon keresztül, meghatározott időre férnek hozzá az internethez, ennek tartama szintén könnyen beállítható az Orbi applikáción vagy a böngészőalapú varázslón keresztül.

Egyszerre 40 felhasználónak

Kimagasló teljesítményével az Orbi Pro a három hálózaton egyszerre 40 felhasználónak ad zökkenőmentes WiFi kapcsolatot. A router és a bővítőegység formaterve belesimul a modern irodai környezetbe, az eszközök íróasztalon vagy szekrényen elhelyezve ugyanolyan jól mutatnak, mint falra vagy mennyezetre szerelve – utóbbi megoldáshoz megfelelő tartozékokat is tartalmaz a csomagolásuk.

Az Orbi Pro AC3000 Tri-band WiFi System for Small Businesses, amely augusztusban, a berlini IFA 2017 kiállításon mutatkozott be, szeptembertől kapható a NETGEAR viszonteladói hálózatán keresztül és a webshopokban Magyarországon.