Még több prémium funkciót kínál az új LG Q7 okostelefon

Kütyü Magazin, 2018. május 30. 20:50

Az LG Electronics bemutatta az új LG Q7 okostelefont: a középkategóriás készüléket ezúttal is olyan prémium funkciókkal látták el, amelyek csak a drágább, felsőkategóriás modellekben találhatóak meg. A legnagyobb európai piacokon, többek között Magyarországon is június végén kezdődnek meg az értékesítések.

Az LG Q7 a tavaly debütált elődmodell Q6 olyan sikeres tulajdonságaira épít, mint amilyen a kategóriájában úttörőnek számító, 18:9-es képarányú, 5,5 hüvelykes FHD+ FullVision kijelző, vagy éppen a karcsú, stílusos, vékony kávájú készülékház. A Q sorozat új képviselője további prémiumkategóriás funkciókat is kínál, így a szolgáltatások között megtalálható a portré üzemmód, a QLens technológia, a DTS:X 3D térhangzás, víz- és porállóság és a hátlapi ujjlenyomat-leolvasó. A Q7 családba három készülék tartozik, a Q7+, a Q7 és a Q7 α modellek, melyek közül csak a Q7 lesz elérhető Magyarországon. 

Az előlapon egy 5MP-es, szupernagy-látószögű (100°) kamera kapott helyet; a készülék fázisérzékelő autofókusza (Phase Detection Auto Focus, PDAF) 23 százalékkal gyorsabb, mint a hagyományos autofókusz. A portré üzemmód az ún. boke hatás elérését segíti, vagyis azt, hogy a mélységélességen kívüli fénypontok (például a lombokon átszűrődő napfény vagy a távoli lámpák fénye) homályos, elmosott peremű körök formájában jelenjenek meg a képen.

Az eddig csak az LG prémium kategóriás okostelefonjainál elérhető, fotózást támogató mesterségesintelligencia-funkció, a QLens szintén a Q7 újdonságának számít. A QLens segít abban, hogy a lefotózott tárgyhoz hasonlót találjunk, és adott esetben vásároljunk a weben, illetve a képünkön szereplő ételhez, ruhához, hírességhez, nevezetes épülethez vagy szoborhoz hasonló fotót keressünk az interneten. 

Árkategóriájában az LG Q7 az első okostelefon, amely — fejhallgatón keresztül — DTS:X virtuális térhatású hangzást kínál egészen 7.1 csatornás teljesítményig.

Az LG Q7 2.5D Arc Glass dizájnja és a készülék lekerekített élei kényelmes egykezes használatot tesznek lehetővé. A prémium anyaghasználat, így a készülék fémháza is hozzájárul ahhoz, hogy a telefon bírja a mindennapi aktív használattal járó megpróbáltatásokat, ráadásul a Q7 a G7-hez hasonlóan teljesíti az IP68 por- és vízállósági szabvány követelményeit, sőt, megfelel az Egyesült Államok hadserege által kifejlesztett MIL-STD 810G katonai szabványnak is. Szintén a gondtalan használatot szolgálja, hogy a Qualcomm gyorstöltő technológiájának köszönhetően az akkumulátor mintegy 30 perc alatt 50 százalékosra tölthető fel. 

Az LG Q7 prémium felhasználói élményét az új, intelligens ujjlenyomat-leolvasó (Smart Rear Key) teszi teljessé, amely a hátlapi kamera alatt kapott helyet. Ezzel nem csak a telefont lehet kényelmesen feloldani, hanem segítségével exponálhatunk, képernyőképet rögzíthetünk és az értesítési sávot is kezelhetjük.

“Azon vásárlók számára, akik kedvező ár-érték arány mellett a legkorszerűbb prémium szolgáltatásokat keresik, kihagyhatatlan ajánlatnak számít az LG Q7”. – mondta Ha Jeung-uk, az LG Electronics mobilkommunikációs divíziójának szenior alelnöke. “A nemrég bemutatott LG G7ThinQ bizonyos funkcióival felvértezett Q7 a szolgáltatások, a dizájn, a teljesítmény és az ár nagyszerű kombinációját kínálja.”

 

LG Q7 termékspeficikáció:*

* A termék elnevezése, specifikációi és funkciói az egyes piacokon eltérhetnek.