Online mutatták be a Mi 11 termékcsalád új tagjait

Kütyü Magazin, 2021. június 11. 08:54

A Xiaomi tegnap egy magyar nyelvű online esemény keretein belül bemutatta a márka legújabb Mi 11 okostelefon-széria tagjait, a Mi 11i-t, a Mi 11 Lite 5G-t és a Mi 11 Lite-ot, valamint a Xiaomi prémium kategóriájának számító zászlóshajóját, a Mi 11 Ultra-t.

 

Mi 11i: Teljesítménysztár, amely a nagyszerű megjelenítést Dolby Atmos hangtechnikával párosítja

A Mi 11i teljesítményét a csúcskategóriás Qualcomm Snapdragon 888 mobile platformnak köszönheti. Az 5nm-es gyártástechnológia révén nemcsak a teljesítmény emelkedett meg, de közben az energiafelhasználás is csökkent. A készülék megjelenése is megújult: kecses és kompakt burkolatba került. 

A Mi 11-el és Mi 11 Ultrával szemben, a Mi 11i kijelzője teljesen lapos, miközben a prémium minőségű üvegborítás, a mindössze 7,8 milliméteres vastagság, az újratervezett és a készülék oldalára helyezett ujjlenyomat leolvasó még kényelmesebb fogást, finomabb tapintást biztosít a készüléknek. A 6,67 colos AMOLED DotDisplay kijelzőjének kameranyílása az egyik legkisebb a piacon, 2,76 milliméteres. A HDR10+ támogatás, 120 Hz-es képfrissítési ráta, a 360 Hz-es érintési mintavételi gyakoriság a Dolby Atmos sztereo hangszórókkal kiegészülve – amelyek ezzel a készülékkel debütálnak a Xiaomi okostelefon kínálatában – egyedülálló hangzást és látványt nyújtanak felhasználóiknak.

A Mi 11i triplakamerája egy 108 MP-es főkamerából, egy 119°-os ultraszéles látószögű kamerából és egy telemakró kamerából áll. A jobb videófelvételek érdekében a Mi 11i számos új funkciót is kapott. 

Az erős, 33 wattos töltést támogató, 4,520 mAh-es akkumulátor egész napra elegendő energiát biztosít, a lemerülő akkumulátor nem okozhat többé aggodalmat.  

A 8GB + 256GB konfigurációban elérhető Mi 11i ajánlott fogyasztói ára 249.990 Ft.

 

Mi 11 Lite 5G és a Mi 11 Lite: ultra-vékony és pehelykönnyű telefon a te stílusodhoz

Kecses megjelenés, TrueColor kijelző, erős akkumulátor – a Mi 11 Lite 5G és a Mi 11 Lite okostelefonok azoknak készültek, akik lazán és gondtalanul szeretnék élvezni egy prémium készülék összes előnyét. A Mi 11 Lite 5G és Mi 11 Lite ultravékony és nagyon könnyű, mindössze 159 grammos és 6.81 milliméter vastag, ami először kézbe véve is rögtön feltűnik. Mindkét telefonnak három hátoldali kamerája van. A főkamera felbontása 64 MP, amihez gyorsan elérhető, mesterséges intelligenciával megtámogatott mozimód is járul. Ennek és a könnyen kezelhető funkcióknak köszönhetően az átlagos szakértelemmel rendelkező felhasználó is gyorsan, különösebb erőfeszítés nélkül képes profi felvételeket készíteni a telefonnal. 

A 6.55”-os, 10-bites színmélységű TrueColor támogatással rendelkező AMOLED DotDisplay kijelző nem kevesebb, mint 1,07 milliárd színt képes megjeleníteni – 64-szer többet, mint az elődje. Így még egyenletesebb színkezelést, még természetesebb színátmeneteket tesz lehetővé. A Mi 11 Lite 5G és Mi 11 Lite kijelzője az érintéseket egyaránt 240 Hz-es mintavételi gyakorisággal érzékeli, a képfrissítési rátájuk pedig 90 Hz-es, vagyis nemcsak nézni, hanem - a reszponzivitásuknak köszönhetően – használni is élmény őket. 

A kimagasló képmegjelenítéshez méltó a Mi 11 Lite 5G és a Mi 11 Lite hangtechnikája is. A Mi 11 Lite 5G és a Mi 11 Lite Hi-Res Audio és Hi-Res Audio Wireless tanúsítvánnyal rendelkező kettős hangszóróin keresztül a zenehallgatás magával ragadó élmény, és minden más hang is élesen és tisztán kivehető, hallható. 

A Mi 11 Lite 5G először alkalmazza a közelmúltban bemutatott Qualcomm Snapdragon 780G3 platformot, amely kimagasló teljesítményt és hatékonyságot kölcsönöz a készüléknek. A Mi 11 Lite ugyancsak a Qualcomm 7-es szériáját kapta; a Qualcomm Snapdragon 732G-t, 8 nm-es gyártástechnológiával és LiquidCool technológiával. A készülék ennek köszönhetően képes százszázalékos teljesítményt nyújtani még akkor is, ha a felhasználó nagy terhelésnek veti alá, például komolyabb mobilos játékok futtatása esetén.

A 4250 mAh-s akkumulátornak és a 33 wattos gyorstöltésnek köszönhetően a Mi 11 Lite 5G és a Mi 11 Lite legalább egy, de akár több napon át is képes kiszolgálni felhasználóját – nem kell többé amiatt aggódnunk, hogy a lemerülő telefon épp a legfontosabb pillanatban hagy cserben bennünket. 

A 6+128GB konfigurációban elérhető Mi 11 Lite 5G ajánlott fogyasztói ára 154.990 Ft. 

A 6+64GB konfigurációban elérhető Mi 11 Lite ajánlott fogyasztói ára 119.990 Ft.

 

Mi 11 Ultra: a Xiaomi prémium kategóriájának csúcskészüléke, forradalmasítja a fotózást és a videókészítést  

A Mi 11 Ultra – amely folytatja a Mi 10 Ultra által megkezdett hagyományt – hatalmas előrelépést hoz a mobilos fotózás és videózás területén. Ma ez a készülék rendelkezik a Xiaomi legnagyobb teljesítményű, professzionális hármaskamerájával. A nagy, 48 MP-es és 1/2ˇ-os szupernagy érzékelővel a nagy felbontású teleobjektív kamera még nagyobb potenciálra tesz szert. Többszöri nagyítási után is élesek és tiszták maradnak a 10x-es hibrid és 120x-os teleobjektívvel készített távoli képek. 2021. március 29-én a Mi 11 Ultra kamerája 143 pontot ért el, ezzel az első helyen áll a DXOMARK összesített ranglistáján.

A telefon bivalyerős, köszönhetően a Qualcomm Snapdragon 888 mobile platformnak, esztétikusan lekerekített kijelzője 120 Hz-es AMOLED Display. Töltéséről a szintén forradalminak számító 67 wattos vezetékes és vezeték nélküli turbótöltő gondoskodik (36 perc alatt 100 százalékra tölti a készüléket). Mindezeket figyelembe véve, a Mi 11 Ultra nem csupán egy zsebben hordozható filmstúdió, hanem egy olyan csúcskategóriás okostelefon, amely a legigényesebb felhasználók bármilyen más igényeit is tökéletesen kiszolgálja. A Mi 11 Ultra az IP68 vízállósági tanúsítványt is megkapta. A telefon mindhárom lencséje támogatja a 8K felbontású, 24 képkocka/mp sebességű felvételt, amely élethű, tökéletes minőségű képeket, valamint dinamikus fény- és árnyék kezelést biztosít felhasználójának. 

A Dolby Vision, HDR10+ támogatásnak köszönhetően a kijelző mindezt a lehető legvalósághűbb módon, 1.07 milliárd féle színnel jeleníti meg. A Mi 11 Ultra egyedülálló módon egy folyamatosan bekapcsolt állapotban lévő, 1,1 colos AMOLED hátoldali kijelzőt is kapott, amelyen többek között az aktuális értesítéseket, illetve a szelfik előnézetét jeleníti meg a készülék.  

A Mi 11 Ultra hangzása épp olyan tiszta és jól kivehető, mint amilyen részletgazdag és éles a kijelzőjén megjelenő kép. Ez a készülék kettős hangszórójának köszönhető és annak, hogy a hangzás minőségéről az első Mi 11 model óta a Harman Kardon gondoskodik.

A Mi 11 Ultra-nak prémium minőségű kerámia hátlapja van, amely puha és kényelmes tapintású, a készüléknek pedig a csúcskategóriára jellemző megjelenést kölcsönöz. A készülék két lenyűgöző színben (Ceramic White and Ceramic Black) érhető el.

A Mi 11 Ultra ajánlott fogyasztói ára a 12GB + 256GB-os konfigurációban 549.990 Ft lesz.