A Siri egyeduralma hamarosan megtörik? – Jön a Cluzee

Farkas Norman, 2011. december 1. 14:32

A Tronton gondozásában folyik a Cluzee fejlesztése, mely funkcióit tekintve nagyjából megegyezik az iPhone 4S legütősebb szolgáltatásával, a Siri névre keresztelt intelligens személyi asszisztenssel.

Az alkalmazásnak nem okoz gondot a különböző forrásokból érkező információk kombinálása, így például navigálás közben segíthet elkerülni a dugókat. Cluzee-nak az sem jelent akadályt, hogy – Siri-hez hasonlóan – a parancsokat kontextustól függően értékelje ki, s annak megfelelően hajtsa őket végre. Az asszisztens repertoárjába tartozik az étteremfoglalás, a taxi rendelés, a repülőjáratok és hotelek keresése, továbbá a szöveges üzenetek, e-mailek felolvasása is, de számtalan egyéb funkciót is rejt.

Bár a szoftver még fejlesztés alatt áll, Cluzee már elérhető az Android Marketen. Ha androidos mobilod van, tégy egy próbát! A Tronton szerint a szolgáltatás hamarosan megjelenik teljesen online formában, ami azt jelenti, hogy platformtól függetlenül - az egyszerű mobiltelefontól a WebOS alapú táblagépekig  - minden kütyüvel elérhetjük Cluzee-t.