Strapabíró, ultravékony és olcsó tablettel is készül a Toshiba

Borostyán Blanka, 2012. január 9. 13:14

A Toshiba mondhatni egész komolyan elkezdett gyúrni a tabletpiacra. A japán gyártó egy vízálló, OLED képernyővel felvértezett nettáblával, egy 7,7 milliméter vékony, 10,1 hüvelykes masinával és egy 7 colos, pénztárcabarát megoldással is készül az idei CES-re.

A Toshiba „a világ legvékonyabb és legkönnyebb táblagépe” címért az AT200 (Excite) kódnevű masináját küldi ringbe. Az Android Honeycomb alapú jövevény szinte papírvékony (7,7 mm) házzal, 10,1 hüvelykes, 1280 x 800 képpont megjelenítésére alkalmas érintőképernyővel és kétmagos, 1,2GHz órajelű OMAP 4430 processzorral rendelkezik. A microUSB csatlakozó és a microHDMI kimenet mellett egy 2 megapixeles előlapi- és egy 5 megapixeles hátlapi kamera is helyet kapott a gépezetben. A gyönyörű fém hátlappal ellátott tablet 16- és 32GB kapacitású belső tárhellyel kerülhet forgalomba.

A gyártó várhatóan egy vadonatúj, OLED megjelenítővel felszerelt táblagéppel is elő fog rukkolni a napokban, melynek legfőbb erénye vízálló képességében rejlik. Egyelőre nem tisztázott, hogy ez a strapabíró kütyü és a Toshiba 7 hüvelykes OLED képernyővel és Qualcomm processzorral szerelt, alacsony árfekvésű modellje egy és ugyanaz, vagy két külön eszközről van-e szó? Egy biztos: a héten mindenre fény derül.