Kiváló hangzással érkeznek a Sony autós hangrendszerei

Kütyü Magazin, 2022. február 21. 12:09

A Sony bejelentette a prémium kategóriás Mobile ES autós mélynyomó, hangszóró és erősítő termékcsalád legújabb tagjait, köztük az XS-W122ES, XS-W124ES, XS-163ES, XS-692ES, XM-5ES, XM-4ES és XM-1ES modelleket. A kiváló minőségű hangzással és a zökkenőmentes használhatósággal a Sony legújabb autós hangrendszere nagyszerű élményt nyújt. A páratlan akusztikára, nagyobb teljesítményre és elképesztő tisztaságra tervezett új termékek az autóban használt hangrendszerek* egy magasabb színvonalát képviselik.

 

Az új modellek:

• XS-W122ES: 2 ohm, 30 cm-es mélynyomó

• XS-W124ES: 4 ohm, 30 cm-es mélynyomó

• XS-163ES: 16 cm-es, 3-utas komponens-hangsugárzók

• XS-692ES: 16x24cm-es, 2-utas komponens-hangsugárzók

• XM-5ES: 5 csatornás erősítő

• XM-4ES: 4 csatornás erősítő

• XM-1ES: mono erősítő

 

A Mobile ES XS-W122ES (2 ohm) és XS-W124ES (4 ohm) mélynyomók legfontosabb jellemzői:  

• Külön rovátkolt külső perem: A mélysugárzó pereme újabb szabadalmaztatott Sony-technológiát rejt; jellegzetes, ívelt rovátkák javítják a függőleges amplitúdószimmetriát, amellyel jelentősen csökken a torzítás és javul a hangzás tisztasága.

• Ötmerevítős keret és dinamikus levegődiffúzor: Az ötmerevítős kialakítás csillapítja a rezonanciát, az integrált dinamikus levegődiffúzor pedig hatékony levegőkeringést biztosít a sima tölcsérmozgás és a hangtekercs hűtése érdekében.

• Progresszív magasságarányú pille: Az akusztikailag optimalizált pille nagyobb teljesítményt és légáramot tesz lehetővé, kialakítása pedig a tölcsér gyorsabb és pontosabb csillapítását segíti.

 

A Mobile ES XS-163ES és XS-692ES hangszórók legfontosabb jellemzői:

• Külön rovátkolt külső perem: A mélysugárzó pereme újabb szabadalmaztatott Sony-technológiát rejt; jellegzetes, ívelt rovátkák javítják a függőleges amplitúdószimmetriát, amellyel jelentősen csökken a torzítás és javul a hangzás tisztasága.

• Magassugárzó a magas hangokhoz: A High-Resolution Audio szabvánnyal kompatibilis, puha dóm magassugárzó membránja közvetlenül van csatlakoztatva a hangtekercshez, feladata a zene különlegesen magas hangjainak megszólaltatása a 40 kHz-ig terjedő frekvenciatartományban.

• Ötmerevítős keret és dinamikus levegődiffúzor: Az ötmerevítős kialakítás csillapítja a rezonanciát, az integrált dinamikus levegődiffúzor pedig hatékony levegőkeringést biztosít a sima tölcsérmozgás és a hangtekercs hűtése érdekében.

• Progresszív amplitudójú pille: Az akusztikailag optimalizált pille nagyobb teljesítményt és légáramot tesz lehetővé, profiljának kialakítása pedig a tölcsér gyorsabb és pontosabb csillapítását segíti.

• Fáziscsatlakozó: Az XS-163ES és XS-692ES hangsugárzók rezonanciacsillapító fáziscsatlakozója segít ideális frekvenciaválaszt megvalósítani egészen a társított magassugárzók keresztváltási pontjáig. A merev alumínium csévetes és a dinamikus levegődiffúzor tovább javítja a hangsugárzó széles frekvenciaválasz-tartományát a pontos és dinamikus basszushangzás érdekében.

• Kettős erősítésre is felkészített keresztváltó erősítőválasztóval: Ez a hangzás szerelmesei számára készült keresztváltós eszköz optimális, alacsonyabb ellenállású rétegkondenzátort használ a sima felső végtartományhoz. Kettős erősítésre is felkészített kialakítása csökkenti a magassugárzónál jelentkező áramtorzítást, amely a mélysugárzó nagy bemeneti jelszinttel történő használatakor jelentkezhet. Külön erősítőválasztó segít kiegyensúlyozni a mélysugárzó és a magassugárzó jelszintjét, és lehetővé teszi a magassugárzó jelszintállítását olyankor is, ha a komponensek vezérlése egyetlen erősítőről zajlik.

 

A Mobile ES XM-5ES, XM-4ES & XM-1ES Mélynomók- legfontosabb jellemzői:

• Kompatibilitás nagy felbontású hangfájllal (csak XM-5ES/XM-4ES esetén): A nagyfelbontású hanggal a felhasználók a stúdióminőségű hangzás finom árnyalatait a CD-minőségnél jobb színvonalon hallhatják, hitelesen közvetítve az alkotók valódi szándékát.  

• Nagy teljesítmény: Fokozott autós hangzás egy nagy hatékonyságú D-osztályú erősítővel, amely többféle hangszóró-konfigurációt biztosít, mindegyiket 4 ohmon: XM-5ES (100Wx4+450W RMS); XM-4ES (100Wx4 RMS); XM-1ES (600W RMS).

• Erőteljes hangzás és elképesztő tisztaság: A Sony sokéves digitális erősítőmérnöki tapasztalata lehetővé tette egy kompakt és nagy teljesítményű erősítő létrehozását kompromisszumok nélküli hangminőséggel.

• Prémium alkatrészek a kiváló hangzásért: Az elektromágneses interferencia csökkentése érdekében az eszközben egyenáramú átalakító található, toroid magos transzformátorral, valamint továbbfejlesztett OFC huzalokkal ellátott induktorok az alacsonyabb belső ellenállás és a jobb hangzásvilág érdekében, a nagy kapacitású elektrolitikus kondenzátorok pedig hozzájárulnak a precíz és érzékeny basszushangzáshoz.

• Kiváló minőségű csatlakozófelület: A csatlakozófelületen hatlapfejű csavarokat használnak, amelyek tartós módszert biztosítanak a vezetékcsatlakozások meghúzására, miközben csupasz vezetéket vagy vezetékkötegeket (AWG #8 besorolásig) is használhatunk, így érve el a kimagasló elektromos teljesítményt, a kiváló minőségű hangzást és a biztonságos csatlakozást.

• Stabil felépítésű szerkezetek: Az erős alumíniumkeret és a tömör (1,2 mm-es) fenéklemez csökkenti a rezgéseket és elvezeti a hőt, ami alacsony rezonanciát és szigorúan szabályozott zenei teljesítményt eredményez.

• Feljavított vezérlés és kapcsolat: A logikusan konfigurált vezérlők könnyen érthetőek és használhatóak. A frissített csoportosítás lehetővé teszi az intuitív kezelést, míg a közös csatlakozások együtt kaptak helyet a telepítés egyszerűsége érdekében.

• Jelösszegző a gyári hanghoz való gördülékeny csatlakozáshoz: Az új jelösszegző funkció egyesíti a modern gyári autós hangrendszerekből származó előszűrt hangjeleket, hogy pontosan felerősítse a rendelkezésre álló teljes sztereó frekvenciatartományt, és lehetővé tegye a különböző típusú járművekbe és hangrendszerekbe**  történő rugalmas beszerelést.  

• Kombinált pre-kimenetek: A konszolidált vonalszintű jel a láncban lévő más monó- vagy sztereó erősítőkre is küldhető a gördülékeny telepítés érdekében. A csatornák átmenete és kombinálása sztereó vagy monó üzemmódban lehetővé teszi más erősítők hozzáadását.

 

Elérhetőség

Az XS-W122ES és az XS-W124ES 2022 májusától elérhető a Sony viszonteladóinál.

Az XS-692ES és az XS-163ES 2022 júliusától elérhető a Sony viszonteladóinál.

Az XM-5ES, az XM-4ES és az XM-1ES 2022 őszétől elérhető a Sony viszonteladóinál.

________________

* A Mobile ES és a Mobile ES logó a Sony Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye.

** Az ilyen típusú telepítéssel kapcsolatban forduljon a Sony Mobile ES szerződéses viszonteladójához.