Motorola Defy Mini a láthatáron

Borostyán Blanka, 2011. december 15. 15:29

Az FCC oldalán bukkant fel az amerikai gyártó strapabíró üdvöskéje, melyet a Defy sorozat harmadik tagjaként ismerhetünk meg. A Motorola XT320 kódnevű készülék többnyire a nagytesók (Defy, Defy+) felszereltségét hozza, ám méreteit tekintve kisebb náluk.

A Defy Mini neve ellenére nem is annyira apró készülék, legalábbis a 109 x 58,5 x 12,6 milliméteres méret erre enged következtetni. Az egyébként 107 grammos kütyü Android Gigerbread rendszerrel landol majd a piacon, hardveres felkészültségére csak részben kaptunk rálátást: a GSM és WCDMA hálózatokat egyaránt támogató telefon 320 x 480 pixel (HVGA) felbontású érintőképernyőt, 512MB RAM-ot, microSD kártyahelyet, 5 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamerát, Bluetooth és WLAN modult, valamint 1390mAh kapacitású akkumulátort kapott, processzorának típusát és órajelét egyelőre homály fedi.

Úgy tűnik, a Motorola észrevette a strapabíró okostelefonok piacában rejlő lehetőségeket, s azok minél eredményesebb kiaknázására törekszik. Bár néhány másik gyártó is előrukkolt 1-1 hasonló megoldással, egyelőre messze a Defy a legnépszerűbb modell a kategóriájában.

A Motorola XT320 Defy Mini megjelenésének helye és ideje egyelőre nem ismert, ahogy várható ára sem, de hardveréből kiindulva kijelenthetjük, hogy ez utóbbi mindenképp a Defy+ ára alá lesz pozícionálva.

 

[Hamarosan jelentkezünk a Sony Ericsson Xperia active tesztjével, melyben arra is kitérünk, hogy szerintünk a japán-svéd gyártó modellje milyen esélyekkel törhet a Defy babérjaira.]