Applikációval vásárolhatunk mobiljegyet Veszprémben is

Kütyü Magazin, 2020. április 18. 12:18

A Volánbusz és további 4 nagyváros után Veszprém Megyei Jogú Város helyi közösségi közlekedésében is elérhetővé vált a virológiai kitettséget csökkentő készpénzmentes közlekedési mobiljegy megoldás.

Budapest, Kecskemét, Miskolc, Tatabánya, és a Volánbusz csatlakozását követve a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. (V-Busz) és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt.) megállapodást kötött Veszprém Megyei Jogú Város helyi közösségi közlekedésének modernizációja keretében megvalósuló közlekedési mobiljegy bevezetéséről. A két társaság megállapodása alapján 2020. április 17-től első körben megvalósul az applikációban történő jegyvásárlás lehetősége a V-Busz valamennyi járatán.

Az applikációban megvásárolt veszprémi jegyeket nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával. A közlekedési mobiljegy applikációban elővásárolható válik a veszprémi helyi teljes árú, egy utazásra érvényes mobiljegy, amelyet az utas felszálláskor a járműre kihelyezett azték-kód beolvasásával érvényesíti a jegyét. A közlekedési mobiljegyen elérhető menetjegy Veszprém összes járatán elérhető.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilalkalmazásának segítségével a jegyek bárhol, bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. A mobiljegy használatához az utasnak iOS, vagy Android operációs rendszerű mobiltelefonjára le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., vagy valamely viszonteladója (jelenleg a Simple by OTP) által működtetett közlekedési mobiljegy-alkalmazást, és abban regisztrálnia kell magát. A jegyvásárlás során az utasnak meg kell adnia az utazásához használni kívánt járat tervezett indulási időpontját. A kiválasztott terméket a felhasználó egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kifizetni. Az alkalmazások elérhetőek a V-Busz Kft. honlapján és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján.