Új képek a kedvelt utazási helyszínekről: a föld felett és alatt NIKKOR FX és DX objektívekkel

Kütyü Magazin, 2018. június 26. 12:29

A Nikon által megjelentetett exkluzív fényképsorozat a fotós Tomas Sentpetery segítségével különböző perspektívákból, a felszín felett és alatt egyaránt mélyebb betekintést nyújt Európa népszerű úti céljainak világába. 

Tomas tisztában van azzal, hogy minden helyszín jóval gazdagabb annál, mint amilyennek első pillantásra látszik, ezért öt európai turisztikai célpontot keresett fel – Londont, Párizst, Krakkót, Nápolyt és Spanyolország déli partját –, hogy új lehetőségeket keressen a hagyományos úti fényképezésben. NIKKOR FX és DX objektívekkel és fényképezőgépvázakkal felfegyverkezve fedezte fel és rögzítette a jól ismert helyek alatt megbújó rendkívüli helyeket. A londoni földalatti hálózat elhagyatott folyosóitól a Krakkó közelében lévő lenyűgöző wieliczkai sóbányákon át a spanyol Barrio de Cuevasig, Európa legnagyobb lakott barlangkomplexumáig a képek megmutatják, hogy vannak még csodálatos, felfedezésre váró világok. A teljes fényképsorozat itt megtekinthető. 

 

A londoni Big Ben és az elhagyatott Aldwych metróállomás. 
Föld feletti kép: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Föld alatti kép: AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED 
                 

A Nápoly alatt húzódó ókori Bourbon alagúthálózat.
Föld feletti kép: AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED
Föld alatti kép: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR  

Európa történelmi városai, a különböző kultúrák és a világhírű látványosságok az utazók és az úti fotósok paradicsoma. De Tomas többet akart látni. A NIKKOR DX objektíveket a Nikon D7500 fényképezőgéppel használta, hogy fényképet készítsen Európa úti céljainak „felszínéről”*, és a NIKKOR FX objektíveket a csúcsmodell Nikon D850 fényképezőgéppel, hogy a mélyebben fekvő világot megragadja.

A Barrio de Cuevas a spanyol Guadix városában Európa legnagyobb
barlangkomplexumának ad otthont
Föld feletti kép: AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR 
Föld alatti kép: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR 
               

A föld felett Krakkóban és a város közelében található wieliczkai sóbányák
Föld feletti kép: AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED
Föld alatti kép: AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

A projekt kapcsán Tomas Sentpetery a következőket mondta: „Rejtett világok vesznek körül minket, és meg akartam mutatni, hogy több van a népszerű turisztikai célpontok mögött, mint gondolnánk. Nézz utána úti célodnak, kutass, mielőtt útra kelsz, és ne félj mélyebbre ásni. A megfelelő szettel és kalandvággyal felszerelkezve egyedülálló úti fotókat készíthetsz.”

Tomas a képsorozatot a következő eszközökkel fotózta: 

FX-objektívek:

DX-objektívek:

Párizsi városkép a Paris Musées’ Les Catacombes de Paris (párizsi katakombák) felett
Föld feletti kép: AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED
Föld alatti kép: AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
 

Tomas így összegzi tapasztalatait: „Akár sötét, szűk térben fényképeztem, akár kontrasztos, tágas, széles tájképet készítettem, a használt objektívek lehetővé tették, hogy könnyedén alkalmazkodjak az egyes helyszínek kihívásaihoz. Ez a projekt megmutatja, milyen fontos az, hogy a megfelelő objektív nálunk legyen, hogy a megfelelő kép elkészülhessen; valamint az, hogy ne féljünk saját és eszközeink határait feszegetni, és akkor megtalálhatjuk minden helyszín rejtett szépségét.” 

A fotósok, akiket inspirál a „Look Deeper” sorozat, és szeretnének belekóstolni az úti fényképezésbe, illetve fejleszteni tudásukat, most élhetnek a Nikon D7500 fényképezőgépre és a Tomas által használt NIKKOR objektívekre meghirdetett pénzvisszatérítési lehetőséggel. További információért látogasson el az alábbi webhelyre: http://www.penzvisszaterites.nikon.hu/

 

Megjegyzés:

*A londoni Big Benről a Nikon D800 és az AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED használatával készült a kép