Érkezik a világ legvékonyabb gamer laptopja

Kütyü Magazin, 2022. január 7. 12:19

A Dell Technologies bemutatta az új Alienware laptopokat és kiegészítőket, többek között a világ legvékonyabb 14 colos gamerlaptopját, a legnagyobb teljesítményű 17 colos AMD Advantage gamerlaptopját és a világ első Quantum Dot OLED gamermonitorját. 

 

Jöhet egy játék út közben? 

Az Alienware M-sorozatot és az X-sorozatot a tervezők két játékostípusra tervezték és optimalizálták: akiknek a puszta teljesítmény a legfontosabb (M-Series), valamint akik a mobilitást és a legfrissebb gamertechnológiákat egyaránt igénylik (X-Series). 

 

X sorozat a mobil gamereknek

Az új Alienware x14 az eddigi legvékonyabb gamerlaptop, amelyben a szabadalom alatt álló zsanérkialakításnak köszönhetően elfér a hőszabályozási teljesítményt optimalizáló Alienware Cryo-Tech hűtési technológia és a 14 colos gamerlaptopok legnagyobb wattóra kapacitású akkumulátora is. Ez utóbbi több mint 11 órányi HD videó lejátszására képes.*

Az Alienware x14 az első 14 colos laptop, amely támogatja az NVIDIA Advanced Optimus és a G-SYNC technológiát, így az akkumulátor üzemideje még a lenyűgöző játékmenetek során is optimalizált marad. Az Alienware x14 egyben az első Alienware laptop, amely kizárólag C típusú USB-portokat használ töltéshez. A laptopban megtalálhatók a legújabb, 12. generációs Intel Core H sorozatú processzorok és az exkluzív termikus illesztőanyag, az Element 31, valamint az Intel Arc Graphics vagy az NVIDIA GeForce RTX 3060 laptop-GPU 7 fázisú feszültségszabályozással. 

Azok számára, akik nagyobb kijelzőre, de ugyanolyan hordozhatóságra vágynak, ideális választás a továbbfejlesztett Alienware x15 R2 és az Alienware x17 R2. Az új modellek az NVIDIA GeForce RTX 30 sorozat teljesen új, szemet gyönyörködtető grafikai lehetőségeit tartalmazzák, emellett 12. generációs Intel Core processzorokkal, gyorsabb memóriával (most akár DDR5 6400 MHz-es sebességgel), AlienFX megvilágítással és más nagyszerű funkciókkal rendelkeznek.

 

 

Alienware M sorozat, a teljesítmény szerelmeseinek

A versenyelőnyt biztosító, extrém játékteljesítmény érdekében az Alienware m17 R5 a világ legerősebb 17 colos, AMD Advantage gamerlaptopjaként maga mögé utasítja a versenytársakat. Az AMD megoldásokkal a vadonatúj m17 a játéktechnológiák hihetetlen kombinációját kínálja. A modell AMD Ryzen 6000 sorozatú processzorral, AMD Radeon RX grafikával, AMD FreeSync Premium** és AMD SmartShift MAX technológiával, AMD Smart Access memóriával*** és laptopjaink közül elsőként AMD SmartAccess Graphics funkcióval rendelkezik. Mindezt a grafikai gőzkamrás hűtést is tartalmazó Alienware Cryo-tech hűtési technológiával**** egészítették ki a tervezők, hogy maratoni játékmeneteken keresztül is fenn lehessen tartani a nagy teljesítményt. 

Az Alienware m17 lenyűgöző minden szempontból: kiemelkedő grafikai élményt nyújt, támogatja az akadozásmentes játékot, megjelenítési lehetőségek széles skáláját biztosítja és akár CherryMX mechanikus billentyűzettel is elérhető. Emellett a portfólió része a közepes méretű Alienware m15 R7, egy 15 colos modell, amely AMD Ryzen processzorokkal vagy 12. generációs Intel Core H sorozatú processzorokkal is választható, és támogatja a legújabb NVIDIA GeForce RTX 30 sorozatú GPU-kat. 

Fejlődött a látvány- és a hangélmény is. Már a teljes Alienware laptopcsaládot Dolby Visionnel és Dolby Atmosszal kínálja a gyártó, a tökéletes látvány és a magával ragadó térbeli hangzás érdekében. Hihetetlen fényerővel, élénkebb színekkel, élesebb kontraszttal és gazdagabb részletekkel, valamint háromdimenziós pontosságú, térbeli élményt nyújtó hangokkal a játékos mindig úgy fogja érezni, mintha valóban a játék részese lenne.

 

 

Kiegészítők a tökéletességre törekedve

A Dell Technologies az új perifériáival teljesen új szintre emeli a játékélményt. A lenyűgöző látványélményekre és csúcsminőségű hangminőségre tervezett, valamint testreszabható funkciókkal ellátott új perifériák segítségével a játékosok a legtöbbet hozhatják ki a játékukból.

A vállalat bemutatta világ első Quantum Dot OLED gamermonitorát, az Alienware 34 ívelt QD-OLED gamermonitort (AW3423DW), amely a CES innovációs díj nyertese. Az új modell tökéletes választás a verseny-, a szimulációs vagy az akció-kalandjátékokat kedvelő játékosok, illetve Twitch-streamerek és tartalomgyártók számára. Ez a kijelző a magával ragadó játékélmény érdekében lenyűgöző színteljesítményt és nagy fénysűrűséget kínál kristálytiszta képpel. 

 

De mi is az a Quantum Dot OLED (QD-OLED) technológia? Legegyszerűbben megfogalmazva a QD-OLED kijelző az OLED lenyűgöző képminőségét a Quantum Dot technológiával ötvözi, hogy élénk, élethű színteljesítményt biztosítson, beleértve az állandó színegyenletességet, a széles színlefedettséget, a hihetetlen fényerőt és az OLED megbízhatóságát, amelyhez az OLED-beégésre is vonatkozó 3 éves korlátozott hardverjótállást kínálnak. (További műszaki magyarázatért érdemes megtekinteni az alábbi videót.)

 

 

Ezt a monitort karcsú, ívelt 1800R panellel ötvözték, amelyet az új Legend 2.0 formaterv tesz teljessé, az eredmény pedig páratlan szépségű. Az új monitor további jellemzői: 

●  A kijelzőt akadozásmentes játékra tervezték, gördülékeny grafikáját a gyors, 0,1 ms-os szürke-szürke válaszidő, a 175 Hz-es (natív) frissítési gyakoriság és az NVIDIA G-SYNC ULTIMATE tanúsítvány teszi lehetővé. 

●  A kiváló színhűséget igénylő tartalomgyártók és játékfejlesztők számára a kijelzőn elérhető „Alkotói mód” beállítás lehetővé teszi a DCI-P3 (natív) és az sRGB színterek közötti választást, valamint a gammaszintek beállítását. 

●  A TÜV-tanúsítvánnyal rendelkező ComfortView Plus csökkenti a káros kékfény-kibocsátást anélkül, hogy feláldozná a ragyogó QD-OLED színeket, míg a monitor hátoldalán található AlienFX világítás a saját esztétikai igényekhez igazítható. 

 

Az ugyancsak CES innováció díjas Alienware Tri-Mode Wireless gamerheadset (AW920H) kényelmes játékélményt nyújt. Legend 2.0 formatervet örökölve ez a legkényelmesebb fejhallgató vékonyabb kivitelezéssel, műbőr borítással és puha memóriahabos fülpárnákkal. Az aktív zajszűréssel, többdimenziós hanggal (Dolby Atmos!), integrált érintésvezérléssel és sokoldalú eszközcsatlakozással ellátott fejhallgató tökéletes PC-s és mobil játékélményhez, valamint zenehallgatáshoz és szórakozáshoz. Mindemellett mindössze 15 percnyi gyorstöltés 6 órányi*** használatot tesz lehetővé, a teljes töltés pedig akár 55 órányi3 játékidőt biztosít.

 

 

A Dell Technologies bemutatta a Alienware Tri-Mode vezeték nélküli gameregeret (AW720M) is. 89 grammra optimalizálták a tömegét, valamint új, karcsúbb formával, 3D-s formájú, kétkezes hüvelykujjtámasszal és ikonikus AlienFX RGB világítással látták el. Új generációs, 26 000 DPI-s optikai érzékelője és mágneses nyomógombjai biztosítják azt a magas szintű teljesítményt, amelyet egy gameregértől elvárhatunk. 

 

 

Ráadásul ez az egér NVIDIA Reflex rendszerkésleltetés-mérő technológiával is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy NVIDIA G-SYNC kijelzők használata esetén minden meccs kezdésekor biztosak lehetünk abban, hogy a számítógép a lehető legalacsonyabb rendszerkésleltetéssel működik. Többféle csatlakozási móddal és szabadalmaztatott, mágneses, rápattintható töltővel is rendelkezik, amely akár 15 órányi játékidőt biztosít 5 perces töltéssel***, vagy akár 140 órányi***** játékidőt teljesen feltöltött állapotban. 

 

Elérhetőség

A termékek Magyarországon várhatóan a második negyedévben lesznek elérhetők.

_________________

* Helyi videólejátszás akkumulátor benchmark: Gen Intel Core i7-12700H, 32 GB RAM, 1 TB SSD és NVIDIA GeForce RTX 3060 grafikával. A tesztelést a Dell laboratóriumai végezték 2021 decemberében a Microsoft Movies & TV alkalmazással. A tényleges akkumulátor-üzemidő jelentősen elmaradhat a teszteredményektől, és függ a termék konfigurációjától és használatától, a szoftvertől, a használattól, az üzemeltetési körülményektől, az energiagazdálkodási beállításoktól és egyéb tényezőktől. Az akkumulátor maximális élettartama idővel csökken. A megadott Wattóra (WHr) nem az akkumulátor élettartamára utal.

** Az AMD FreeSync technológia használatához AMD Radeon grafikus vezérlő és az AMD által hitelesített, a FreeSync technológiát támogató kijelző szükséges. Az AMD FreeSync Premium kötelező alacsonyképkockaszám-kompenzációt és legalább FHD felbontás esetén minimum 120 Hz-es frissítési gyakoriságot igényel. Az AMD FreeSync Premium Pro technológia használatának előfeltétele, hogy a kijelző megfeleljen az AMD FreeSync Premium Pro követelményeinek. A vásárlás előtt érdeklődjön az elérhetőségről a rendszer gyártójánál.

*** A Smart Access Memory technológia engedélyezéséhez AMD Radeon RX 6000 sorozatú vagy RX 5000 sorozatú GPU, Ryzen 5000 vagy 3000 sorozatú CPU (kivéve a Ryzen 5 3400G és Ryzen 3 3200G), 500 sorozatú alaplap a legújabb BIOS frissítéssel és AMD Desktop Kits (4800S sorozat és újabb) szükséges. A BIOS-nak támogatnia kell az AGESA 1.1.0.0 vagy magasabb verziószámú AGESA-t. Töltse le a legújabb BIOS-t a gyártó weboldaláról.

**** Csak az AMD Ryzen 9 processzorokat és az AMD Radeon RX 6850M XT grafikát használó konfigurációk tartalmazzák.

***** Az akkumulátor üzemideje a beállításoktól vagy a használattól függően változhat.