Kinyitható kanapé egy személyre

Kütyü Magazin, 2020. december 4. 12:14

Egyedül él, kis helye van és kanapét keres? Szerencsére ma már mindent meg lehet oldani, hiszen nem csak óriási, kétszemélyesre nyitható darabokkal lehet csak találkozni, de akár egy kinyitható fotel is megbízható társunk lehet. 

Persze, ha logikusan végiggondoljuk, akkor minden kanapé egyszemélyes addig a pillanatig, míg ki nem nyitjuk, hiszen egy ember a lehető legkényelmesebben végigdőlhet rajta egy pihentető alvás erejéig. 

Kinyitható fotel vagy mini kanapé?

Az egyik legkézenfekvőbb választás az egyszemélyes fotel. Nappal egy ülőalkalmatosság, ami nem foglal nagy helyet, éjjel meg egy fekhely, ami szintén könnyen eltüntethető. Persze nagyon lényeges momentum, hogy milyen minőségű alvást biztosít a számunkra. Ha vendégágyként van definiálva, akkor jó eséllyel nem állandó alvásra tervezték, azaz nem lesz kényelmes hosszú távon. Ha egyszermélyes ággyá alakítható fotelt szeretnénk, akkor a Nonstop Bútor kínálatából érdemes szemezgetni, mint amilyen például a Joga fotelágy, ami tökéletes mind állandó alvásra, mind vendégágynak. Egy jó fotelágy titka, hogy seperc alatt kinyitható, és emellett még kényelmes is.

Ha nem annyira jönne be ez a megoldás, akkor érdemes elgondolkodni egy heverőn. Ezek között is akad kinyitható, ami kétszemélyessé varázsolható, de ezeken akár egyedül is remekül el lehet aludni úgy, hogy csak ágyazni kell. Érdemes a heverők esetében előre meghatározni annak az irányát, mivel ez általában a későbbiekben nem módosítható. 

Kanapé a megoldás?

Ha a fentiek egyike sem tűnik ideálisnak, akkor marad a jól bevált kanapé, mint megoldás. Persze ez sem kell, hogy fejtörést okozzon, mert bár az esetek jelentős részében a kanapék kinyithatók, mégsem jelenti azt, hogy ezzel a funkciójával élni is kell. Mivel egy jó minőségű kinyitható kanapé egy matracból áll, így általában elegendő az, hogy lepakoljuk róla a párnákat, és már ágyazhatunk is meg az éjszakai pihenéshez. 

Mivel jellemzően az ember társas lény, így könnyen előfordulhat, hogy egyik-másik éjszakára vendégünk érkezik, akinek mégiscsak jó lenne fekhelyet biztosítani. Ilyenkor jelent igazán jó megoldást a kinyitható kanapé. Nem csak, hogy praktikus, hiszen elég csak kihúzni, de emellett még kényelmes is, nem okoz hátfájást, mivel egyben van az egész fekvőfelület. 

Persze az sem mindegy, hogy hogyan jut el hozzánk a választott kanapé. A Nonstop Bútornál nem csak a házhoz szállítás, hanem az összeszerelés is megoldott, mivel ha úgy szeretnénk, akár a helyszínen össze is szerelik a több darabban érkező garnitúrákat. 

Még nem döntötte el, hogy milyen is lesz az ideális egyszemélyes kanapé, azaz, hogy kinyitható-e vagy sem? Ne habozzon, nézzen körül alaposan és fontolja meg tanácsainkat!