A Samsung legokosabb kamerája található a Galaxy S22 és S22+ készülékekben

Kütyü Magazin, 2022. február 10. 15:12

A Samsung bemutatja legújabb, a kreativitást és önkifejezést támogató csúcskészülékeit, a Galaxy S22 és S22+ okostelefonokat. A Galaxy S22 és S22+ dinamikus kamerarendszerei a továbbfejlesztett intelligens képfeldolgozással képesek minden pillanatból a lehető legtöbbet kihozni. Az egyedi kialakítású csúcsmobilokat fenntartható anyagokkal tervezték, így azok nemcsak stílusosak, hanem környezettudatosak is.

„Az okostelefonok kamerái teljesen megváltoztatták, hogyan alkotunk, osztunk meg tartalmakat és hogyan kommunikálunk egymással. Ma már a fotóinkon és videóinkon keresztül maradunk kapcsolatban a szeretteinkkel – mondta el TM Roh, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletágának vezetője és elnöke. – Éppen ezért fordítottunk kiemelt figyelmet a legújabb S szériás készülékeink egyedülálló kamerarendszerére, amely éjjel-nappal egyformán jól működik.” 

 

 

A Samsung legokosabb kamerájával tiéd az éjszaka

A Galaxy S22 és az S22+ a kamerateljesítmény új szintjét hozzák el, így a felhasználók azonnal, kiváló minőségben oszthatják meg az élményeiket. A Galaxy S22 széria új Nightography, éjszakai felvételek funkciójának, a 23 százalékkal nagyobb szenzornak  és az új, adaptív pixelszenzornak köszönhetően a kamera több fényt képes összegyűjteni, így részletesebb, élénkebb képek készíthetők, akár sötétben is. A Galaxy S22 és az S22+ is 50 MP főkamerával, 10 MP teleobjektívvel és 12 MP ultraszéles látószögű lencsével érkezik, így a fotók minden alkalommal kiváló minőségűek lehetnek. Az új Automatikus kameraigazítás  funkció képes felismerni és követni egyszerre akár 10 személy mozgását is, akikre automatikusan fókuszál a kamera, így a családról vagy barátokról készített videókon mindenki tisztán látszik majd. Mindkét készülékben a továbbfejlesztett, mesterséges intelligencia alapú Digitális videóképstabilizátor segíti a videózást és csökkenti a rázkódást, így akár mozgás közben is profi felvételek készíthetők.

A Galaxy S22 és az S22+ a Samsung legújabb MI alapú technológiájával emeli új szintre a fotók minőségét. A Portré módban készült felvételek még tisztábbak lehetnek a Mesterséges intelligencia alapú mélyérzékelővel, az algoritmusnak köszönhetően pedig, a fényképeken látható arcokon a legapróbb részletek is élesen kivehetők lesznek. A megoldás ugyanilyen jól működik a kisállatok esetében is. A Galaxy S22 széria új Kisállat portré módjával az állatok szőre nem mosódik bele a háttérbe, így a házikedvencekről még élesebb képek készíthetők.  

 

 

Kimagasló teljesítmény, amely tartja a lépést

A Samsung első 4 nm processzorával érkező Galaxy S22 és az S22+ készülékekere a legpörgősebb időszakban is egész nap számítani lehet. Az eddigi leghatékonyabb mesterséges intelligenciának és a gépi tanulásnak köszönhetően a készülékek kiemelkedő teljesítményre képesek, legyen szó streamelésről vagy munkáról. A hálózati viselkedés elemzésével a készülék hatékonyabbá teszi az alkalmazások teljesítményét és az éppen használt appra koncentrálja az erőforrásokat, így a használat még kényelmesebb lesz.  

A szupergyors processzor mellé hosszú üzemidejű akkumulátor is szükséges, amely a Galaxy S22 esetében egész nap , a Galaxy S22+ mobilnál pedig akár egy napnál tovább is tart. A 25 wattos gyorstöltés  pedig mindkét készülék esetében még rugalmasabb használatot tesz lehetővé, a Galaxy S22+ pedig támogatja a 45 wattos szupergyors töltést is, így az akkumulátor még rövidebb idő alatt indulásra kész lehet. 

A Galaxy S22 készülékek lenyűgöző kijelzőin még nagyszerűbb élmény a felhasználók kedvenc filmjének vagy sorozatának streamelése. Mindkét modell Dinamikus AMOLED  2X kijelzővel érkezik, amely játékra és tartalomfogyasztásra is kiválóan alkalmas. A Galaxy S22 6,1 colos  kijelzője és a Galaxy S22+ 6,6 colos  paneljét is intelligens Láthatóságjavító technológiával tervezték, amely automatikusan a környezeti fényhez igazítja a kijelző működését és javítja a kontrasztot, így a tartalmak a lehető legjobb minőségben jelennek meg. A hardveres fejlesztéseknek köszönhetően tovább nőtt a kijelző fényereje is, az S22 esetében ez 1300 nites maximális fényerőt jelent, az S22+ pedig akár 1750 nites teljesítményre is képes. 

Az S22 és S22+ biztosítja a folyamatos kapcsolatot a felhasználók között. A Samsung és a Google együttműködésének köszönhetően elérhető a Google Duo  élő megosztás , amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók közösen nézzenek meg fotókat vagy együtt készítsenek jegyzeteket, akkor is, ha éppen távol vannak egymástól.

 

Mesteri tervezés és tartós kivitelezés

A Galaxy S22 és az S22+ készülék is az S széria ikonikus, a Készülék keretével egybeolvadó kameraszigetével érkezik, amely szinte tökéletesen illeszkedik a készülékház fém keretéhez, így letisztult és látványos egységet alkot. Mindkét készülék jellegzetes sík kijelzővel és a lenyűgöző, matt üvegfelülettel érkezik, amelyek karcsúbb és kifinomultabb megjelenést biztosítanak. Az S sorozat készülékeinek keskeny, szimmetrikus kameraegységét úgy tervezték, hogy illeszkedjen a készülék színéhez. Az eredmény pedig az egyszerre modern, divatos és letisztult, kiegyensúlyozott és egységes kialakítás. A Samsung Galaxy S22 és az S22+ Fantomfekete, Fantomfehér, Zöld és Rózsaarany  színben is elérhető.

A lenyűgöző dizájn időtálló kialakítással készült. A Galaxy S22 széria készülékei a Samsung eddigi legtartósabb mobileszközei. Az S22 és az S22+ az első S szériás csúcsmobilok, amelyek a vállalat legerősebb Armor alumínium megoldásával készültek, így a felhasználók szinte bárhol biztonságban tudhatják a készüléküket. A modellek a vállalat első okostelefonjai, amelyek az új Corning Gorilla Glass Victus+ üveggel érkeznek. Az S22 mobilok előlapja és hátlapja is ezzel a tartós védőréteggel készül, így a felhasználóknak kevésbé szükséges aggódni, ha a készülék véletlenül leesne.

Az igazi tartósság nem csak a hardveren múlik. A Samsung a lehető legjobb mobilélmény megteremtése érdekében akár négy generáción keresztül elérhetővé teszi az Android rendszerfrissítéseket  a Galaxy S22 széria készülékein. Most több millió Galaxy felhasználó férhet hozzá még hosszabb ideig a legújabb biztonsági és hatékonysági újításokhoz. A Samsung a garantált frissítéseket egész termékpalettájára kiterjeszti, hogy a teljes Galaxy ökoszisztémában elérhető legyen a legújabb Android élmény.     

A Galaxy S széria készülékeit a felhasználók könnyedén személyre szabhatják. A Samsung letisztult és intuitív One UI felhasználói felületével átalakítható a kezdőképernyő és a widgetek megjelenése. Testreszabhatók az ikonok színei, a widgetek, a színpaletta és számos más részlet is, így a felhasználók olyan mobil élményt kaphatnak, amely tükrözi személyiségüket. A One UI emellett közvetlenül a billentyűzeten biztosít könnyű hozzáférést számos hangulatjelhez, GIF-hez és matricához, így azonnal, egyetlen szó begépelése nélkül is pontosan kifejezhetik az érzéseiket.

 

 

Galaxy for the Planet egy fenntarthatóbb jövőért

A Galaxy S22 széria az eddigi legkörnyezetbarátabb a Samsung kínálatában. A műanyagszennyezés komoly veszélyt jelent a környezetre, az eldobott halászhálók pedig különösen károsak a tengeri élővilágra és az óceánokra. A Samsung vezető természetvédelmi szervezetekkel együttműködve segít az eldobott halászhálók összegyűjtésében, és okostelefonjai alapanyagaként használja fel azokat. A Galaxy S22 széria készülékházaiban használt anyag 20 százalékban tartalmaz az óceánokból összegyűjtött, újrahasznosított műanyagot. A Galaxy S22 sorozat hangszórómodulja, valamint a bekapcsológombok és a hangerőszabályzók belső részei is tartalmaznak újrahasznosított anyagokat.

A Galaxy S22 csomagolásában az óceánokból származó műanyagok mellett 100 százalékban újrahasznosított papírt használnak, és a védőfólia is újrahasznosított műanyagból készül. Minden tok UL tanúsítvánnyal rendelkező, környezettudatos anyagokból készül, mint az újrahasznosított háztartási műanyagok vagy bioalapú anyagok. Ezek az újítások a Galaxy for the Planet kezdeményezés legújabb lépései, amelyekkel a Samsung hozzájárul egy fenntarthatóbb jövő létrehozásához. 

 

 

Megbízható védelem 

A Galaxy S22 széria készülékeit a biztonságos processzorral és külön memóriával felszerelt Samsung Knox Vault biztonsági platformja védi, így az olyan érzékeny adatokat, mint a jelszavak, a biometrikus adatok vagy a Blockchain kulcsok teljes mértékben elkülöníti a telefon fő operációs rendszerétől. A One UI adatvédelmi felülete és az Indicator megkönnyítik az egyes alkalmazások engedélyeinek áttekintését. A felhasználók egyszerűen eldönthetik, hogy engedélyezik vagy letiltják egyes alkalmazások adatokhoz és a kamerához való hozzáférését. A Galaxy S22 széria számos új biztonsági funkciót is bevezet, köztük az ARM mikroarchitektúrát, amellyel megelőzhetők az operációs rendszert és a memóriát célzó kibertámadások.

 

 

Kapcsolatban a Galaxy Ökoszisztémával

Az új S22 széria mellett a Samsung egy teljesen új táblagépet és számos, a Galaxy Watch4 eszközökön elérhető frissített funkciót is bemutat, hogy a Galaxy felhasználók életük minden területén kapcsolatban maradhassanak. A csatlakoztatott élmények új korszakára fejlesztett Galaxy Tab S8 széria, így a Tab S8, a Tab S8+ és a Tab S8 Ultra a vállalat valaha volt legsokoldalúbb táblagépei, amelyeket úgy terveztek, hogy megfeleljenek a munkavállalók, a diákok, a játékosok és a tartalomgyártók folyamatosan változó igényeinek is. 

 

 

Elérhetőség

A Galaxy S22 és Galaxy S22+ Magyarországon 2022. március 11-től lesz elérhető a samsung.com weboldalon, a szolgáltatóknál és a kiskereskedőknél.

A készülék a következő színekben és memória opciókban lesz elérhető: Galaxy S22 és S22+: Fantomfekete, Fantomfehér, Zöld és Rózsaarany 128 GB és 256 GB modellekben 8 GB RAM-mal.

A Galaxy S22 modellek 128 GB és 256 GB verziója 334,990 és 354,990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkezik. A Galaxy S22+ 128 GB, illetve 256 GB változata pedig 409,990 és 429,990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el.

A Galaxy S22 és az S22+ február 9. és március 10-én 23:59 óra között előrendelhető. Az előrendelők egy ráadás Galaxy Buds Pro fülhallgatót kapnak, amelyet a Samsung Members alkalmazásban igényelhetnek. Emellett előrendeléskor, készülékbeszámítás esetén ráadás 35.000 Ft értékű kedvezmény is igénybe vehető.