Csak stílusosan! Ékesítsd magad gigabájtokkal!

Farkas Norman, 2011. július 6. 19:49

A Kingston ma mutatta be új, DataTraveler 108 USB-kulcsát, amelyen - megtévesztően apró mérete ellenére - akár 16GB adat is elférhet.

A gyártó szerint a praktikus, kulcskarikával elérhető stílusos meghajtót a felhasználók egy nyakpántra felfűzve divatos kiegészítővé is alakíthatják. Nos, én erre a célra biztos nem használnám, de kapásból fel tudnék sorolni 5 embert az ismerőseim közül, akik viszont igen. Ahogy eddig megszokhattuk, a Kingston flash meghajtók színükkel hírdetik magukról a kapacitásukat. Ez a DT108-cal sincs másképp: a 4GB-os kék, a 8GB-os vörös, a 16GB-os csöppség pedig szürke alumínium védőfedéllel kerül piacra.

A DataTraveler 108 tartalmazza az ingyenes, előre feltöltött urDrive alkalmazást, amely aktív és izgalmas adattárolási élményt nyújt, viszont nem erőlteti a gyártó ennek használatát, ami jó, mert egyébként - részben - internet elérést igényel. Az alkalmazás nem kompatibilis a Mac és Linux operációs rendszerekkel, az "ablakokkal" viszont gond nélkül együttműködik. De nincs ok szomorkodásra, mert maga az eszköz nem kivételezik e téren, egyik operációs rendszerrel sincsenek kompatibilitási gondjai.

 

A fontosabb termékjellemzők a Kingston sajtóanyaga alapján:
  
● Kapacitás: 4 GB, 8 GB, 16 GB
● Méret: 37,33 mm x 19,97 mm x 10,00 mm
● Hőmérséklet működés közben:  0 °C és 140 °C között
● Kényelmes: Zsebben is elfér, könnyen szállítható
● Testreszabható: Igény szerint a termék testreszabható
● Egyszerű: Csak helyezze be egy USB-portba
● Praktikus: Extra kis méretű
● Tárolási hőmérséklet: -20 °C és 85 °C között
●  Megbízható: ötéves garancia
● Előre telepítve: Megtalálható rajta a urDrive szoftver
(opcionális)
● Divatos – több színben kapható: 4 GB – kék, 8 GB – vörös, 16
GB – szürke
 
A DT108-hoz ötéves garancia és napi 24 órában elérhető technikai támogatás jár. Hogy mennyi pénzt kér el a Kingston a hasznos csecsebecsékért? Az ajánlott végfelhasználói árak a következők:


DT108/4GB 1.640 Ft
DT108/8GB 2.585 Ft
DT108/16GB 5.300 Ft
 
 
Véleményem szerint nagyon jól eltalálták az árakat, s ez sokakat ösztönözhet vásárlásra. (Én - azt hiszem - már tudom mivel lepném meg alkalom adtán a fent említett ismerőseimet.)
 
További információk a DataTraveler 108-ról a Kingston megújult fogyasztói webhelyén találhatók.