Rekordsebességet értek el 4G hálózaton

Kütyü Magazin, 2018. február 21. 14:32

Az Ericsson, a Telstra, a Netgear és a Qualcomm Technologies közös labortesztjén másodpercenként 2 gigabitet (2 Gbps) is elérő rekordsebességet értek el 4G hálózaton egy újonnan bejelentett lapkakészlettel.

A csúcssebességet az Ericsson Baseband 6630 és Radio 4415 termékei, illetve a legújabb Gigabit LTE hálózati szoftvere tették lehetővé. A rendkívüli sebességet úgy érték el, hogy összevontak öt 20 MHz-es LTE vivőt 3 különböző frekvenciasávban és mindegyik vivőnél 4x4 MIMO és 256 QAM technológiát használtak.

A bemutató során a 2 Gbps sebességet a rádióspektrum egy 100 MHz-es részének összevonásával érték el az 1-es, 3-as és 7-es sávban, egy Netgear Nighthawk mobil router eszközzel, amelyet a Qualcomm Snapdragon X24 LTE modemjével, a világ első bejelentett LTE Cat 20 modemjével szereltek fel.

„A technológia határait feszegetjük, és az LTE evolúciójához példátlan fejlesztésekkel járulunk hozzá azzal, hogy partnereinkkel karöltve átléptük a 2 Gbps határt - mondta el Joakim Sorelius, az Ericsson hálózati rendszerek termékterületért felelős igazgatója. - Ez a technológiai fejlesztés nagyobb mobilinternet sebességet és nagyobb hálózati kapacitást tesz elérhetővé az előfizetők számára. Ez fontos, hiszen a felhasználók egyre nagyobb mennyiségű videótartalmat fogyasztanak és hoznak létre videóstreameken keresztül, és egyre több saját képi és videótartalmat osztanak meg.”

Mike Wright, a Telstra Csoport hálózatokért felelős ügyvezető igazgatója a következőt nyilatkozta: „Miután 2017 januárjában elindítottuk a világ első gigabites hálózatát, örömmel társultunk ismét az Ericssonnal és a Qualcommal, hogy megduplázzuk ezeket a sebességeket. Ezek az eredmények jól mutatják folyamatos innovációs tevékenységünket az LTE területén, amelynek köszönhetően ügyfeleinknek páratlan hálózat-használati élményt nyújthatunk, és hálózatainkat felkészítjük a jövőbeli fejlesztésekre.”

A világ első 1 Gbps-os sebesség-bemutatóját, és az első kereskedelmi Gigabit LTE hálózat 2017. januári elindítását követően ez a legújabb technológiai áttörés, mely felgyorsítja az Ericsson, a Telstra, a Qualcomm és a Netgear közös erőfeszítéseit, hogy létrehozzák a világ vezető Gigabit LTE hálózatát, és ezáltal megnyissák az utat a kapacitás és a teljesítmény növelése előtt az 5G felé vezető úton.

Az Ericsson, a Telstra, a Qualcomm és a Netgear élő bemutató keretében enged betekintést a villámgyors 2 Gbps sebességekbe a Barcelonában február 26. és március 1. között megrendezett Mobil Világkongresszuson, a 2. csarnok 2060 sz. standjánál. A bemutatón látható lesz, hogyan érhetünk el 2 Gbps-os sebességeket LTE hálózaton úgy, hogy 4x4 MIMO-t használunk öt 20 MHz-es vivőn.