Izgalmas sorozatokkal készül az új évre a DoQ

Kütyü Magazin, 2017. december 30. 07:02

Hogyan működnek a háztartásban és az ipari termelésben előforduló gépek? Kik voltak a XX. század legismertebb parancsnokai? Milyen hatással voltak a háborúk eseményeire a háttérből irányító kémhálózatok? A december 30-án egész napon át tartó triplázó szombat keretében többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a nézők a DoQ izgalmas és változatos ünnepi műsorából.

Szombaton délelőtt 11.00 órától a Modern csodák című sorozat olyan technológiai fejlesztéseket, eszközöket és építményeket mutat be, amelyek örökre megváltoztatták az életünket. A sorozat három epizódban segít a nézőknek részletesen megismerni a világ legelképesztőbb mérnöki szerkezeteit, tudományos felfedezéseit és a történetükhöz kapcsolódó társadalmi érdekességeket. 

Ezután 14.00 órától A háború művészete című sorozat kerül adásba, melyben megismerhetjük az 1916-os francia-német ellentéttől kezdve, a történelem első high-tech háborújáig a legfontosabb katonai vezetőket. A műsor egyedi háborús felvételek, fényképek, illetve részletes számítógépes grafika felhasználásával vezeti be a tévénézőket a hadtörténet olyan mélységeibe, amelyekre a történelemkönyveink nem voltak képesek. 

Ezt követően, a triplázó szombat lezárásaként 17.00 órától 20.00 óráig a Kémhálózat című sorozatot láthatják a nézők, melyben megismerhetik a XX. század legizgalmasabb kémtörténeteit. A műsor feleleveníti a II. világháború és a hidegháború rejtett kémszíntereit, valamint bemutatja a titkosszolgálatok belső működését is. Vajon mekkora szerepet vállaltak a kémek a háborúk végkimenetelében? A szigorúan titkos iratokból most ez is kiderül.

Kövesse figyelemmel a legnépszerűbb sorozatokat december 30-án 11.00 órától 20.00 óráig, a DoQ műsorán.