Tanácsok az otthoni filmezéshez

Kütyü Magazin, 2023. március 13. 12:06

A streamingplatformok hódításával gyorsan változnak a filmfogyasztási szokásaink: egyre könnyebben személyre szabhatjuk, hogy mit, mikor és milyen körülmények között nézünk. Egy jól megválasztott projektorral, soundbarral és néhány kiegészítővel magasabb szintre emelhetjük az otthoni filmezés élményét, és sokkal jobban elmerülhetünk kedvenc műsoraink világában, mintha csak egyszerűen bekapcsolnánk a tévét.

 

1. Gondolkodj projektorban! 

A tévégyártók egyre nagyobb és nagyobb modellekkel hozakodnak elő, a trendek egyértelműen a nagyképernyős tévék irányába mutatnak. Márpedig azok az eszközök, amelyek igazi házimoziélményt teremtenek, igencsak drágák lehetnek. Ugyanennyi pénzért – ha nem kevesebbért – akár egy csúcskategóriás projektort is vehetünk, amely sokkal nagyobb képátlóval rendelkezik, mint a hasonló árkategóriájú televíziók. A projektorok kapcsán sok tévhit él a köztudatban, például hogy hatalmas, fehér vetítőfelület kell a használatukhoz, teljesen be kell sötétítenünk, hogy lássuk a képet, és a színei is sokkal tompábbak, mint egy hagyományos tévének. De mindez nem igaz: a modern projektorok képesek arra, hogy tévéminőséget produkáljanak, és ehhez még csak be sem kell teljesen sötétítenünk. Az Epson projektorok kontrasztos színeikkel és intenzív, mélyfekete árnyalataikkal páratlan moziélményt nyújtanak akár kis vetítőfelületen is. Ráadásul különféle változatban kaphatók, így mindenféle felhasználói igényt kielégítenek. 

 

 

2. Válassz térhangzású soundbart! 

Legyen szó az akciófilmek hanghatásairól, a romantikus betétdalokról vagy a kedvenc meccsünkről, a jó hangtechnika rengeteget dob az összélményen. Ehhez ma már számos megoldás áll a rendelkezésünkre, de egy vékony, hosszúkás soundbar vagy hangprojektor nagyon jó szolgálatot tehet. Ezek előnye, hogy kevés helyet foglalnak el, könnyen beállíthatók és csak egyetlen kábel kell a csatlakoztatásukhoz. A benne található hangsorok virtuális térhatású hangokat hoznak létre, és az intelligens rezgéstechnikának köszönhetően úgy érezhetjük, mintha körülvennének minket a hangszórók.  

3. Helyezd magad kényelembe! 

Manapság már gyakoriak a hosszú, akár háromórás filmek, melyeket szinte kínzás végigülni egy kényelmetlen székben. Ne kössünk kompromisszumot: ha már egyszer befektettünk a tökéletes projektor- és hangfelszerelésbe, teremtsünk az otthoni moziszobánkban igazi komfortot a megfelelő babzsák, fotel- masszázsfotel vagy kanapé kiválasztásával.

 

 

4. Ne feledd a popcornt! 

Nincs igazi moziélmény popcorn nélkül. Az előre csomagolt, pálmazsíros termékek helyett érdemes házi változatokkal kísérletezni, melyeket kedvünkre ízesíthetünk is. Nincs más dolgunk, mint egy nagy lábasba önteni 2 evőkanál étolajat és egy kis sót, majd hevítés után hozzáadni a pattogtatni való kukoricát. Ezután fedjük le az edényt és gyakran rázogatva addig pattogtassuk a szemeket, amíg el nem némul a pattogás. A végeredményt kedvünkre ízesíthetjük fűszerekkel, reszelt parmezán sajttal vagy éppen karamellával. Az igazán elhivatottak házi popcornkészítő gépet is beszerezhetnek, hogy teljes legyen a mozihatás.  

5. Dőlj hátra és kapcsold be a kedvenc műsorod! 

Még sosem volt ilyen könnyű hozzáférni a kedvenc filmjeinkhez és sorozatainkhoz, hála a streaming szolgáltatóknak. Újabban egyre több mindent élvezhetünk otthonról, akár a mozipremierekkel is egyidőben. A meccsek pedig még sosem voltak olyan élvezetesek, mint egy óriási projektoros kivetítőn, a stadionokat idéző hangzásvilággal. Bármit is válasszunk, a tökéletes látvány, hang és kényelem garantáltan segítenek, hogy kizárjuk a külvilágot, és átadjuk magunkat a szórakozásnak.