Új tűzfal sorozat a kisvállalkozásoknak

Kütyü Magazin, 2019. október 29. 14:26

A tajvani Zyxel bemutatta a legújabb ZyWALL ATP100 tűzfalát, amely a kisvállalkozások számára eddig nem látott mértékű védelmet biztosít a fenyegetések ellen. A beépített, felhő-alapú biztonsági szolgáltatásnak köszönhetően a ZyWALL ATP100 egy állandóan bővülő adatbázisból szerez információkat a kiberbiztonsággal kapcsolatban, így a támadásokról globálisan rendelkezésre álló adatokat a helyi vállalkozás védelmére képes hasznosítani.

 

Globális intelligencia egy dobozban 

A felhő-alapú biztonsági szolgáltatással az ATP100 többszintű védelmet biztosít, és távolról is képes felismerni több millió fenyegetést a Cloud Query lekérdezés segítségével. A támadási információk egyre bővülő adatbázisát mesterséges intelligencia alapú algoritmusok elemzik, így a vállalkozások beazonosíthatják az őket érő támadásokat, és még azelőtt megállíthatják a rosszindulatú fenyegetéseket, hogy azok kárt okoznának.

„A kiberbiztonsági támadások nagy hatással vannak a kisvállalatokra, akiknek sok esetben nem áll rendelkezésére megfelelő erőforrás és infrastruktúra a támadások kivédésére, vagy pedig a számítási kapacitás magas költségei korlátozzák ennek megvalósítását” – mondta Treso Tamás, a Zyxel magyarországi vezetője. Hozzátette: „A Zyxel ATP tűzfala ehhez képest kihasználja a felhő-alapú biztonság előnyeit, így a kisvállalkozások is hozzájuthatnak a lefedettség és a teljesítmény egyensúlyához, költséges hardver befektetés nélkül.”

 

Minimális erőfeszítés, maximális hatás

A tűzfal emellett rendelkezik a Zyxel IP Reputáció Szűrőjével, ami automatikusan kiszűri és blokkolja a rosszindulatú IP címekről érkező hálózati fenyegetések többségét anélkül, hogy azt egyesével vizsgálni kellene. Ez a megelőző funkció jelentősen csökkenti a szükséges erőforrás igényt, a hardverekkel kapcsolatos komoly elvárásokat, és időt is spórol a vállalkozások számára, mivel ezentúl nincs szükség fáradtságos munkára, hogy egyesével blokkoljuk az IP címeket.

 

Egyetlen megoldással többszintű védelem

A szűkösebb költségvetéssel működő kisvállalkozások számára a Zyxel ATP100 a fenyegetések széles skálájával képes szembeszállni. Az Arany Biztonsági Csomaggal rendelkező ügyfelek olyan új szolgáltatásokhoz is hozzájuthatnak, amivel személyre szabható a tűzfaluk, vagy nyomon követhetik azokat a támadásokat, amelyek a legfontosabbak számukra. Ide tartoznak a webes támadások, visszaélések és spam források. Ezekkel az átfogó funkciókkal a ZyWALL ATP100 teljeskörű védelmet nyújt a vállalkozások számára, egyetlen megoldás keretén belül.

 

Tűzfalak széles skálája a legkisebbtől a legnagyobbig

Az ATP100 a Zyxel ZyWALL ATP200, ATP500, and ATP800 Tűzfal családjának legújabb tagja, és legfeljebb 25 fős kisvállalkozások számára nyújt védelmet. Az IP Hírnév Szűrő minden ZLD4.35 firmware-n futó ATP tűzfal és gateway esetében rendelkezésre áll. A Zyxel legújabb ZLD4.35 firmware-jének előnyei közé tartozik a kétfaktoros admin hitelesítés, az AP Vezérlés 3.40, a Microsoft Azure integráció, és emellett több mint 20 biztonsághoz és felhasználhatósághoz kapcsolódó optimalizálás minden ATP tűzfal számára.