Megéri rendszeresen frissíteni a Vibered

Kütyü Magazin, 2018. október 25. 18:55

Sokszor előfordul, hogy elutasítjuk a felajánlott frissítéseket alkalmazásainkhoz vagy későbbre tartogatjuk a megfelelő pillanatot, pedig ilyenkor az azonnali telepítés javasolt. Ha kivárunk, nem csak az új és izgalmas funkciókról maradunk le, de az alkalmazás megfelelő működése és ezáltal a felhasználói élmény is veszélybe kerülhet. A legújabb verzió a lehető legjobb teljesítményt, a stabilitást és a biztonságot nyújtja, így már ezekért is megéri pár percet szánni arra, hogy kedvenc alkalmazásunk mindig naprakész legyen.

Az utóbbi idők Viber frissítései egyre több és újabb lehetőséget vezettek be a hatékony, könnyű és ingyenes kommunikáció érdekében. Fedezd fel lépésről-lépésre, hogy a Viber milyen új eszközöket és funkciókat tartogat számodra, és használd ki az általuk nyújtott előnyöket.

 

1. A COMMUNITY MINDENKIÉ

 

A Viber bemutatta egyik legmenőbb funkcióját, amellyel bárki létrehozhatja saját Community-jét. A Viber Communities egy olyan csoportos beszélgetés, amelyben szinte korlátlan számú résztvevő válthat üzenetet és léphet interakcióba egymással, ráadásul még több hasznos funkciót kínál, mint bármelyik eddigi Viber csoport. Egy új Community létrehozása rendkívül egyszerű. Kezdésnek koppints az “Új Community” gombra, majd válaszd ki azokat a személyeket, akiket hozzá szeretnél adni a beszélgetéshez, végül add meg Community nevét. Az új platformon élőben oszthattok meg egymással bármit, amit csak szeretnétek, valamint a tagokhoz különböző szerepeket és többszintű moderációs funkciókat rendelhetsz

Próbáld ki: indítsd el a Vibert és koppints az “Új üzenet létrehozása gombra”, majd válaszd ki a “Új Community” lehetőséget és vessétek bele magatokat a virtuális eszmecserébe. 

A funkció elérhető Androidon és iOS-en. 

Íme néhány példa:

 

2. ÜZENETEK MÓDOSÍTÁSA

 

Végre megérkezett a funkció, amelyre mindannyian vártunk! Véletlenül a küldésre nyomtál, még mielőtt a végére értél volna az üzenetírásnak? Esetleg kiegészítenéd az üzeneted, amelyet egy átbulizott éjszaka után küldtél? Szeretnéd kijavítani a nyelvi hibákat? Semmi baj, bárkivel előfordulhat. A Viber új funkciójával megváltoztathatjuk elküldött és kézbesített üzeneteinket, így a másik fél biztosan azt az üzenetet kapja, amelyet eredetileg neki szántunk. Nem kell többé magyarázkodnod az elküldött üzeneteiddel kapcsolatban, csak válaszd ki a módosítandó üzenetet, és egy koppintással átírhatod. 

A funkció elérhető Androidon és hamarosan iOS-en is. 

 

 

3. FORDÍTÁS

 

A Viber legutóbbi frissítése immár segít megoldani a nyelvi akadályokat is. Számos applikáció tartalmaz fordítóprogramot, azonban élő kommunikációt biztosító alkalmazásnál erre még nem volt példa. Csupán egy gombnyomás, és egy szempillantás alatt folyékonyan és magabiztosan beszélgethetsz másokkal, függetlenül attól, hogy milyen nyelvet beszélnek. Akár egy utazásoddal kapcsolatban merül fel kérdésed, vagy aggódsz házikedvenced egészsége miatt, a Community-ben bárkivel megoszthatod észrevételeid a világ minden tájáról, akár az anyanyelveden is. Lépd át a kellemetlen nyelvi korlátokat, anélkül, hogy egy újabb memóriaigényes alkalmazást kelljen telepítened okostelefonodra. 

Tegyél egy próbát: koppints hosszan egy üzenetre, amíg megjelenik az üzenetbeállítások ablak, majd válaszd ki a “Fordítás” opciót. Ezután az üzenet automatikusan a Vibered alapértelmezett nyelvén jelenik meg, de tetszőlegesen te magad is kiválaszthatod, hogy melyik nyelvre szeretnéd lefordíttatni. A funkció elérhető Androidon és hamarosan iOS rendszereken is. 

 

  

4. OLVASATLAN ÜZENETEK

Ez a funkció azoknak lehet a leginkább hasznos, akik a Viber desktop verzióját főként üzleti kommunikációra használják: ha üzeneteid érkeznek, miközben elfoglalt vagy, ezek mindaddig a lista tetején maradnak, amíg meg nem tudod nyitni őket. Nézd meg: vidd a kurzort a „Csevegések” fülre, majd kattints a kis háromszög ikonra és válassz a következő lehetőségek közül: a) Alapértelmezett sorrend (ekkor üzeneteid beérkezési sorrendben jelennek meg); b) Olvasatlan üzenetek a lap tetején (ebben az esetben a Viber az olvasatlan üzeneteket mindig a lap tetején tárolja, így utólag is értesülhetsz a téged és a többieket érintő legfontosabb hírekről és eseményekről); c) Üzenetek megjelölése olvasottként (ez akkor praktikus, ha az üzenetek tartalmáról elolvasásuk nélkül értesültél, és többé már nincs szükséged az olvasatlan üzenetekre a chatképernyődön).

Ha időben szeretnéd megosztani másokkal a jó híreket, kipróbálni a legújabb funkciókat vagy naprakész lenni a legtrendibb divattal, akkor érdemes mihamarabb telepítened a legújabb frissítéseket. Üzenj barátaidnak, kollégáidnak vagy akár az egész világnak anyanyelveden, és soha többé ne maradj le azokról a hírekről, amelyek a legjobban érdekelnek!