Új funkciókkal erősíti a biztonságot a Kingston IronKey D300 titkosított USB-je

Kütyü Magazin, 2018. november 16. 07:40

A Kingston Digital új eszközfelügyeleti és biztonsági funkciókat vezet be titkosított IronKey D300 USB-meghajtójánál, amely nemrégiben a Cyber Defense 2018 Global Awards elismerést is elnyerte. Az IronKey D300 FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvánnyal rendelkezik, és 256 bites AES hardveralapú titkosítást használ XTS módban. Az érzékeny adatokhoz kínált, fejlettebb funkcionalitású és még nagyobb biztonságot nyújtó új terméksorozat (D300S) a jövő héttől lesz elérhető.

A D300S új sorozatszámmal és vonalkóddal rendelkezik, amely a meghajtó külső felületén is látható. Így a hálózati rendszergazdáknak elegendő le- illetve beolvasniuk a kódot a pendrive csatlakoztatása helyett. Ennek köszönhetően az USB-kulcs használatba vételekor, visszaadásakor, fizikai ellenőrzésekor vagy leltározáskor is hatékonyabb és egyszerűbb a folyamat. Ez többek között a GDPR feltételeinek teljesítését is elősegíti. A másik funkció, a virtuális billentyűzet pedig azt teszi lehetővé, hogy a felhasználók fizikai billentyűzet helyett egérkattintással adják meg jelszavukat. Ez magasabb szintű védelmet kínál a billentyűleütések naplózása (keylogging) ellen, amikor nem a megszokott számítógépeken használják a D300S meghajtót. 

Az új meghajtósorozat felügyelt modellként (D300SM) is kapható lesz. A DataLocker IronKey EMS vagy SafeConsole konzoljával akár több ezer meghajtó hozzáférése és használata felügyelhető központilag. Az IronKey meghajtók közül ezt a változatot támogatja elsőként a SafeConsole, így azok is használhatják, akik korábban már telepítették ezt a megoldást. Az IronKey D300SM 2019 első negyedévében érkezik.

„A D300 már eddig is csúcsszintű adatvédelmet kínált, de ügyfeleink kéréseire reagálva most továbbfejlesztettük biztonsági funkcióit. Az új fejlesztések még inkább megerősítik a D300 sorozat iparágvezető adatvédelmi képességeit. A D300 pendrive a Kingston kiváló minőségű technológiai megoldások fejlesztésében szerzett több mint 30 éves tapasztalatán alapul, és a legújabb NAND flashmemória- és vezérlőtechnológiával dolgozik. Így felhasználói biztosak lehetnek afelől, hogy bizalmas adataik és információik hatékony védelmet élveznek még akkor is, ha elveszítenék vagy ellopnák a digitális eszközöket” – mondta Robert Allen, a Kingston EMEA-régiós marketing és műszaki szolgáltatásaiért felelős igazgatója.  

 

IronKey D300S meghajtók – jellemzők és műszaki adatok: