Többet költöttek tévére az Extreme Digital vásárlói az EB alatt

Kütyü Magazin, 2021. július 20. 10:25

A legtöbb tévét a Labdarúgó-Európa-bajnokság első mérkőzésének hetében rendelték az Extreme Digitaltól, az eladott tévék bruttó átlagára 20 ezer forinttal emelkedett a foci-szezonban. Szinte mindenki okostévét vásárolt, a legtöbben pedig 55 colos tévét választottak.

Bár a pandémia miatt tavaly is sokan vásároltak új tévét, a június 11. és július 11. között zajló Labdarúgó-Európa-bajnokság apropóján így is kimagasló érdeklődés mutatkozott az új készülékek iránt az Extreme Digitalnál. 

A szokásosnál drágább tévéket rendeltek a foci-Eb alatt

A foci-Eb időszakában*  az Extreme Digital hazai vásárlói a szokásosnál drágább tévéket rendeltek, ezekben a hetekben az átlagos eladási ár a szokásosnál magasabb, közel bruttó 154 ezer forint volt, ami csaknem húszezer forinttal magasabb az évközbeni átlagnál. 

Ez persze érthető, 150 ezer forintért ma már 55 colos (~140 centiméteres) képátlójú  UHD tévét is lehet venni, amelyen a sportközvetítések mellett a filmek is a mozi látványát idéző nagy méretben jelennek meg.

 

A 2021-es futball-Eb időszakában eladott televíziók döntő többsége (66%) került bruttó 100 ezer forintnál többe. A 100 ezer és 200 ezer forint közötti árú tévék aránya volt a legmagasabb (közel 49%), 200 ezer forintnál nagyobb összeget a vevők 17 százaléka szánt a tévére. Csaknem mindenki okostévét vásárolt ebben az időszakban, az eladott tévék 88 százaléka kínált ilyen funkciót.

A legnépszerűbb méretek

A futball-Eb alatt a legtöbb vásárló 55 colos tévét vásárolt az Extreme Digitalnál, a második legnépszerűbb méret a 32 col volt, amelyet a 43 colos, az 50 colos és a 65 colos készülékek követtek. 

 

A legnépszerűbb tévégyártók az Eb alatt az Extreme Digitalnál** 

1.  Samsung

2.  LG

3.  Hisense

4.  JVC

5.  Philips

________________

*  2021 május elejétől július elejéig

** eladott darabszám alapján