Hangalapú vezérlés az autóban

Kütyü Magazin, 2022. augusztus 2. 14:06

Egyetértési megállapodást írt alá az LG Electronics (LG) és a SoundHound AI, Inc., a hangalapú mesterségesintelligencia-megoldások (Artificial Intelligence, AI) piacának globális szereplője. A két vállalat közösen dolgozik majd a hangalapú AI-technológia integrálásán az autós infotainment-rendszerek (in-vehicle infotainment, IVI) következő generációjában.

A partnerség révén az LG innovatív autós infotainment-rendszere a SoundHound fejlett hangalapú mesterségesintelligencia-platformjával egészül ki, amivel lehetővé válik a párbeszéd alapú hangvezérlés, a legmodernebb kényelmet biztosítva a sofőr és az utasok számára.

Az LG, mint az intelligens fogyasztói elektronikai és IT-üzletág egyik vezető szereplője, új megoldásokkal igyekszik inspirálni az autóipart, ezért mindig törekszik arra, hogy a mobilitás jövőjén innovatív partnerekkel dolgozzon együtt.

 

 

A SoundHound fejlett hangalapú AI platformja a Speech-to-Meaning és a Deep Meaning Understanding technológiákra épül. Ezek lehetővé teszik a hangalapú vezérlés élményének előrelépését a hagyományos parancsalapú irányítástól az intuitívabb társalgási funkciók felé a járművezetők és az utasok számára.

Az együttműködés révén a felhasználók a SoundHound hangalapú platformjának minden előnyét élvezhetik — a sofőrök és utasok például a mikrofon és az infotainment-kijelző segítségével egyszerűen, közvetlenül a járműből fizethetnek az üzemanyagért és a parkolásért, de akár ételt is rendelhetnek. Az ilyen hangalapú megoldások révén az összekapcsolt járművek új értékesítési felületet és bevételi forrást jelenthetnek a vállalatoknak.

A hangfelismerés egyre szélesebb körben kezd elterjedni az autóiparban is, miután kezdetben csak választható extraként volt elérhető egyes luxusautó-modellekben. A biztonság és a könnyű kezelhetőség javításával a hangalapú mesterséges intelligencia lehetővé teszi az autógyártók számára, hogy olyan modern szolgáltatások sorát nyújthassák, amelyekkel a járművezetők a kezük használata nélkül, vagy anélkül végezhetnek el feladatokat, hogy a szemüket levennék az útról. A platform szélesebb körű bevezetése az utasüléseken ülők számára is javítani fogja utazási élményt.

 

A virtuális asszisztensek piaca a várakozások szerint jelentősen növekedni fog a következő évtizedben, ezért egyre több autógyártó ismeri fel annak szükségességét, hogy hangfelismerő funkciókat építsen be járműveibe. Az LG együttműködése a SoundHounddal a várhatóan növekvő kereslet kielégítése és a technológia fejlődésének előremozdítása érdekében jött létre. A két vállalat célja, hogy innovatív, új hangalapú funkciókkal és szolgáltatásokkal bővítse az LG következő generációs autós infotainment-rendszereit, tovább javítva az utazás élményét.

„Nagyon várjuk a közös munkát a SoundHounddal. Azzal, hogy a cég hangalapú mesterségesintelligencia-platformját legújabb autós infotainment-rendszerünkbe integrálhatjuk, egyedi felhasználói élményt teremthetünk az autósok számára” – mondta Eun Seok-hyun, az LG járműalkatrészek üzletágának elnöke. „Ez a partnerség lehetővé teszi, hogy jobban kielégítsük az autóipari ügyfeleink igényeit, és olyan innovatív megoldásokat hozzunk létre, amelyek segítenek a mobilitás jövőjének előremozdításában.”

„Az LG-vel kötött megállapodásunk lehetővé teszi, hogy az autógyártók olyan hangalapú infotainment-élményt nyújthassanak, amelyet a felhasználók életük minden területén igényelnek, függetlenül a járművek méretétől" – mondta Keyvan Mohajer, a SoundHound elnök-vezérigazgatója. „Olyan korszakot indítunk el, amelyben az emberek részéről kialakul az elvárás, hogy úgy kommunikáljanak az eszközökkel, ahogyan egymással beszélnek, és hogy ezek az interakciók hasznosak és proaktívak legyenek. Ezt a tapasztalatot a legfejlettebb, hangalapú mesterségesintelligencia-technológia teszi lehetővé."

A kaliforniai székhelyű SoundHound a mesterséges intelligencia alapú hangfelismerő és természetes nyelvi feldolgozási megoldások vezető innovátora. A vállalat számos iparágban tevékenykedik, többek között a hangtechnológia, a távközlés, a pénzügyi szolgáltatások és az autóipar területén.