Kiemelkedő képminőséggel és hangbeállításokkal rendelkező Sony televíziók

Kütyü Magazin, 2020. január 7. 08:06

A Sony Europe bejelentette, hogy televíziós kínálata széleskörűen bővül az új ZH8 8K Full Array LED, az A8 (55” és 65”) és A9 (48”) 4K OLED, valamint az XH95 és XH90 4K Full Array LED készülékekkel. Az új televíziók magukban foglalják a Sony szabadalmaztatott technológiáinak legjavát, így élethűen adják át a filmkészítők elképzeléseit. A piacvezető képminőséggel, innovatív hangzásvilággal és letisztult felhasználói felülettel rendelkező új nagyképernyős prémium televíziókkal a Sony célja, hogy a leginkább magával ragadó felhasználói élményt teremtse meg a piacon.

A Sony páratlan X1 Ultimate képfeldolgozó processzora tiszta és pontos képminőséget biztosít az elképesztően élethű nézői élmény megteremtése érdekében, melynek részét képezi a kiemelkedő hangzásvilág, amit az új modellekben a Sound-from-Picture Reality technológia garantál. A funkció aktiválásával a felhasználók úgy érzik majd, mintha a hang közvetlenül a képernyő irányából érkezne. 

Az új készülékek rendelkeznek Netflix Kalibrált és (bizonyos készülékek esetén) IMAX Enhanced móddal, melyek megnövelt kép- és hangminőséggel hozzák el a valódi IMAX élményt nappalinkba. 

Az új készülékekben bemutatkozik a Sony új technológiája, az Ambient Optimization, amely a nézői környezettől függően szabályozza a televízió képi és hangzásvilágát. A funkció a tökéletes nézői élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt. A technológia képes felismerni a függönyöket, bútorokat és egyéb tárgyakat, amelyek elnyelik vagy visszaverik a hangokat, és ennek segítségével finomhangolja a film akusztikáját. 

A környezeti szabályozás mellett további újítás a Sony Immersive Edge kialakítási koncepciója: a képernyő szélén egy alig észrevehető, apró állvány található, ami abban segít, hogy a nézők akadálytalanul merülhessenek el a filmezés élményében.  

Bizonyos modellek 8K felbontással, 4K 120 képkocka/másodperc megjelenítési sebességgel és gyors HDMI válaszidővel rendelkeznek, így a hamarosan érkező legújabb generációs játékkonzolok nyújtotta lehetőségek maximális teljesítménnyel kihasználhatók, ami garantálja a lebilincselő játékélményt. 

 

Az új Sony televíziók funkcióinak összefoglalása

 

Új Sony TV készülékek és főbb jellemzőik

ZH8 (85” és 75” méretű) 8K Full Array LED TV

 

A8 (65” és 55” méretű) 4K OLED TV

 

 

A9 (48” méretű) 4K OLED TV

 

XH95 (85”, 75”, 65”, 55” és 49” méretű) 4K Full Array LED TV

 

 

XH90 (85”, 75”, 65” és 55” méretű) 4K Full Array LED TV

 

 

 

 

 

XH85 (49” és 43” méretű) 4K TV

 

XH81 (65”, 55”, 49” és 43” méretű) 4K TV

 

XH80 (85”, 75”, 65”, 55”, 49” és 43” méretű) 4K TV

 

X70 (65”, 55”, 49” és 43” méretű) 4K TV