Hozzánk is megérkezett a Xiaomi 12 sorozat

Kütyü Magazin, 2022. április 2. 10:12

A Xiaomi Magyarországon is bemutatta vadonatúj készülékcsaládját, a Xiaomi 12-t, amely három úttörő készüléket jelent: a Xiaomi 12 Pro-t, a Xiaomi 12-t és a Xiaomi 12X-et.  

 

Filmszerű felvételek – bármikor

A Xiaomi 12 széria lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy stúdió minőségű felvételeket készítsenek függetlenül a forgatókönyvtől, a sokszor kihívást jelentő fényviszonyoktól vagy a mozgó tárgyaktól. Mindhárom telefon büszkélkedhet a sokoldalú felvételkészítéshez tökéletes, hármas kamerarendszerrel, amelynek sztárja a hatalmas, 50 megapixeles nagylátószögű főkamera, a Xiaomi 12 Pro és a Xiaomi 12 esetében 8K felbontással. 

A Xiaomi 12 Pro korszerű, 3 db egyenként 50MP-es kamerákból álló kameraszigete az élvonalbeli Sony IMX707 ultranagy főérzékelőjével kiemelkedő teljesítményt nyújt. Ez a szenzor nagy mennyiségű fényt képes befogni, gyorsabb fókuszálási sebességgel és nagyobb színhelyességgel segíti a fejlett képalkotási folyamatokat. A Xiaomi 12 és a Xiaomi 12X 13MP-es ultraszéles látószögű, valamint 5MP-es telemakró kamerával rendelkezik.  

A lenyűgöző hardveren túl a Xiaomi 12 Pro és a Xiaomi 12 a Xiaomi AI-algoritmusait is továbbfejleszti. Ezek az innovációk minden eddiginél könnyebbé teszik a felhasználók számára, hogy akár gyenge fényviszonyok vagy mozgó témák esetén is úgy rögzítsék a pillanatot, ahogyan szeretnék. A Xiaomi ProFocus azonosítja és követi a tárgyakat, segít elkerülni a felvételek elmosódását mozgó vagy fátyolos témák esetén. A fejlesztések közé tartozik a szemre és arcra történő, automatikus élességállítás képessége is. Az Ultra Night Video funkcióval, amely a Xiaomi saját fejlesztésű algoritmusait is felhasználja, még extrém gyenge fényviszonyok mellett is hangulatos, atmoszférát teremtő, minden eddiginél tisztább felvételeket tudunk rögzíteni.

 

  

Kiemelkedő feldolgozási képesség, példátlan teljesítmény és energiahatékonyság

A Xiaomi 12 sorozat fejlett Qualcomm SnapdragonTM mobilplatformokkal rendelkezik, a Xiaomi 12 Pro és a Xiaomi 12 pedig Snapdragon 8 Gen 1 processzorral büszkélkedhet – ez a Qualcomm legfejlettebb terméke. A 4 nm-es eljárással készült processzor 30%-kal növeli a GPU grafikus megjelenítési képességeit és 25%-kal az energiahatékonyságot az előző generációhoz képest*. Eközben a Xiaomi 12X-et a kiemelkedő, 5G képes processzor, a Snapdragon 870 hajtja a zökkenőmentes mindennapi használat érdekében. Mindhárom készülék UFS 3.1 betöltési és adatátviteli sebességgel, valamint LPDDR5 RAM memóriával rendelkezik, amely akár 6400 Mbps sebességet is biztosít. 

Az optimális élmény érdekében a Xiaomi 12-es sorozat nagy teljesítményű hűtőrendszerrel rendelkezik, amelyet egy hatalmas párakamra és több réteg grafit is erősít.  

 

 

Teljeskörű szórakozás

Mindhárom készülék élénk megjelenítést kínál a DisplayMate által A+ minősítésű, TrueColor támogatással bíró, AMOLED Dot kijelzőn. A kijelző karcálló Corning Gorilla Glass Victus üveggel rendelkezik, és támogatja az iparágban vezető képalkotási technológiájú Dolby Vision-t, amely élénk színekkel és részletekkel kelti életre a tartalmakat. A Xiaomi 12-es sorozat támogatja a HDR 10+ technológiát is. A Xiaomi 12 Pro pedig rendelkezik SGS Eye Care Display tanúsítvánnyal, ami biztosítja, hogy a felhasználó szemének egészsége a nagyobb igénybevételek alatt is biztosítva legyen.

A Xiaomi 12 Pro rendkívül energiatakarékos, 6,73 hüvelykes WQHD+ kijelzője az AdaptiveSync Pro-t kihasználva intelligensen állítja be a dinamikus LTPO megjelenítést 1Hz és 120Hz között az aktuális tartalom alapján. 

A Xiaomi 12 és a Xiaomi 12X a Xiaomi eddigi legszínesebb okostelefon-kijelzőjét kínálja, több, mint 68 milliárd színnel a 6,28 hüvelykes Full-HD+ kijelzőn. Mindkettő rendelkezik a 120Hz-es AdaptiveSync funkcióval, így lenyűgözően nagy felbontású, élénk és villódzásmentes kijelzőt biztosít.  

A Xiaomi 12 széria Harman Kardon hangrendszerrel rendelkezik, és Dolby Atmos által támogatott, magával ragadó hangélményt nyújt, részletgazdag, tiszta és valósághű térbeli hangzást biztosít minden tevékenységhez. A Xiaomi 12 Pro négy hangszórója – amelyből kettő a magas és kettő mély hangokért felelős – tiszta részletekkel és elképesztő hangterjedelemmel vár. A Xiaomi 12 és a Xiaomi 12X egyaránt kiegyensúlyozott sztereó hangzással operál, amely ideális a játékban vagy videókban való elmerüléshez.  

Az alapvető felhasználói élmény további optimalizálása érdekében a Xiaomi 12 sorozat az idén világszerte megjelent MIUI 13-al érkezik. A frissítés gyorsabb tárhelyet, nagyobb hatékonyságú háttérfolyamatokat, intelligensebb feldolgozást és hosszabb akkumulátor-üzemidőt eredményez. A frissítés újításai közé tartoznak a Xiaomi saját fejlesztésű Liquid Storage, Atomized Memory, Focused Algorithms és Smart Balance funkciói is. 

 

 

Újgenerációs töltés

A Xiaomi 12 Pro hihetetlenül gyors, 120 W-os Xiaomi HyperCharge funkcióval rendelkezik. A 4600mAh kapacitású akkumulátor Boost módban mindössze 18 perc alatt feltöltődik, így a Xiaomi 12 Pro újgenerációs töltési képessége lépést tud tartani a felhasználói igényekkel**.

A Xiaomi 12 és a Xiaomi 12X kompakt kialakítású, 4500mAh kapacitású akkumulátora szépen illeszkedik a telefon házába. Mindkét készülék támogatja a 67W-os vezetékes turbó töltést a minél gyorsabb feltöltés érdekében. A Xiaomi 12 Pro és a Xiaomi 12 támogatja az 50W-os vezeték nélküli töltést és a 10W-os fordított töltést is. 

A Xiaomi 12 Pro és a Xiaomi 12 egyaránt használja a Xiaomi AdaptiveCharge-ot, egy intelligens töltési algoritmust, amely tanul és alkalmazkodik a töltési szokásokhoz, meghosszabbítva ezzel az akkumulátor élettartamát.

  

Zászlóshajó tulajdonságok ikonikus dizájnba csomagolva  

A Xiaomi 12 széria stílusos és felhasználó-központú kialakításának köszönhetően ezek a hordozható, zsebméretű „stúdiók” kényelmesen elférnek az ember tenyerében. A Xiaomi 12 Pro 6,73 hüvelykes kijelzője egy elegáns középső keretbe van foglalva, kifinomult 3D ívekkel. Eközben a Xiaomi 12 és a Xiaomi 12X 6,28 hüvelykes, mindössze 69,9 mm széles kijelzőjén gyönyörű ívek tanúskodnak a tökéletes illeszkedésről***. Mindhárom készülék szürke, lila és kék színben kapható.

 

 

Ingyenes YouTube Premium

A Xiaomi 12-es sorozat vásárlói akár három hónapig ingyenesen kapják meg a YouTube Premium szolgáltatást, amivel a felhasználók a legjobb tartalmakhoz férhetnek hozzá reklámmentesen és offline, ahol ez elérhető****. Ez a kedvezmény magában foglal egy YouTube Music Premium előfizetést is, ahol a felhasználók korlátlan, reklámmentes hozzáférést kapnak több, mint 80 millió hivatalosan kiadott dalhoz, valamint élő előadásokhoz, feldolgozásokhoz és remixekhez. 

 

Prémium kijelző szolgáltatás

Minden Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro és Xiaomi 12X készülék a vásárlástól számított 6 hónapon (180 napon) belül ingyenes képernyőcsere szolgáltatásra jogosult. Az ajánlat a következő kelet-közép-európai és észak-európai országokban érvényes: Norvégia, Finnország, Dánia, Svéd Királyság, Litvánia, Lettország, Észtország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Szlovákia, Szerbia, Románia, Lengyelország, Magyarország, Görögország, Csehország. 

Emellett a Xiaomi 12 Pro felhasználók nemzetközi garancia szolgáltatást is igénybe vehetnek. Az ajánlat a következő kelet-közép-európai és észak-európai országokban érvényes: Lengyelország, Svédország, Norvégia, Finnország, Dánia, Ausztria, Horvátország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Litvánia, Lettország, Észtország, Bulgária, Görögország, Románia, Szlovénia.

 

Elérhető modellek   

●  A Xiaomi 12 Pro 12GB+256GB változatban 449.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz elérhető.

●  A Xiaomi 12 két változatban – 8GB+128GB, 8GB+256GB – 339.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz elérhető.

●  A Xiaomi 12X 8GB+128GB változatban 269.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz elérhető.

A Xiaomi 12 termékcsalád április elejétől lesz elérhető a hazai kiskereskedelmi csatornákban.

A Xiaomi 12 Pro és a Xiaomi 12 március 31-től április 10-ig előrendelhető lesz a kiemelt kiskereskedelmi partnereknél. Az előrendelési akció során azon vásárlók, akik a fenti időszakban rendelik meg a Xiaomi 12 Pro vagy a Xiaomi 12 valamelyikét, egy Xiaomi S1 Watch-ot és egy különleges, extrákkal felszerelt díszdobozt kapnak ajándékba. Akik az április 11. és 24. közötti időszakra halasztják a vásárlást, a Xiaomi S1 Watch-ot megkapják, de már a díszdoboz nélkül. Mindkét akció a készlet erejéig tart.

Azok a vásárlók, akik március 31. és április 10. között vásárolnak Xiaomi 12X készüléket, egy Xiaomi Buds 3 fülhallgatót kapnak ajándékba. Ez az akció is a készlet erejéig tart.

 

___________________ 

* Forrás: Qualcomm Technologies, Inc. 2022.

** Xiaomi labs-ból származó adatok.

*** A termék súlya és a kapcsolódó specifikációk csak elméleti szintűek. A tényleges mérések az egyes termékek között eltérhetnek. Minden specifikáció a tényleges termékre vonatkozik.

**** Az elérhetőség régiónként változhat. Csak új felhasználók számára. A feltételek érvényesek. Fizetési bizonylat szükséges. Bármikor lemondható.