Légtisztítás járvány idején is

forrás: Kütyü Magazin, 2020. szeptember 14. 14:50

A karantént követően lassan visszatért minden a normál kerékvágásba, újra kinyitottak az üzletek, és az emberek visszatértek a munkahelyükre. Azonban a veszély korántsem múlt el, hiszen fontos, hogy továbbra is óvatosak legyünk. A munkatársak biztonsága érdekében fokozott figyelmet kell fordítani a felületek és a légtér megfelelő fertőtlenítésére. Éppen ezért a következő pár sorban egy hatékony technológiával ismerkedhetsz meg. 

A levegő baktériumai

Sajnos nem csak a külvilágban, de egy-egy zárt légtérben is fellelhetőek azok az ártalmas baktériumok, kórokozók, amelyek a legtöbb betegséget okozhatják. 

Az őszi, téli évszakokban egyébként is gyakoriak azok a megfázásos, influenzás megbetegedések, amelyek a legtöbbször az egész közösségen végigsöpörnek. Az óvodákban, iskolákban, munkahelyeken sajnos számos esetben nagyon hosszú életűek lehetnek ezek a betegségek. Ilyenkor ugyanis a légtérben maradva továbbfertőznek. 

A koronavírus bebizonyította, hogy milyen parányiak vagyunk a természettel szemben, és napjainkban is megjelenhetnek olyan járványok, vírusok, amelyek a lakosság jelentős részét ledönthetik a lábukról. Most, hogy az élet megélénkült, még jobban figyelnünk kell, éppen ezért kell nagy gondot fordítanunk például a zsúfolt munkahelyek légterének fertőtlenítésére.

UV-C fénnyel működő fertőtlenítő készülékek

A germicidlámpák megoldást nyújtanak valamennyi felület- és légtértisztítási problémára. Ezen készülékek 253,7 nm-es sugárzásának hatására az olyan mikroorganizmusok is elpusztíthatóak, mint amilyenek a vírusok, gombák vagy a penész. Segítségükkel ugyanakkor a légtérben szálló kórokozók száma nem csak mérsékelhető, de fel is számolhatóak a káros baktériumok. A járvány közepén óriási segítség, ha csökkenthető az átfertőzés veszélye. 

A Hollandimpex légtisztító készülékeivel a munkahelyeken, de akár otthon is megteremthetőek azok a higiéniás viszonyok, amelyek a vírus elkerüléséhez szükségesek.


 

Légtisztító terméktípusok 

Az UV4AIR Active50 nevezetű készülék például az 50 m²-nél kisebb terekben alkalmazható. A nagyobb helyiségekbe már több készülék beszerelése ajánlott. A levegőt az aljára szerelt ventilátor szívja be, ami létrehozza a levegő körforgását a helyiségen belül. A nagyfokú csírátlanítás érdekében érdemes a nap 24 órájában működtetni.

Az UV4AIR Mobil30 készülék három lámpával van felszerelve, amelyek több irányba sugároznak. Ezek a termékek, gurulós állványuknak köszönhetően, általában mozgathatóak is, és elegendő csupán 30 perc sugárzási idő is. Ezeket a készülékeket az emberek mellett tilos működtetni!

A nagy irodaházak, bevásárlóközpontok légterének fertőtlenítése már egy másik kategóriát képez. Ezekhez leginkább azok a zárt rendszerű, nagy méretű légtisztító berendezések ajánlottak, amelyek képesek ekkora területen is hatékonyan cserélni a levegőt.