A CES-en debütálnak az új Alienware laptopok

Kütyü Magazin, 2023. január 4. 10:16

A Dell és az Alienware hat új gamer laptopot mutatott be ma a nagyközönségnek: az Alienware m18-at és m16-ot, az Alienware x16-ot és x14-et, valamint a Dell G16-ot és G15-öt. Nem csupán korábbi modellek apró frissítéséről van szó, a kínálat új formaterveket és anyagokat vonultat fel, valamint kiemelkedő teljesítményfejlesztéseket, a kialakítást és a kényelmet érintő újdonságokat, továbbá az Alienware Command Center frissített változatát is nyújtja.

 

Az Alienware új laptopjai kimagasló sokoldalúsággal, nagy teljesítménnyel és egyedi kialakítással várják a játékosokat 

A jelenlegi formatervezési keretrendszerünk, a Legend, ma evolúciója harmadik nagy szakaszába lép, amikor mind a négy új Alienware laptopon bemutatkozik. Ez a Legend 3. A legújabb gépeknél nagy gondot fordítottunk a formára, a funkciókra és a minőségre, valamint olyan intuitív tervezési jellemzőket mutatunk be, amelyek egyszerre fokozzák az interaktivitást és a kényelmet, miközben a nagyobb teljesítményű technológia használatát is lehetővé teszik.

Eddig, a tavalyi bemutatott 14 colos modell mellett 15 és 17 colos kijelzőkkel érték el a felhasználók az Alienware laptopokat. Ma viszont megérkeztek a 16 és 18 colos képernyők. Ezt az Alienware Cryo-tech hőszabályozási megoldás fejlesztései tették lehetővé, amelyeknek köszönhetően a tervezők úgy tudták növelni a kijelzők méretét, hogy az egyes eszközök mérete nem változott számottevően.

 

 

Az új Alienware laptopcsaládban a következő funkciók segítenek kényelmessé és élvezetessé tenni a játékélményt és a szórakozást:

• A magasabb, 16:10 képarányú kijelzők nagyobb képernyőméretet és kiterjedtebb látómezőt biztosítanak. 

• A Dolby Atmos a lenyűgöző, térhatású hangzással, a Dolby Vision pedig kiemelkedő látványelemekkel segít élethűbbé tenni a szórakozást.

• Minden panelen aktív a hardveres alapú ComfortView Plus technológiánk, amely úgy csökkenti a kékfény-kibocsátást, hogy közben a teljesítmény és a képminőség nem romlik.

• A magasabb felbontású FHD webkamerákkal jobb minőségű lesz a videós kommunikáció. 

• A tartólábak új kialakítása lehetővé teszi a levegő áramlását a gép alján keresztül, be a gépház mélyére, a jobb rendszerteljesítmény érdekében.

• A CPU-t és a GPU-t is bevonták Element 31 termikus felületanyaggal az optimális hőeloszlás elősegítése érdekében.

• Az újratervezett Alienware Command Center javítja a stabilitást, a funkciók közötti navigációt, valamint a rendszerteljesítmény kezelhetőségét.

Bemutatkozik az Alienware új, 18 colos csúcsragadozója, az m18 

Az Alienware M sorozat azoknak a játékosoknak készült, akiknek a teljesítmény a legfontosabb. A vadonatúj Alienware m18 és Alienware m16 erőgépek felnőnek ehhez a feladathoz. 

Az Alienware legerősebb laptopja, az m18 teljesítményének köszönhetően kiemelkedik az összes többi laptop közül, CPU- és GPU-technológiák széles választékából választhat a felhasználó. Ezek közé tartoznak a 13. generációs Intel Core i9-13980HX processzorok, a következő generációs NVIDIA GeForce RTX Laptop GPU-k, valamint a hamarosan érkező, következő generációs mobil AMD Ryzen processzorok és Radeon videokártyák. Mindezt a nagy teljesítményt az Alienware Cryo-tech jelentős fejlesztései teszik elérhetővé. 

 

Az új Alienware m18 legfontosabb hőszabályozási fejlesztései a következők:

• Mostantól a CPU-t és a GPU-t is Element 31 termikus felületanyaggal vonják be.

• A párarekesz mostantól a GPU-t és a CPU-t is magában foglalja, 35 százalékkal növelve a hőszabályozási kapacitást. 

• Hét hőcső (szemben az m17 négy hőcsövével) gondoskodik a hőenergia elvezetéséről a megnövelt rézbordákhoz, ami több mint 114 százalékos területnövekedést jelent.

• Az ultravékony lapátokkal felszerelt négy ventilátor 25 százalékkal jobb légáramlást biztosít.

A platform hőszabályozási kapacitását (~35 százalékos növekedés teljes sebességű módban) és hűtését érintő komoly fejlesztések jelentősen nagyobb CPU- és GPU-teljesítményt tesznek elérhetővé, így a teljes rendszerteljesítmény akár 250 W is lehet. 

Az m18 legnagyobb vastagsága (Z magassága) megegyezik az m17-ével, miközben 14 százalékkal nagyobb képernyőterületet nyújt a játékosoknak, és elég hely jut egy teljes méretű, numerikus billentyűket is tartalmazó billentyűzetnek, amely lehet akár CHERRY MX mechanikus megoldás is. A modell továbbá a felhasználó által cserélhető dupla DDR5 SO-DIMM bővítőhelyekkel és a minden eddiginél nagyobb, akár 9 TB-os teljes tárolókapacitással rendelkezik. A választható panellehetőségek között szerepel a 165 Hz-es QHD vagy a 480 Hz-es FHD kijelző dinamikus kijelzőváltási technológiával, valamint G-SYNC- és FreeSync-támogatással. A belső és külső szerkezeti fejlesztéseknek köszönhetően a gépház tartós, erősebb és szilárdabb.

Azoknak a játékosoknak, akik egy valamivel kompaktabb erőgépet keresnek, az m16 ideális választás lehet, mivel megtalálhatók benne az m18-ra jellemző technológiák, ergonómiai előnyök, kialakítási sajátosságok és az új megoldások jelentős része. 

Bemutatkozik minden idők legfényűzőbb Alienware laptopja, az x16

Az X sorozatú laptopok hordozható modellek, amelyet a felhasználó bárhová magával vihet, mégis kimagasló teljesítményt nyújt. Az X sorozat tagjai számos prémium minőségű alapanyagokat, bevonatokat és funkciókat kapnak, és a technológiai áttörés itt jelenik meg először a gyakorlatban.

 

Az új Alienware x16 a gyártó első 16 colos gamerlaptopja 2004 óta, a valaha volt legkiválóbb minőségű Alienware termék. Az új x16 szinte minden szempontból maga mögé utasítja a jelenlegi x17 modellt, mivel jobb teljesítményt nyújt, magasabb, 16:10 képarányú kijelzővel bír, továbbfejlesztett hat hangszórós kialakítású, a teljesen fémből készült gépháza pedig karcsúbb, mégis masszívabb. Minden, ami a laptopon látható, hallható és tapasztalható, egy teljesen új szintet üt meg.

Az x16 térhatású hangélményt nyújt a hat hangszórós hangrendszerével, amelyben két felfelé irányuló hangszóró gondoskodik a hang tisztaságáról, két mélynyomó pedig az erős mély hangokról. A Dolby Atmos technológia aprólékos, rétegzett hangzást biztosít, amelynek mélysége, tisztasága és minden korábbinál nagyobb részletgazdagsága révén szinte életre kel a szórakozás.

 

Az x16 a legjobb AlienFX-élményt biztosítja, hátulján nem kevesebb mint 100 darab mikro-LED található (50 különböző világítási zónában!), és ez az első Alienware laptop, amely az új AlienFX érzékelővel bír, valamint a Loop és Rainbow modokkal. Ezenfelül a világító RGB touchpad is 15 százalékkal nagyobb (az x17 R2 modelléhez képest). Végezetül továbbra is rendelkezésre áll az egyenként beállítható RGB billentyűzetvilágítás opcionális CHERRY MX mechanikai billentyűkkel. Mindezen elemekből áll össze a vállalat eddigi legdinamikusabb és legjobban testreszabható világítási megoldása, amely az Alienware Command Centerben szabályozható. 

A gépben a legfrissebb technológiai megoldások dolgoznak, köztük 13. generációs Intel Core HX processzorok, következő generációs NVIDIA GeForce laptopos GPU-k, és a hamarosan elérhetővé váló, következő generációs mobil AMD technológia. 

 

A világ legvékonyabb 14 colos képátlójú gamerlaptopja, az x14 tavaly, a CES 2022 alkalmával mutatkozott be, most pedig a frissített x14 R2 változat egy látványos új kijelzőpanelt kapott, amely nagyobb képfelületet nyújt és megnövelt, az eddigiekhez képest 97 százalékkal több képpontból álló felbontást kínál. Ezenfelül többféle módon is tölthető a mellékelt USB Type-C töltéssel. Az új, kétventilátoros kialakítás javítja a hűtési teljesítményt, és opcionálisan Cryo-tech hűtési megoldás és az Element 31 termikus felületanyag is választható.

A G16 és G15 modelleken bemutatkozik a G sorozat új megjelenése

A Dell új G16 és G15 laptopjai megbízhatóságot és egyszerűséget kínálnak megfizethető áron, fiatalos megjelenésükhöz pedig kiváló teljesítmény párosul. 

 

A G15 és G16 különleges színváltozatokban kaphatóak, amelyeknél a csúcsminőségű fémfelületeket retró hangulatú narancssárga és kék színek dobják fel, melyek garantáltan elnyerik majd a ’80-as évek poprajongóinak tetszését. Mindkét modellen megtalálható a G-mód billentyűje, az exkluzív játékfunkciók makróbillentyűi, valamint a játékélményt javító hangbeállítási billentyűk. A G15-höz egyzónás és négyzónás RGB világítású, számbillentyűket is tartalmazó billentyűzetek érhetők el, a G16 pedig egyzónás RGB világítást és Cherry MX billentyűzetbeállításokat kínál a felhasználó stílusához igazodva. 

 

 

Ami a hardvereket illeti, a G15 és a G16 egyaránt képes a nagy grafikus számítási teljesítményt igénylő játékok futtatására, akár maratoni játékmenetek erejéig is, köszönhetően a legújabb Intel, AMD és NVIDIA technológiáknak. Ráadásul most először a G sorozathoz is elérhető az Alienware innovatív párarekeszes hűtése és az Element 31 termikus felületanyag. 

Mindkét gépen megtalálható az újonnan továbbfejlesztett Alienware Command Centerrel, amely teljes körű testreszabási lehetőségeket nyújt a játékosoknak.

Egy kezelőfelület mind felett – bemutatkozik az újratervezett Alienware Command Center 

Az új Alienware és G sorozatú gamerlaptopokon debütál az átalakított Alienware Command Center (AWCC), amely könnyedén elérhetővé teszi a legkülönbözőbb testreszabási és kényelmi lehetőségeket. 

Az Alienware Command Center segítségével az irányítópult egy központi helyet teremt, ahol gyorsan hozzáférhetők olyan beállítások, mint a játékspecifikus profilok és témák, a fények, a makrók, a hangbeállítások és a túlhajtás, amelyek mindegyike rendkívül fontos a játékélmény szempontjából.

Az újratervezett AWCC nem egyszerűen az előző verzió továbbfejlesztett változata néhány szoftverfrissítéssel. Teljesen új – a nulláról felépített – architektúrán alapul, egy új, intuitív, dinamikus felhasználói kezelőfelülettel. Ezáltal nemcsak az AWCC-ben történő navigálás és frissítések válnak könnyebbé, hanem a felhasználó maga is jobb játékossá válhat. Vegyük például az új teljesítménykezelési réteget: mostantól akár játék közben is megtekinthető és beállítható a gép teljesítménye.