Nagyvállalatok adattárolási igényeire tervezett Kingston SSD

Kütyü Magazin, 2020. március 3. 11:25

A Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta új, DC1000M U.2-es porttal ellátott adatközponti NVMe PCIe SSD-meghajtóját. A DC1000M sokféle és nagy adatmennyiség feldolgozásával járó nagyvállalati feladat végrehajtását támogatja, például a számítási felhő, a webtárhely-szolgáltatás, a nagy teljesítményű számítástechnika (HPC), a virtuális infrastruktúra, a mesterséges intelligencia és a mélytanulás alkalmazásainál. 

A nemrég bevezetett bootolható DC1000B NVMe-meghajtó, a VMware Ready DC500 sorozatú SATA SSD-k és a DC450R mellé csatlakozó DC1000M bevezetésével a Kingston a piac legátfogóbb kínálatát hozta létre fejlett, nagyvállalati kategóriájú adatközponti tárolómegoldásokból. 

„A kritikus szolgáltatásokhoz és a felhőalapú alkalmazásokhoz nem csupán villámgyors IOPS-teljesítményre és sávszélességre van szükség. A kiszámítható és konzisztens adatkezelés is hasonlóan fontos szempont. A DC1000M biztosítja a fejlődő adatközpont számára a stabilitást és a rövid késleltetést, ugyanakkor a napi egy teleírást (1 DWPD) igénylő feladatokat is kiszolgálja” – mutatott rá Tony Hollingsbee, a Kingston SSD-termékekért felelős EMEA-régióbeli vezetője. 

A SATA/SAS SSD-kről NVMe-re átálló vállalatok az új megoldást a megszokotthoz hasonlóan vezethetik be, ugyanakkor jóval nagyobb adatátviteli sebességet és alacsonyabb késleltetést érhetnek el vele. A meghajtó nagy tárkapacitást és a kategóriájában egyedülálló nagyvállalati teljesítményt nyújt. A DC1000M Gen 3.0 x4 NVMe PCIe csatolófelülete nagy áteresztőkapacitást és rövid késleltetést biztosít a szabványos platformokon. Random olvasási teljesítménye elérheti az 540K IOPS, áteresztőkapacitása pedig meghaladhatja a 3GB/s értéket. A DC1000M szigorú szolgáltatásminőségi (QoS) követelmények szerint készült, így kiszámítható random I/O teljesítménnyel és késleltetéssel támogat sokféle szerverfeladatot. 

A széles körben elfogadott U.2 (2,5″) formai kialakítás jól együttműködik a PCIe és U.2 csatolóval ellátott, legújabb generációs kiszolgálókkal és tárolótömbökkel. A meghajtó üzem közben cserélhető (hot-pluggable), amivel többé már nem jelent problémát a PCIe-alapú tárolók szervizelése. A még megbízhatóbb adatközponti működés érdekében különféle nagyvállalati kategóriájú funkciókat is kínál: köztük végponttól-végpontig terjedő adatútvonal-védelmet, áramkimaradás elleni védelmet (PLP) és telemetria-monitorozást. 

A DC1000M SSD 960GB, 1,92TB, 3,84TB és 7,68TB kapacitással az ipon.hu kínálatában lesz hamarosan elérhető Magyarországon. Öt év korlátozott garancia és ingyenes műszaki támogatás jár hozzá.

 

A Data Center 1000M SSD funkciói és specifikációja