Tovább terjeszkedik a Mobilfox Európában

Kütyü Magazin, 2022. április 20. 07:33

Áprilisban ünnepli hatodik születésnapját a Mobilfox, amelyet 2016-ban, 15 éves korában alapított Diller Kevin. Az egyedi, strapabíró telefontokokat gyártó vállalat azóta hatalmas növekedésnek indult, és jelenleg is folyamatosan terjeszkedik Európában. Márciustól a termékei már Litvániában is kaphatóak, a tervek szerint pedig további mintegy 10 országba szeretnének belépni idén a termékeikkel. 

●  Az idén 6 éves Mobilfoxot 2016 áprilisában, 15 éves korában indította Diller Kevin Egerben.

●   A vállalat idén is tovább terjeszkedik Európában, legutóbb Litvániában lépett piacra.

●  A Mobilfox termékei jelenleg 12 országban kaphatók. 

A Mobilfox nemcsak a nemzetközi piacokon növekszik, hanem Magyarországon is, miközben folyamatosan dolgozik az új termékek fejlesztésén. Tavaly két fontos mérföldkő is jellemezte Kevin és a Mobilfox elhivatottságát és fejlődését.

Az egyik egy új, saját fejlesztésű zászlóshajó termék, a Pro-Shock bemutatása volt. A másik pedig mintegy 1,5 milliárdos beruházás, amelynek keretében saját gyárat nyitottak Kaposváron. Ezzel a tokok nagy részét már teljes mértékben Magyarországon gyártják, európai alapanyagok felhasználásával. 

A gyártás hazai elindítása során a környezetvédelmi szempontok is kiemelt szerepet kaptak. Azzal ugyanis, hogy már nem Kínából történik az alapanyagok, illetve a tokok egy részének az importálása, a Mobilfox 46 százalékkal csökkentette a szén-dioxid kialakítását. Az 1.4000 négyzetméteres gyárban óránként 1.000 tokot képesek gyártani, és a tervek szerint hamarosan a Mobilfox által forgalmazott összes telefontok itt készül majd. 

 

 

A növekedéssel együtt természetesen a Mobilfox létszáma is folyamatosan gyarapszik. Jelenleg közel 150 kolléga dolgozik a vállalatnál.

A novemberben bemutatott, és Kaposváron gyártott Pro-Shock tokok egyedülállóak a piacon. Ez a tok a korábbi vezető termék, a Full-Schock továbbfejlesztett változata. Újdonság, hogy ebben már DropX2 technológiát használnak, amely a sarkokban kiálló un. bumpereket tartalmaz, amiben egy légbuborék elnyeli az ütéseket. Emellett pedig a tok a telefon tetejénél és az aljánál kiemelkedik, így, ha a telefon leesik, a képernyő soha nem érintkezik a talajjal. További előnye, hogy a hátlap új anyagból készül, ami garantálja, hogy a nyomtatás biztosan nem kopik le. A fejlesztésnél a környezetvédelemre is figyeltek, hiszen a tok műanyag kerete újrahasznosítható. 

A Mobilfox tokok másik előnye, hogy teljes mértékben személyre szabhatóak, hiszen a bumperek, a gombok és a hátlap színe is választható, illetve a későbbiekben cserélni is lehet őket, ha valaki új dizájnra vágyik. A Mobilfox rengeteg mintát kínál a weboldalán, de akár a saját, egyedi tokunkat is elkészíthetjük. Ráadásul a vállalat 6. születésnapja alkalmából most 50 százalék kedvezménnyel lehet megrendelni a tokokat. 

A kaposvári gyárról egy rövid bemutató filmet az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.instagram.com/p/CVdTVhHofRw/