A HONOR hivatalosan is bemutatta a HONOR Magic5 szériát és a HONOR Magic Vs-t az MWC 2023-on

Kütyü Magazin, 2023. február 27. 15:48

A HONOR az MWC 2023-on mutatta be emberközpontú technológiai megközelítését: „Inspiráló Technológia” néven. Az eseményen debütált a vállalat dupla csúcskategóriás stratégiája, továbbá kiderült, hogy már nemzetközileg is kaphatók a HONOR Magic5 sorozat tagjai és a HONOR Magic Vs, amelyek mind a HONOR Magic család tagjai.

A nemzetközi bemutató európai piacokra vonatkozó részénél a HONOR Magic5 Lite-ról is többet tudhattak meg az érdeklődők. A készülék a közelmúltban kapta meg a DXOMARK elismerését, miszerint a világ legjobb akkumulátor-teljesítményű okostelefonja – ez is igazolja, hogy a HONOR Magic széria világvezető a minőség, a teljesítmény és az innováció tekintetében egyaránt.

A HONOR bejelentette a kétnapos közösségi akkumulátorkihívás eredményét is. Az akcióban európai influenszerek járták a várost és hajtottak végre két napig olyan kihívásokat, amelyek jelentős akkumulátorhasználatot igényeltek: mindezt egyetlen töltés nélkül. A HONOR a fenntarthatóság felé tett lépéseként jelentette be együttműködését a Re-Commerce-szel, amelynek keretében újrahasznosítja az okostelefonokat. Ez nemcsak a környezetvédelemben segít majd, hanem jelentősen csökkenti a széndioxid-kibocsátást is, így a vállalat újabb lépést tesz a felelős technológia megvalósítás érdekében. 

„A HONOR a fogyasztók valódi igényeit előtérbe helyezve köteleződik el az emberközpontúság mellett” – fogalmazott George Zhao, a HONOR Device Co, Ltd. vezérigazgatója. Hozzátette: „az ilyen megközelítésű termékinnováció intuitív megoldásokat kínál, melyekkel mindenki hétköznapjai jobbá tehetők. A HONOR Magic5 Pro és a HONOR Magic Vs minden szempontból csak emelik a szakmai elvárásokat, ami egybevág víziónkkal, miszerint okosabb életet szeretnénk lehetővé tenni mindenki számára.”

Bemutatkozik a vadonatúj HONOR Magic5 Pro

A HONOR Magic5 Pro jelentős fejlesztésekkel jelent áttörést a formatervezés, a kijelző, a fényképezés és a teljesítmény vonatkozásában. Az eszköz csúcskategóriás felhasználói élményt nyújt.

 

 

Vadonatúj csillaggyűrűs esztétika Gaudi-ívvel

A HONOR Magic5 Pro továbbfejleszti „A múzsa szeme” ikonikus formatervezését. Ebből az újragondolásból született meg a körcsillagos hármas kamerarendszer, tisztelegve ezzel Antoni Gaudi építész előtt. Az eszköz szimmetrikus, duplaíves, ultraszűk kávákkal rendelkezik mindkét oldalon, a hátlap „koronaköve” pedig a kamerarendszer, ami a természetes tájakon felfedezhető gyönyörű íveket és a modern építészet sajátosságait ötvözi. Az eredmény egy csúcskategóriás eszköz, ami a művészet és technológia közötti harmónia megnyilvánulása.

 

 

Prémium kijelző tör a DXOMARK rangsorolás csúcsára

A 6,81”-es LTPO-kijelző egyedi, négyszeresen ívelt „lebegő” képernyővel garantálja a magával ragadó élményt, legyen szó böngészésről, videojátékozásról vagy olvasásról. Egy vadonatúj fényerőt növelő technológia biztosít kitűnő, 1800 nites, HDR-es világosságot, még közvetlen napfényben is garantálva a tiszta képet. Úgynevezett „Dual-Luminence” kalibrációs rendszerével 120 nites belső és 800 nites külső fényerővel operál a HONOR Magic5 Pro, kimagaslóan pontos színvilágot nyújtva.

A HONOR Magic5 Pro egy úgynevezett „Discrete Display” chipszettel is rendelkezik, ami javítja a mozgóképek minőségét. A chipszet alacsonyabb fogyasztás mellett biztosít nagyobb képfrissítést amellett, hogy a videókat tisztábban jeleníti meg a mindig bekapcsolt HDR-hatással: ezek mind a hosszabb és szebb játékélményhez járulnak hozzá. Ezen kívül a HDR10+ és IMAX Enhanced minősítésekkel a filmek is optimalizált képminőséggel élvezhetők ki.

Az alacsony kékfénykibocsátással enyhíti az eszköz a felhasználók szemeit érő terhelést – amit alátámaszt a TÜV Rheinland által kiadott minősítés is. A dinamikus fénytompítás pedig a természetes fény szimulálásával járul hozzá ehhez. Egyéb innovatív szemkényelmi funkciók az automatikus, napszakhoz igazított fényerősség, ami az alvásminőséget javítja, valamint az iparelső LTPO-kijelző 2160Hz-es PWM fénytompító technológia, ami a kijelző vibrálását csökkenti, ideálissá téve a telefont azoknak, akik sok időt töltenek el eszközeik használatával.

A HONOR Magic5 Pro kimagasló eredményt szerzett a kijelző-teljesítmény vonatkozásában: 151 ponttal első helyezést ért el a DXOMARK rangsorában.

 

 

Páratlan kamerarendszer érte el a DXOMARK első helyezését

A HONOR Magic5 Pro első helyezést ért el a DXOMARK nemzetközi kamerabesorolásán is 152-es pontszámmal, amivel a valaha vizsgált készülékek közül a legmagasabb értéket érte el. A készülék erős triplakamerás kombinációja egy 50MP-es széleslátószögű, egy 50MP-es ultraszéles-látószögű és egy 50MP-es teleoptikás kamerával rendelkezik. A nagyobb szenzormérettel jobban érzékeli a fényt, ami függetlenül a fényviszonyoktól minden alkalommal pazar fényképeket eredményez. Az Ultra Fusion Computational Optics egy a kamerarendszert kiegészítő számítási optikai algoritmus, ami drasztikusan javítja a kép tisztaságát 3,5x-ös és 100x-os értékek közötti zoom esetén, ezzel téve páratlanná a készüléket a piacon kapható többi okostelefonhoz képest.

A vadonatúj HONOR Image Engine-nel felszerelve az új készülék egy teljesen újszerű algoritmussal rendelkezik, ami a részletgazdag jeleneteket is meglepő könnyedséggel és tisztasággal rögzíti. A Millisecond Falcon Capture segítségével alacsony fényviszonyok között is jó minőségű képet lehet készíteni kimagasló gyorsasággal. Ezen kívül az MI-vel támogatott mozgásérzékelés automatikusan felismeri egy ugrás legmagasabb pontját, és ultranagy felbontásban rögzíti a pillanatot. A technológia teszteléséhez a HONOR a GUINNESS WORLD RECORDS-szal együttműködve örökítette meg egy világrekord-kísérlet izgalmas pillanatát. A kísérlet tárgya a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolása volt.

Az IMAX Enhanced Movie Masterrel a lelkes alkotók filmszintű minőségben készíthetnek felvételeket, melyeket utána szerkeszthetnek is okostelefonjukkal.

Kimagasló, mindenre kiterjedő adatvédelem és biztonság

A HONOR Magic5 Pro egy a Qualcomm és a vállalat által közösen kifejlesztett dupla TEE biztonsági rendszerrel van felruházva, ami hardverszinten védi a felhasználók adatait. A diszkrét biztonsági chippel garantált a maximális biztonság a jelszavak és az olyan biometrikus adatok tekintetében, mint az arcfelismerés és az ujjlenyomatok.

Az MI-támogatott hangszivárgás-csökkentés továbbfejlesztett (AI Privacy Call 2.0) változatával a HONOR Magic5 Pro az ipar első olyan technológiáját kínálja, ami ellenkező hanghullámok generálásával akadályozza meg a szivárgást privát telefonbeszélgetéseknél – ez a Sound Energy Spatial Control. Amellett, hogy a készülék 100 százalékban jobb hangerőt biztosít, az AI Privacy Call 2.0 garantálja, hogy a zsúfolt, de csendes közegekben – mint egy lift – se hallhassák a közelben lévő emberek a hívó hangját. 

 

 

Csúcskategóriás technológia a kitűnő teljesítményért

A HONOR Magic5 Pro-t a legújabb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 mobil platform hajtja, amivel páratlan teljesítményt nyújt mind a produktivitás, mind a szórakoztatás terén. A szakma első különálló Wi-Fi és Bluetooth antennaarchitektúrájával a Wi-Fi teljesítmény 200%-kal nő, míg a késleltetés 30%-kal csökken a hagyományos antennakialakításokhoz képest. Ez fantasztikus rugalmasságot és mobilitást jelent munka és játék közben egyaránt.

A szupernagy 5100mAh-s akkumulátorral egy teljes napig megszakítás nélkül lehet használni az eszközt, ami a 66W-os vezetékes és az 50W-os vezetéknélküli HONOR SuperCharge töltést is támogatja.

A telefonon az Android 13-on alapuló, friss MagicOS 7.1 fut, és széles tárházát biztosítja az okos funkcióknak. Ilyen például a MagicRing, ami többeszközös együttműködést tesz lehetővé, vagy a Magic Text, ami intelligens szövegfelismeréssel járul hozzá a produktivitáshoz.

HONOR Magic5 Lite: Hosszúéletű erőmű

A HONOR Magci5 Lite a HONOR Magic széria legújabb tagja, és számos komoly fejlesztéssel keltheti fel az érdeklődését azoknak, akik igényes telefont szeretnének. Ezek például a 6,67”-es OLED ívelt kijelző, a lenyűgöző 93%-os képernyőarány, a 2400x1080 pixeles felbontás, a hardverszintű alacsony kékfénykibocsátási technológia és egy nagy, 5100mAh-s akkumulátor, ami mérsékelt használat mellett akár 3 napot, intenzív használat mellett pedig akár 2 napot is bír töltések között (a DXOMARK tesztjei alapján). Egy Qualcomm Snapdragon 695 5G mobil platform hajtja, és az Android 12 alapú Magic UI 6.1 fut rajta, garantálva a magas minőségű produktivitást és szórakozást. Vékony formatervezésével, nagy akkumulátorával és kitűnő kijelzőjével a HONOR Magic5 Lite kiváló választás azoknak, akik vonzó áron szeretnének olyan telefonhoz jutni, amit folyamatosan és bármikor használnának. A HONOR Magic5 Lite március elejétől vásárolható meg Magyarországon 159 999 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

A nemzetközi piacon is elérhető az összecsukható HONOR Magic Vs

A HONOR Magic Vs a vállalat első olyan csúcskategóriás hajlítható kijelzős telefonja, ami Kínán kívül is megjelenik. Kimagasló formatervezéssel, kijelzővel és komoly teljesítménybeli fejlesztésekkel emeli új szintre kategóriáját. Tökéletes társ a vállalkozóknak és azoknak, akik a mobilos szórakozást helyezik előtérbe – fantasztikus találkozása a stílusnak és a tartalomnak.

 

 

Robosztus, mégis hordozható az újszerű zsanérkialakítással

A HONOR Magic Vs egy kifejezetten vékony és könnyed készülék: összecsukva csak 12,9mm, valamint 267g. Kompakt kialakítása ellenére 5000mAh-s akkumulátora van, ami a legnagyobb a 270g alatti, jelenleg megvásárolható okostelefonok közül.

Könnyed kialakításához forradalmian új gyártási módszere is hozzájárul, ugyanis egy darabban öntik ki az eszköz vázát, ezzel az előző generáció 92 alkotóelemét csupán 4-re csökkentve. Kitűnő tartóssággal büszkélkedhet a zsanér, ami 400 ezer összecsukást is kibír a TÜV Rheinland mérései alapján. Ez több mint 10 évnyi használatnak felel meg, ha naponta 100 összecsukást veszünk alapul – ez pedig a hajlítható kijelzős okostelefonok kialakításának új mérföldköve.

A zsanér kifinomult struktúrájának köszönhetően rés nélkül csukható össze a telefon, és kinyitva szinte teljesen lapos a kijelzője – ilyet egyik versenytárs készüléke sem kínál jelenleg.

 

Dupla kijelző a bámulatos élményekért

A produktivitás maximalizálásához a HONOR Magic Vs egy felhasználóbarát 6,45”-es külső kijelzőt kínál 21:9-es, 90%-os képaránnyal. Kinyitva tabletszerű élményt nyújt egy extraszéles, 7,9”-es belső kijelzővel, lehetővé téve a könnyed multitaskolást és tartalomfogyasztást. 

Profi szemkímélő megoldásaival a HONOR Magic Vs hatékonyan csökkenti a szemek terhelését: ilyenek a dinamikus fénytompítás és a napszakhoz igazított fényerőszabályozás az 1920Hz-es PWM-tompítás kíséretében. Utóbbi a valaha elért legmagasabb frekvencia a jelenleg elérhető összecsukható okostelefonok között.

 

Erőteljes felhasználói élmény a kitűnő konfigurációkkal

A HONOR Magic Vs lenyűgöző hármas kamerarendszerrel rendelkezik, ami egy 54MP-es IMX800-as fő, egy 50MP-es ultraszéles és makró fő, és egy 8MP-es, 3x-os optikai zoomra képes kamerából áll, amik helyt állnak minden fényképezési és videózási szituációban.

A készüléket a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 mobil platformja hajtja, ami a korábbiaknál hatékonyabb, gyorsabb és összességében kitűnőbb felhasználói élményt biztosít. A HONOR Turbo X motorjaival pedig hosszabb akkumulátor-élettartamot és zökkenőmentesebb használatot kínál.

A HONOR Magic Vs-en a legújabb, Android 13-on alapuló HONOR MagicOS 7.1 fut. A többeszközös együttműködést lehetővé tevő MagicRing vagy az intelligens szövegfelismerést kínáló Magic Text funkciókon túl ez a csúcskategóriás telefon lehetőséget biztosít arra is, hogy egyszerre több alkalmazást kezeljenek a felhasználók, illetve azt, hogy több ablakban intézzék dolgaikat egy appon belül: ezek a Smart Multi-window és az App Extender funkciók.

 

 

Színek, árazás és elérhetőség

A kalandos lelkűeknek szánt HONOR Magic5 Pro fekete és mezőzöld színekben érhető el, míg a HONOR Magic5 Lite éjfekete, titánezüst és smaragdzöld színekben szerezhető be. Mindegyik külsőt a természet csodái ihlették.

A HONOR Magic5 széria 2023 második negyedévétől lesz kapható. A HONOR Magic Pro 12GB+512GB-os változata 1199 €-ba kerül majd. A HONOR Magic5 Lite március elejétől vásárolható meg Magyarországon 159 999 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. A Magic Vs két magával ragadó színben lesz elérhető – ezek a ciánkék és a fekete –, 1599 €-ért. Az elérhetőségéről később árulunk el több részletet.