IT-biztonsági tippek az ünnepekre

Kütyü Magazin, 2019. december 9. 10:37

Az ünnepek közeledtével a szokásosnál is nagyobb figyelmet kell fordítanunk adataink védelmére és otthonunk, családunk digitális biztonságára. Utazás alatt különösen óvatosnak kell lennünk. Hogy nagyobb sikerrel vehessük fel a harcot a kiberbűnözőkkel, ajánlatos megfogadni az alábbi „mit ne tegyünk / mit tegyünk” tanácsokat.

 

Mit NE tegyünk:

 

Mit TEGYÜNK:

Adjunk biztonságot karácsonyi ajándékba

Az ünnepekhez közeledve jó ötlet lehet igénybe venni egyet az ilyenkor szokásos akciók közül. A vírusvédelmi-szakértő ESET hazai forgalmazójának (Sicontact Kft.) felmérése alapján, Magyarországon a 18-59 éves lakosság háromnegyede használ vírusirtót számítógépén vagy okoseszközén, míg 18% egyáltalán nem használ ilyen programot. 35%-uk vált már valamiféle vírustámadás áldozatává: sokaknak csak kéretlen felugró reklámablakok és weboldalak jelentek meg, de az áldozatok közel felének vírus támadás miatt nem indult el az eszköze, illetve minden ötödik áldozat nevében küldtek már kéretlen üzeneteket, leveleket vírusok.   

Az ESET igyekszik támogatni a felhasználókat a támadások elkerülésében, így december 2 és január 6 között 3 felhasználós licencet biztosít a mindenfajta számítógépre (Windows, Macintosh, Linux) és okoseszközökre (Android) telepíthető 1 éves, 1 felhasználós ESET Internet Security áráért. Ebben a konstrukcióban nem egy, hanem három eszközre szóló licenc jár egy áráért. 

Bővebb információ: karacsony.eset.hu