WayteQ xTAB-100 táblagép: Magyarországon is

Kütyü Magazin, 2011. november 3. 11:08

Már Magyarországon is elérhető a WayteQxTAB-100 táblagép, amely az 1GHz órajelen dolgozó Cortex-A9 processzornak köszönhetően megbízható teljesítményt és kényelmes használatot biztosít, s mindez egy igencsak csalogató árcédulához párosul. A 10 hüvelykes kapacitív kijelzővel szerelt nettábla egyébként  az Android 2.3 Gingerbread rendszert futtatja, méghozzá szélsebesen.

A WayteQ xTAB-100 rendkívül kedvező ára mellett rendelkezik minden fontos funkcióval és számos bővítési lehetőséggel is. Az OTG szabványt támogató USB csatlakozás segítségével külső meghajtó vagy akár 3G modem is csatlakoztatható a kütyühöz. Sztereó, 3,5mm jack csatlakozó és beépített mikrofon is megtalálható a készüléken. A tabletre töltött filmek egy HDMI kábel segítségével megfelelő televízióra csatlakoztatva akár Full HD felbontásban is élvezhetőek, a lithium akkumulátor pedig akár 160 óra készenléti időt biztosít, és videolejátszással akár 4-4,5 órás működést is lehetővé tesz.

A táblagép 512 MB rendszermemóriát és 4 GB beépített tárhelyet kapott,utóbbi microSD kártyával tovább bővíthető. Az Internet-csatlakozás vezeték nélküli hálózatokon keresztül 802.11 b/g/n szabványokat támogató Wi-Fi csatlakozóval létesíthető, a Bluetooth (V2.1 + EDR class 2) csatlakozó segítségével akár billentyűzet vagy GPS vevő is csatlakoztatható a készülékhez. A táblagép 10"-os multitouch-képes, kapacitív kijelzője 4:3 képarányú, és 1024x768 képpontos felbontással rendelkezik. 

A WayteQ xTAB-100 már kapható hazánkban ajánlott bruttó 59 900 Ft-os áron. A WayteQ e termék bevezetésével egy időben az xTAB modellnevet is bevezeti, így a jövőben minden táblagépe WayteQ Europe Kft. által bejegyzett xTAB márkanevet viseli.