Egymással kommunikálnak az LG új, összekapcsolt intelligens konyhai berendezései

Kütyü Magazin, 2018. január 12. 06:13

Az LG Electronics a 2018-as CES-en mutatja be jövőképét az olyan összekapcsolt, intelligens konyhai eszközökről, melyek képesek előre jelezni a fogyasztók igényeit, miközben lerövidítik az ételek elkészítési idejét. 

Az LG új okoseszközei, az InstaView ThinQ hűtőszekrény, az EasyClean sütő és a QuadWash mosogatógép megkönnyítik a mindennapi konyhai feladatok elvégzését, hiszen egyes funkcióik akár érintés nélkül is használhatók: segítségükkel a főzés gyors és hatékony, így több minőségi idő jut a családnak.

Az LG InstaView ThinQ a prémium hűtőszekrény-technológia csúcsát jelenti, amely ötvözi a maximális hatékonyságot és kényelmet. A készülék 29 colos LCD érintőképernyője két koppintásra átlátszó üveggé változik át, az intelligens hűtőszekrény az otthon megtalálható alapanyagok alapján recepteket javasol, így forradalmi választ ad az örök kérdésre, hogy mit is kéne enni vacsorára. Amint kiválasztottunk egy receptet, a hűtő automatikusan elküldi az információt a hálózatba kapcsolt sütőnek, miközben Alexa, az Amazon hangalapú asszisztense lépésenként vezeti végig a szakácsot az elkészítési folyamaton, hogy az étel a lehető legtökéletesebb legyen. A felhasználók főzés közben a kedvenc zenéikhez is könnyedén hozzáférhetnek az olyan streaming zeneszolgáltatásokon keresztül, mint pl. az Amazon Music vagy az iHeartRadio, így a főzés és étkezés még kellemesebb élménnyé válik.

Az InstaView ThinQ hűtőszekrény az LG webOS platformján keresztül, az Alexa hangfelismerő technológiájával az ételek rendszerezésére és számontartására is egyszerű megoldást kínál. A Smart Tag funkció segítségével matricákon és címkéken rögzíthetjük az intelligens hűtőszekrényben tárolt ételek lejárati idejét, melynek nyomán a hűtő képes jelezni, ha mielőbb érdemes elfogyasztanunk valamilyen terméket. A bevásárlás során a felhasználók okostelefonjukon ellenőrizhetik a hűtő tartalmát az InstaView ThinQ belsejében elhelyezett széleslátószögű panoráma kamerán keresztül.

A külső partnerekkel, köztük az Innittel és a SideCheffel kötött együttműködési megállapodásoknak köszönhetően az LG wifis AI (Artificial Intelligence, mesterséges intelligencia) készükei a szolgáltatások még szélesebb választékát kínálják a felhasználóknak. Az LG EasyClean sütő a megfelelő applikációval vezeték nélkül fér hozzá a receptinformációkhoz, és automatikusan elkezdi az előmelegítést egy adott hőfokra, a beállított időpontra. Amikor a sütő belseje tisztítást igényel – amely könnyedén elvégezhető a fejlett, hidrofil tulajdonságú zománcbevonatnak köszönhetően – a felhasználó automatikus értesítést kap okostelefonjára. A páraelszívó és a lámpa automatikusan bekapcsol amikor, a főzőlap használatban van.

Hogy a mosogatás még könnyebben megszervezhető folyamat legyen, az LG EasyClean sütő elküldi a releváns információkat a hozzá kapcsolt QuadWash mosogatógépnek, amely az elkészült étel összetétele alapján állítja be az optimális mosogatási ciklust. Az intelligens mosogatógép a zsíros edényekhez például egy hosszabb tisztítási ciklust és melegebb vizet fog választani annál, mint ha egy könnyű rakott zöldség után kellene elmosogatnia. A QuadWash technológia négy, több irányú mozgást végző permetezőkarja gyors és alapos tisztítást tesz lehetővé, bármilyen méretű és formájú edényről legyen szó. Az EasyClean sütő és a QuadWash mosogatógép is vezérelhető verbális parancsokkal az LG CLOi Hub Botján keresztül.

„Az LG összekapcsolt, intelligens konyhai eszközei forradalmasítani fogják vásárlóink ételkészítési és étkezési szokásait” – mondta Song Dae-hyun, az LG háztartási elektronikai és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Az LG konyhai mesterségesintelligencia-megoldásai áramvonalasítják az ételkészítés folyamatait az bevásárlástól a főzésen át egészen a mosogatásig, és innovatív megoldásokat kínálnak a mindennapi konyhai problémákra.”