A Sony kompakt 48”-os MASTER Series televíziója már előrendelhető

Kütyü Magazin, 2020. augusztus 3. 21:20

A Sony bejelentette, hogy legújabb MASTER széria A9 4K HDR OLED televíziója elérhetővé válik Európában. Az A9 ötvözi a Sony legfrissebb képalkotó innovációit a megkapó, nagyszerű audiovizuális világával, amit egy olyan kompakt, 48”-os kialakításban tesz elérhetővé, mely a legkisebb szobában is kiválóan elfér.

Az A9 televízióban a Sony egyedi Picture Processor X1 Ultimate processzor található, mely precízen dolgozza fel a képadatokat, és az OLED intenzív kontrasztját kihasználva közvetít tiszta fekete színt, csúcsfényességet és valósághű képeket. A televízió Pixel Contrast Booster technológiája fokozza a színeket és a kontrasztot a világosabb területeken, így a látott jelenetek olyan élethű árnyalatokkal, mélységgel, finom textúrával és tiszta fekete kontraszttal rendelkeznek, mely csak egy OLED televíziótól várható el. Ráadásul, most először az OLED TV-k történetében, az A9 tartalmazza a Sony saját X-Motion Clarity technológiáját, biztosítva, hogy a gyorsabb akciók is követhetők maradjanak. A képek minőségének megőrzése érdekében minimalizálja az elmosódást és a fényességveszteséget a nagyobb sebességű jeleneteknél.

 

Az új A9 televíziók Netflix Kalibrált móddal rendelkeznek. A Sony és a Netflix mérnökeinek együttműködésével kialakított Netflix Kalibrált Mód használatával a képminőség megközelíti a mozgókép-előállítási stúdiók főmonitorjának képminőségét. Az A9 továbbá egy IMAX Enhanced termék, így magas minőségű színnel, kontraszttal, tisztasággal és hanggal járul hozzá a magával ragadó otthoni szórakozáshoz az IMAX Enhanced tartalmaknál.

 

A Sony A9 4K HDR OLED TV Ambient Optimization funkcióval rendelkezik. Az új technológia a felhasználói környezethez igazítja a kép- és hangminőséget. Automatikusan állítja a fényerőt a helyszíni fény alapján, emeli a fényerőt a világosabb szobákban, és lejjebb veszi a sötétebbekben a tökéletes nézői élmény kedvéért. Még olyan tárgyakat is érzékel a szobában, mint a függöny vagy a bútorok, melyek képesek elnyelni vagy éppen visszaverni a hangot – az akusztika finomhangolása során a hang így nem károsodik.

 

Az A9 Android TV operációs rendszert használ és kompatibilis a Google Asszisztenssel* , a Google Play Áruházzal, valamint beépített Chromecasttal rendelkezik, amellyel a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz és eszközökhöz. Az egyszerűbb mindennapi használat érdekében a Sony eredeti felhasználói felülete és hangvezérlési funkciói is továbbfejlődtek. A Google Asszisztens**  és az Amazon Alexa***  kompatibilitásnak köszönhetően a felhasználók hangvezérléssel irányíthatják televíziójukat és böngészhetnek YouTube videók között a Google Home segítségével, valamint csatornát és hangerőt válthatnak az Amazon Alexával kompatibilis eszközökkel. Az Apple AirPlay 2-vel rendelkező felhasználók egyszerűen érhetik el és tekinthetik meg a televízió képernyőjén iPhone, iPad vagy Mac készülékeiken tárolt filmjeiket, zenéiket és fényképeiket.

Az Apple HomeKit technológia egyszerű és biztonságos lehetőséget teremt arra, hogy a nézők iPhone, iPad vagy Mac****  készülékeikkel irányítsák a televíziót.

Elérhetőség

A Sony MASTER Series A9 4K HDR OLED TV egyes európai piacokon már előrendelhető, Európa-szerte várhatóan augusztus végén válik elérhetővé. Az árakkal és elérhetőséggel kapcsolatos további információk megtalálhatók a Sony weboldalán

Sony MASTER Series A9 4K HDR OLED TV: Főbb jellemzők

Képernyőméret: 48”

________________

*  A funkció elérhetősége országonként és a kompatibilis eszközök elérhetőségétől függően változhat.

**  A külön értékesített Google Home készülék kompatibilis az Android TV rendszert futtató Sony TV-kkel. A kompatibilis eszközöknek ugyanarra a vezeték nélküli hálózatra kell kapcsolódniuk. A Google Home applikáció az iPhone App Store-ból vagy a Google Play Áruházból érhető el. Az alkalmazás használatához további felhasználási feltételek elfogadása szükséges. A hangvezérlés használatához a felhasználóknak csatlakoztatniuk kell kompatibilis eszközeiket. A letöltést követően szükséges engedélyezni a Google Home alkalmazás kapcsolódását a Sony eszközhöz a hangvezérlés használatához.

***  A külön értékesített Amazon Alexa eszközök kompatibilisek az Android TV rendszert futtató Sony TV-kkel. A használathoz Amazon fiók szükséges. A kompatibilis eszközök használatához internetkapcsolat szükséges. Az Amazon, az Echo, az Alexa és minden kapcsolódó logó az Amazon.com, Inc. bejegyzett védjegye.

****  Az Apple AirPlay 2 és HomeKit kiegészítők elérhetőek lesznek az FY19 modellek közül a ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 és XG85 eszközökön (85”, 75”, 65” and 55” képernyőméretekben), a FY20 modellek közül a ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 és XH80 eszközökön. Az AirPlay 2 és HomeKit kiegészítők kizárólag iOS 12.3, macOS 10.14.5 vagy azok frissebb verzióin alapuló eszközökön futnak. Az Apple, Airplay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac és macOS az Apple Inc. védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és mások országokban egyaránt. A firmware frissítése a hálózaton keresztül elérhető.