A Microsoft legjavát adja az új Surface család

Kütyü Magazin, 2022. február 22. 10:08

Február 22-től már kaphatóak a legújabb Surface notebookok hazánkban is. Az új, PixelSenseTM kijelzővel ellátott Surface család még erősebb, tartósabb, még könnyebben hordozható és alakítható át laptopból tabletté. Úgy tervezték őket, hogy a legtöbbet hozzák ki a Windows 11-ből és a Microsoft 365 programcsaládból.

Surface Laptop Studio, Surface Pro 8, Surface Go 3, és a továbbfejlesztett Surface Pro X a készülékek az új tagjai a Surface családnak. Az új termékek a legtöbbet képesek kihozni Microsoft alkalmazásokból A Windows 11 Home és a Windows 11 Pro egyedülálló élményt nyújtanak, ugyanakkor mindegyik készüléknek vannak saját, egyedi erényei és jellemzői. Közös bennük az igényesség – amely az anyagválasztástól a designon át az eszközök minden apró kis részletére kiterjed -, és az emberközpontúság, vagyis az a sajátosság, hogy a természetes emberi igényekre tekintettel tervezték meg őket, figyelembe véve a fogyatékkal élő embertársaink speciális elvárásait is. Az új Surface készülékeket egyszerű kezelni és felügyelni a Surface Management Portálon keresztül (amely a Microsoft Endpoint Manager része). Ezen a felületen lehet a beállításokat is személyre szabni, a felhasználói bejelentkezést követően.

Az Advance Exchange program keretében a Microsoft cserelaptopot biztosít a Surface tulajdonosoknak arra az esetre, ha készülékük meghibásodna és szervízbe kerülne. Az alapértelmezésben két évre szóló garanciát, amely a nem szándékos sérülések költségeit fedezi, a Microsoft viszonteladói külön díj ellenében, meghosszabbítják.

 

Lássuk a tabletopokat külön-külön is!

Az ikonikus „kettő az egyben” laptop, a Surface Pro legújabb változata a Pro 3 óta a legnagyobb előrelépést jelenti a sorozat történetében. A Surface Pro 8 több mint kétszer olyan gyors, mint a Pro 7, a 11-ik generációs Gen Intel Core processzornak köszönhetően. Két, az Intel Evo platformra épülő Thunderbolt 4 porttal rendelkezik. Ma a Surface Pro 8 a legerősebb „kettő az egyben” laptop a piacon, maximálisan 16 órás akkumulátor-üzemidővel.

A 13 colos PixelSense érintőképernyő a kijelző széleiig kifut. A Dolby Vision és az Adaptive Color technológia gondoskodik az élethű megjelenítésről, és arról, hogy a képernyő hosszú időn keresztül történő nézése ne terhelje túl a szemeket. Ez az eddigi legkifinomultabb kijelző, amelyet a Microsoft valaha megalkotott. A Surface Pro 8 az otthonról, hibrid munkafeltételek között dolgozók ideális munkaeszköze. A felhasználó a Teams hívásokba az 5MP-es előoldali, vagy a 10MP-es vagy akár 4K felbontásra is képes hátlapi kamerán keresztül jelentkezhet be; a tiszta hallhatóságot és a kiváló hangminőséget a Dolby Atmos hangzás és dual far-field stúdió mikrofonokok garantálják.

A szinte bármilyen munkára befogható Surface Laptop Studio sok év innovációjának az eredménye, és a legjobb Surface hagyományok folytatása, ami egyaránt tetten érhető az új, kiemelkedően tartós zsanérjaiban (Dynamic Woven Hinge), a 14,4 colos PixelSenseTM érintőképernyőjében és a bivalyerős hardverben. Ideális eszköz szoftverfejlesztők, videókat renderelő profi grafikusok, tervezők, ultragyors játékokat játszó gamerek számára: laptop és kreatív stúdió egyben. Ez utóbbi funkciójához tartozik a Surface Slim Pen 2, ami mágnessel tapad a billentyűzet alá, ahol újra is töltődik.

Az új Surface Laptop Studio – amellett, hogy egyedülállóan tartós, szövött csuklópánttal rendelkezik – az eddigi legerősebb Surface. A lélegzetelállító teljesítményről elsősorban a 11-ik generációs Intel Core H35 processzorok és a NVIDIA RTX GPU-k kezeskednek.

A Laptop Studio képviseli azt a fejlődési pályát, amelyet a Surface termékek befutottak, mióta interaktív érintőképernyős tabletopokból a „kettő az egyben” kategória megújítóivá váltak. Nem csak az innováció emeli ki ezeket a termékeket a versenytársak közül, hanem az ötletességük is.

 

Ehhez a változathoz is kapható a billentyűzetbe mágnesesen tapadó Surface Slim Pen 2. Használatát megkönnyíti, hogy a kijelző frissítési rátája 120 Hz-es. Tényleg úgy működik, mintha csak igazi golyóstoll lenne: puhán siklik a kijelzőn. Hogy a kijelző a toll alatt valóban olyan hatást keltsen, mintha papírlap lenne, a Surface Pro 8-ban és a Surface Laptop Studioban egy erre a speciális feladatra kifejlesztett Microsoft G6 processzor is dolgozik, amely az eszközzel kommunikál.

A Microsoft egy évvel ezelőtt jelentette be a Microsoft SQ2 ARM technológiára épülő, vékony és könnyű, LTE-hálózathoz csatlakozni képes Surface Pro X megjelenését. Ez a termék a Surface Pro sokoldalúságát ötvözi a kiemelkedő energiahatékonysággal és konnektivitással. Most az új, csak Wi-Fi-hez csatlakozó eszközön, a Windows 11-nek és a beépített 64 bites emulációnak köszönhetően még több applikáció válik elérhetővé; a Microsoft Teams és Office irodai alkalmazások, csakúgy, mint az Adobe Photoshop és Lightroom az ARM-re vannak optimalizálva. A vékony kialakítás, a sokoldalúság és az egész napos üzemidő kényelme még több felhasználó számára vált elérhetővé, megfizethető áron.

A Surface Go 3 a termékcsalád „legmozgékonyabb”, ultrakönnyű tagja. Úgy tervezték, hogy könnyed mozdulattal átforgatható legyen laptopból tabletbe és vissza. Lehetővé teszi bármilyen frontvonalbeli feladat elvégzését, legyen szó akár fényképek vagy kézzel írt jegyzetek rögzítéséről a képernyőn, jelentések gépeléséről, vagy helyszíni videós tanácsadásról a Microsoft Teamsben; hamisítatlan tabletop, amely képes megmutatni, milyen előnyökkel jár a Windows 11 használata. A Surface Go 3 mintegy 60 százalékkal lett gyorsabb, mint az elődje, mert immár Intel Core i3 processzor hajtja. Most már LTE-hálózathoz csatlakoztatható változata is létezik, az akkumulátora pedig egész napos üzemidőt biztosít. A Surface Go 3-at a Microsoft kiberbiztonsági megoldásaival is ellátták: fizikai TPM 2.0 chipekkel, biometrikus felhasználó azonosítással, kivehető SSD lemezekkel. Ez a készülék is támogatja a digitális tollat.

A Surface Go 3 kamerája 1080 pixeles felbontású, kiváló mikrofonjai, Dolby Audio hangzása és 10,5 colos kijelzője van – a kapcsolattartásra, az együttműködésre és a szórakoztatásra készült.

 

A Microsoft az eszközei gyártása során kiemelten figyel a fenntarthatóságra, vagyis lehetőleg az összes alkatrész olyan alapanyagokból készül, amelyek újrahasznosíthatóak. A vállalat ezzel is hozzájáruli a karbon-negativitásra, a vízpozivitásra és zéró hulladék-kibocsátásra vonatkozó céljaniak megvalósításához, amelyeket ígérete szerint, 2030-ig kíván elérni. A Microsoft azt is szem előtt tarja, hogy az eszközeit a fogyatékkal élők is kényelmesen tudják használni. Ezt szolgálja az úgynevezett Surface Adaptive Kit.

Az új Surface eszközökről bővebben itt tájékozódhat: https://www.microsoft.com/hu-hu/surface/business/surface-laptop-studio

A kereskedelmi ügyfelek és állami szervezetek számára készült új Surface termékek előrendelhetőek és megvásárolhatóak a Surface Authorized viszonteladókon keresztül. A Microsoft hivatalos viszonteladóinak listája itt érhető el.

A végfelhasználók az új Surface termékeket a Microsoft weboldalán felsorolt hivatalos viszonteladóknál vásárolhatják meg – a MediaMarkt és BestByte pedig már fogadják az előrendeléseket. Azok a végfelhasználók, akik február 22. előtt ezeken a helyeken leadják a megrendeléseiket, Slim Pen tollat kapnak a megvásárolt termék mellé ajándékba.