Jön a Cat hőkamerás csúcskészüléke

Kütyü Magazin, 2020. július 30. 10:02

A Bullitt Group, a Cat phones márka licencpartnere hivatalosan is bemutatta új csúcskészülékét, ami a jelenleg elérhető legjobb felbontású beépített FLIR Lepton hőkamerával érkezik.

A Cat S62 Pro a gyártó harmadik hőkamerás telefonja, FLIR Lepton 3.5 szenzorával és megújult MyFLIR alkalmazásán keresztül biztosít kiváló felbontású hőképeket. A hőkamera négyszer több hőérzékelő pixelt tartalmaz a korábbi verzióhoz képest.

A strapabíró okostelefon megfelel az IP68 és a Mil Spec 810H szabványoknak. Alapos teszteknek vetették alá, ezek során 1,8 méteres magasságból ejtették acél felületre több alkalommal, és tesztelték vízzel, porral, kosszal szemben. Kibírja az extrém hőmérséklet-ingadozást, és szappanos vagy fertőtlenítőszeres vízben tisztítható.

A FLIR VividIR képfeldolgozó technológiája, a továbbfejlesztett MSX (Multi-Spectral Dynamic Imaging, a főkamera és a hőkamera közös képét alkalmazó technológia) részletgazdag képeket biztosít. Az MSX változó intenzitással jelenik meg a kijelzőn kiemelve a látható körvonalakat, emellett valós időben megtekinthetjük a Sony főkamera által érzékelt képet a hőkamera részleteivel. Ezek a fejlesztések a korábbinál lényegesen jobb képminőséget és több részletet biztosítanak, így a hőfelvétel tárgya hatékonyabban vizsgálható.

“Öt évig a hőkamerás telefonok piacának élén jártunk, a Cat S62 Pro-val pedig új szintre emeljük a kategóriát. A hőkamera egyértelmű fejlesztései mellett a Cat S61-hez képest 12%-kal kompaktabb telefont alkottunk, 10%-kal nagyobb kijelzővel. Gyorsabb, erőteljesebb, és strapabíró, igazi többfunkciós munkaeszköz.” – tette hozzá Peter Cunningham, a Bullitt Group termékportfólióért felelős alelnöke.  

Az új MyFLIR Pro alkalmazás olyan, az adatok elemzését és összegzését segítő funkciókkal bővült, amik a professzionális, önálló hőkamerákra jellemzőek. Az alkalmazással többek között beállíthatunk izotermikus riasztást és riport segítségével elemezhetjük a rögzített értékeket. Az állandó hőmérséklet-figyeléshez egyedileg megadhatunk egy hőmérséklet-tartományt (20°C és +400°C fok között), és kérhetünk riasztást, ha a hőkép tárgya ebbe a tartományba esik. Használhatjuk például berendezések, munkagépek ellenőrzésekor, emelkedett testhőmérséklet kiszűrésére vagy akár kerti sütés közben.

A Cat S62 Pro 5,7”-es FHD+ (18x9) kijelzővel, 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel kerül forgalomba. Az Android Enterprise minősítésnek köszönhetően például a zero-touch módot (QR-kód alapú rendszerbeléptetés) is támogatja.

A Cat S62 Pro Magyarországon 2020. augusztus 20-tól lesz elérhető, bruttó 239.990 forintos fogyasztói ártól. 

 

Főbb specifikáció 

 

 

________________

*2 éven keresztül biztonsági frissítések 90 naponta, további 1 évig kritikus biztonsági frissítések