A Zyxel új WiFi 6 hozzáférési pontjával nincs több interferencia az osztályteremben

Kütyü Magazin, 2019. október 21. 19:10

A Zyxel ma bejelentette legújabb  WiFi 6 (11ax) hozzáférési pont (AP) sorozatának megjelenését, amelyet az osztálytermekben és egyéb magas sűrűségű környezetben fellépő hálózati túlterhelés feloldására terveztek.

A tanárok és diákok egyre többször használnak okostáblákat, laptopokat és tableteket a tanórák alkalmával. Viszont, ha azt vesszük, hogy akár 30-40 diák is tanulhat egyszerre egy teremben, az iskoláknak egyre nagyobb kihívást jelent a megfelelő hálózati teljesítmény megteremtése, ideértve többek között a letöltési sebességet, a videók betöltését, vagy a digitális interaktív tanuláshoz kapcsolódó élményeket. Éppen ezért az iskoláknak egy olyan hálózati megoldásra van szükségük, amely növeli a kapacitást és képes leküzdeni a technikai akadályokat, hogy a diákok valóban élvezhessék a modern, digitális tanulás előnyeit.

A Zyxel új WiFi 6 (11ax) AP sorozata, melynek élén a WAX650S áll, képes egy időben eszközök nagy csoportját is kiszolgálni, így nincs többé interferencia az osztályteremben. A WiFi 6, vagy más néven „nagy hatékonyságú vezeték nélküli protokoll” a vezeték nélküli technológiák legújabb vívmánya, amely még nagyobb sebességet és kapacitást kínál. 

 

WiFi 6: A jövő oktatásának kulcsa

A legújabb OFDMA sémára épülve, illetve a területi újrahasznosítás (BSS színezés) technológia alkalmazásával egy időben több felhasználó is csatlakozhat a következő generációs WAX650S hozzáférési ponthoz. Ez optimálisabb kapcsolódást és hatékonyabb WiFi-t eredményez, így még nagyobb adatforgalom valósulhat meg bármilyen késedelem vagy sorban állás nélkül. Az osztálytermekben ez azért fontos, mert a diákoknak eltérő sávszélesség igényeik lehetnek, az interaktív oktatóprogramoktól kezdve a multimédiás tanulási segédanyagok letöltéséig, mégis mindegyiküknek ugyanolyan sebességgel kell csatlakozni a hálózatra.

 

Az interferenciát az okos antenna oldja fel

Az új WiFi 6 szabvány számos előnyének ellenére továbbra is fennáll a csatornák közötti interferencia problémája az AP-k esetében, mivel nagy mennyiségű WiFi eszköz csatlakozik ugyanazon a csatornán keresztül. Ez különösen igaz a nagy sűrűségű környezetekben, például osztálytermekben. A Zyxel a WAX650S eszközt olyan okos antenna technológiával alkotta meg, amely a területi újrahasznosítás technológiával karöltve még magasabb szintre emeli a hálózat teljesítményét, és a többi WiFi 6 hozzáférési pontokhoz képest még erőteljesebben képes felülkerekedni a hálózati interferencián. 

Akárcsak az okos antenna, a WAX650S AP is 5Gb-ethernet támogatást kínál. Az optimalizált hardver kialakítás segítségével az AP még jobban képes felvenni a harcot a vezeték nélküli interferencia kihívásaival. 

 

A Nebula alapcsomag is jár a WiFi 6-hoz

A 11ax AP sorozat is tartalmazza a Zyxel NebulaFlex megoldását, ajándék egy éves pro-csomag licensszel együtt. A Nebula integrálásával az iskolák kiaknázhatják a felhő hálózatok előnyét, és specialista IT csapat nélkül, távolról is kezelhetik a rendszereiket. A korlátozott költségvetéssel rendelkező iskolák is kipróbálhatják az ingyenes Nebula alapcsomagot. A Nebula Professzionális csomag viszont még több funkciót kínál, mint például a vezeték nélküli állapot figyeléséhez való hozzáférést, illetve riportokat, melyek segítenek felmérni az iskoláknak a WiFi állapotát, és probléma esetén gyors megoldást kínálnak. Az élethosszig tartó előfizetéssel garantáltan nem fog növekedni a licensz díja, az iskolák így rugalmasan kiválaszthatják azt az opciót, amely a legkifizetődőbb számukra a hálózatuk működtetéséhez.

„Az iskolák egyre nagyobb mértékben nyitnak az új technológiák felé, hogy a diákjaikat magas szintű oktatási módszerekkel szolgálhassák ki. Mivel rengeteg diák tanul folyamatosan online, ezért a WiFi interferencia csökkentésére egy dedikált, könnyen használható megoldásra van szükségük” – mondta Treso Tamás, a Zyxel magyarországi vezetője. Hozzátette: „Az új WiFi 6 (11ax) hozzáférési pontokkal nincs többé lassú letöltés és akadozás, így az iskolák és az ott tanuló diákok is maximálisan kiaknázhatják a digitális lehetőségeket.”