Iskolai sikertörténet

Kütyü Magazin, 2020. június 12. 20:42

A kétezres évek elején az internet már egyre inkább elterjedt kishazánkban is, ami az újdonságra nyitott fiataloknak számos lehetőséget tartogatott. Ezt használta ki egy diákokból, gyakornokokból és néhány tapasztaltabb szakemberből álló lelkes kis csapat, amely 2001-ben a Puskás Tivadar Távközlési Technikumból elindította a Cool FM internetes sugárzását. A rádió csakhamar igen népszerű lett, és hamarosan már nem csak online, hanem földi sugárzással is elérhetővé vált Budapesten. 

Ami nem öl meg, az megerősít

A hagyományos FM-hullámokon történő közvetítés eredményeképp a rádió hallgatottsága 2012-re napi több ezres nagyságrendű volt a fővárosban, rengeteg fiatalnak vált a kedvenc csatornájává. Bár “kicsiben” dolgoztak, az arculatuk azonban idézte a nagy kereskedelmi rádiók profizmusát. Ugyanebben az évben viszont lejárt a sugárzási engedélyük, amelyet bár újra megpályáztak, ám nem jártak sikerrel.

Bár ez valóban nagy csapásnak számított a Cool FM életében, azonban a csapat nem hagyta legyőzni magát, visszatértek az online közvetítéshez, amely kevesebb kötöttséggel járt, és a hallgatótáboruk nagy része is visszatalált hozzájuk, köszönhetően az internet rohamos terjedésének. 

2014-től pedig a Károli Gáspár Református Egyetemmel működnek együtt, és megújult lendülettel, állandó lelkesedéssel folytatják tevékenységüket. Szlogenük: Változatlanul Változatosak Vagyunk! 

Beköszöntött egy új korszak 

Az online sugárzásnak köszönhetően a Cool FM-nek immár nem csak Budapestről, hanem az egész országból és a határokon túlról is vannak hallgatói. Az Online Rádió weboldalának segítségével ugyanis az adás bárhonnan elérhető, ahol lehetőség van internet-hozzáférésre. 

Ráadásul immár 3 tematikus csatornával is bővültek, amelyekkel még szélesebb hallgatói közönséget szeretnének meghódítani. 

Az eredeti Cool FM továbbra is a legújabb és a legnépszerűbb slágereket játssza a nap 24 órájában, kiegészítve a friss hírekkel és az aktuális időjárás-jelentéssel. Az Xbeat csatornán pedig éjjel-nappal buli van, ugyanis kizárólag a legnagyobb partihimnuszok szólnak, amelyek házibulikban vagy a szombat estére való hangolódásban is tökéletesen megállják a helyüket. 

A KultX egy különleges adó, ahol minden nap egy adott idősávban a Károli Gáspár Református Egyetem oktatói és hallgatói készítik a műsort, tematikus zenékkel színesítve. A Goldie’S csatorna pedig az örök ifjaknak és a múlt hangzásvilága iránt nyitott mai fiataloknak készült, ugyanis itt csendülnek fel az elmúlt 50 év legmeghatározóbb, legikonikusabb slágerei, amelyek a hamisítatlan retro partik állandó résztvevői. Ideje leporolni a neonszínű blézert, a túlméretezett kék farmerdzsekit, és induljon a banzáj, essen szét a ház! 

Természetesen egyik adó hallgatói sem maradnak le a friss hírekről és információkról, így a rádiózás nem csak örömteli kikapcsolódás, hanem hasznos tevékenység is lesz.