A szerelmesek kapcsolatuk elején átlagban napi 50 percet töltenek egymással telefonjaikon

Kütyü Magazin, 2023. február 14. 12:15

Mindenkinek ismerős lehet az a szituáció, amikor szüntelenül frissítgetjük a telefonunkat, abban bízva, hogy friss kapcsolatunkban párunk épp reagált az üzenetünkre. A HONOR legújabb kutatása azonban rávilágít arra, hogy a zakatoló szívek nagyjából két év alatt lecsillapodnak és ezzel együtt a gyors válaszadás is eltűnik.

 

Valentin-nap alkalmából készült, ötezer 18 és 44 év közötti felnőtt körében végzett kutatás bemutatja, hogy miként maradnak kapcsolatban a modern párkapcsolatok tagjai. A felmérésből kiderül, hogy átlagban napi közel 50 percet töltenek telefonjaikon a friss szerelmesek, ami két év alatt közel 33 percre csökken. 

A lelkesedés az üzenetek számán is jól látszik: kezdetben átlagosan 21 üzenetet küldenek naponta a szerelmesek, sőt 10 alkalommal posztolnak is a közösségi médiában. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy milyen gyorsan reagálunk a nekünk szóló üzenetekre: a válaszadók 48 százaléka bevallotta, hogy a kapcsolat elején mindig vár valamennyit a válasz előtt, hogy úgy tűnjön, mintha “lazán” kezelné a helyzetet.

A OnePoll által készített felmérés arra is rávilágít, hogy mennyire fontos a kapcsolat elején maga a visszajelzés: az emberek közel harmada máris szeretve érezte magát akkor, ha több üzenetet is kapott párjától, mielőtt ő válaszolt volna. A megkérdezettek harmada ismerte el, hogy már-már megszállottan pillantgat telefonjára az első pár hónapban, bízva egy-egy befutó újabb üzenetben. A megkérdezettek 32 százaléka viszont nem is gondol már második randira, ha két nappal az első után nem kap valamilyen üzenetet partnerétől.

A HONOR a kutatást a HONOR Magic5 Lite közelgő megjelenésének alkalmából készíttette. A készülék a legvékonyabb és legkönnyebb olyan okostelefon, amelynek akkumulátora akár két nap folyamatos aktív működést is kibír, így a lemerülő telefon már nem lehet kifogás arra, ha valaki nem válaszol az üzeneteinkre.