Még idén bemutatkoznak a TCL új Mini LED tévéi

Kütyü Magazin, 2021. szeptember 14. 12:46

A TCL Electronics két új készüléket mutatott be egy nemzetközi sajtóeseményen, ezek az X92 Pro Mini LED 8K TV és a X92 Mini LED 8K TV. A modellek a következő negyedévben debütálnak az európai piacon.

Az X sorozat Mini LED technológiája páratlan képminőséget nyújt, ugyanis a kisebb és több LED-nek köszönhetően (a hagyományosnál 700-szor kisebb ledeket használtak a tervezők) több háttérvilágítási zóna jön létre, ami részletesebb képet és nagyobb fényerőt eredményez. Az X sorozat két modellje 8K felbontást kínál, a QLED technológiának köszönhetően pedig 1 milliárddal több színt képesek megjeleníteni, mint a hagyományos, ezt a megoldást nélkülöző készülékek.

  

A hangélményt 25 hangszóró biztosítja. Mind az X92 Pro, mind az X92 az iparág vezető hangrendszerével van felszerelve, amely az Onkyo hardvereit, valamint a Dolby Atmos technológiát tartalmazza.

Ami a tévék dizájnját illeti, a tervezők törekedtek a futurisztikus megjelenésre, amit az alumínium váz, valamint a vékony kialakítás és a valódi bőrrel borított hangszórók biztosítanak.

Az X sorozatban szintén megtalálható a TCL Game Master Pro, ez a csomag HDMI 2.1, Wifi 6 funkciók meglétét jelenti. Olyan technológiák ezek, melyek fontosak a teljes értékű következő generációs játékélményhez.

A készülékek emellett az Android TV-t leváltó Google TV operációs rendszerrel érkezik. Mind az X92 Pro, mind az X92 sorozat előre telepített Google Duo-val és kamerával rendelkezik, elérhetővé téve az azonnali videohívásokat. Ezen kívül előre programozva vannak különféle mozdulatok, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a távvezérlő vagy a hangutasítások helyett a kezük mozgatásával vezéreljék a TV-t.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a TCL mára a Mini LED TV-k globális úttörője. Az X sorozatú tévék hihetetlen teljesítménye a TCL Mini LED technológiának köszönhető, mind az X92 Pro, mind az X92 előkelő helyen szerepel a prémium LED TV piacon” - mondta Shaoyong Zhang, a TCL Electronics vezérigazgatója.