Filmélmény az alkotók kívánsága szerint

Kütyü Magazin, 2020. május 25. 08:19

A Sony bejelentette, hogy az európai piacon május végétől válik elérhetővé az új, XH90 4K HDR teljes háttérvilágítású televízió. A középkategóriás XH90 televíziók magával ragadó ötvözete a Sony védjegyének számító képminőségnek, az ötletes hangkialakításnak, miközben kiváló társeszközként is funkcionálnak a következő konzolgenerációhoz.

Az XH90 televíziókban a Sony Full-Array Local Dimming and Boosting technológiája a tartalomtól függően, dinamikusan változtatja a fényerejét a képernyő különböző pontjain, ami a fényerő és a kontraszt tökéletes beállítását eredményezi. A fények pontos egyensúlyozásával a kép sötét jeleneteknél sötétebb, a világos jeleneteteknél kivilágosodik, igazodva a filmkészítők elképzeléseihez.

 

Az XH90 széria készülékei rendelkeznek Acoustic Multi-Audio funkcióval (csak a 65”-nál nagyobb méretű készülékek esetén), így a televízió hátoldalán két hangszóró található. A rejtett hangszórók magával ragadó hangélményt kínálnak. A Sony X-Balanced hangszórói keskeny dizájnjukban foglalják magukba a tökéletesen tiszta hangzást, ezzel kiegészítve a TV karcsúságát és hangminőségét.

 

Az XH90 széria készülékei a hamarosan érkező új generációs játékkonzolokat is támogatni fogják. A 4K-s 120fps képkockasebesség és a gyors reakcióidejű a HDMI bemeneten keresztül élvonalbeli játékélményt nyújtanak majd.

Az új XH90 televíziók Netflix Kalibrált Móddal rendelkeznek. A Sony és a Netflix mérnökeinek együttműködésével kialakított Netflix Kalibrált Mód használatával a képminőség megközelíti a mozgókép-előállítási stúdiók főmonitorának képminőségét. A Netflix Kalibrált Mód hűen tükrözi az alkotó vízióját.

 

Az XH90 széria készülékei Android TV rendszert használnak, ami kompatibilis a Google Asszisztens*, a Google Play Áruház és a beépített Chromecast alkalmazásokkal, melyek egyszerű elérést tesznek lehetővé tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz és eszközökhöz. A Google Asszisztens** és az Amazon Alexa*** kompatibilitásnak köszönhetően a felhasználók hangvezérléssel irányíthatják televíziójukat és böngészhetnek YouTube videók között a Google Home segítségével, valamint csatornát és hangerőt válthatnak az Amazon Alexával kompatibilis eszközökkel. Az Apple AirPlay 2-vel rendelkező felhasználók egyszerűen elérhetik és a televízió képernyőjén megtekinthetik iPhone, iPad vagy Mac készülékeiken tárolt filmjeiket, zenéiket és fényképeiket. Az Apple HomeKit technológia egyszerű és biztonságos lehetőséget teremt arra, hogy a nézők iPhone, iPad vagy Mac készülékeikkel irányítsák a televíziót****.

 

Ár és elérhetőség

Az XH90 4K HDR Full Array televíziók 2020 május végén érkeznek meg az európai üzletekbe. Az árakról bővebb információkat a Sony weboldala nyújt a www.sony.eu címen.

 

Főbb jellemzők

Elérhető képernyőméretek: 85”, 75”, 65” és 55”

____________________

* A funkció elérhetősége országonként és a kompatibilis eszközök elérhetőségétől függően változhat. 

** A külön értékesített Google Home készülék kompatibilis az Android TV rendszert futtató Sony TV-kkel. A kompatibilis eszközöknek ugyanarra a vezeték nélküli hálózatra kell kapcsolódniuk. A Google Home applikáció az iPhone App Store-ból vagy a Google Play Áruházból érhető el. Az alkalmazás használatához további felhasználási feltételek elfogadása szükséges. A hangvezérlés használatához a felhasználóknak csatlakoztatniuk kell kompatibilis eszközeiket. A letöltést követően szükséges engedélyezni a Google Home alkalmazás kapcsolódását a Sony eszközhöz a hangvezérlés használatához. 

*** A külön értékesített Amazon Alexa eszközök kompatibilisek az Android TV rendszert futtató Sony TV-kkel. A használathoz Amazon fiók szükséges. A kompatibilis eszközök használatához internetkapcsolat szükséges. Az Amazon, az Echo, az Alexa és minden kapcsolódó logó az Amazon.com, Inc. bejegyzett védjegye. 

**** Az Apple AirPlay 2 és a HomeKit funkciók a 2019-es pénzügyi évben megjelenő Z9F, A9F, Z9G, A9G, X950G and X850G (85”, 75”, 65” and 55”) készülékeken, valamint a 2020-as pénzügyi évben megjelenő Z8H, A9S, A8H, X950H, X900H készülékeken lesznek elérhetők. Az AirPlay 2 és a HomeKit funkciók használatához egy legalább 12.3 verziószámú iOS rendszerű készülék, vagy egy legalább 10.14.5.-ös verziószámú macOS operációs rendszerű Mac készülék szükséges. Az Apple, az AirPlay, a HomeKit, az iPhone, az iPad, a Mac, és a macOS az Apple Inc. Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegyei. A folyamatos használathoz hálózati rendszerfrissítés szükséges.