Új LG CINEMA 3D Smart TV funkciók és kiegészítők

forrás Prim Online, 2012. január 11. 07:34

Az LG Electronics a legújabb Smart TV funkcióit, a továbbfejlesztett Magic Motion mozgásérzékelős távirányítót és 3D szemüvegeit az idei Las Vegas-i Szórakoztatóelektronikai kiállításon (CES) mutatja be. Mindhárom újítás célja, hogy az LG CINEMA 3D Smart TV-k nyújtotta 3D élmény még kényelmesebb legyen.

Az LG Smart TV óriási növekedést produkált az elmúlt év során, amit a több mint 1200 Smart TV alkalmazás bevezetése is jelez. Az eddiginél bővebb film- és műsorkínálat mellett a felhasználók a közösségi hálózatokhoz (Social Networking Services; röviden: SNS) is hozzáférhetnek, valamint jótékonysági célokra is adományozhatnak, vagy akár híres műgyűjteményeket is nézegethetnek az LG Smart TV-k segítségével.

Azzal együtt, hogy az LG Smart TV funkciókban és kínálatban egyaránt folyamatosan fejlődik, az új Magic Motion mozgásérzékelős távvezérlőnek köszönhetően a tévékészülékek használata minden eddiginél egyszerűbb. A hagyományos távirányítókhoz képest a Magic Motion legfőbb újítása az, hogy a klasszikus nyomógombokat felcserélte a teljesen intuitív kezelőfelület és vezérlés. A távvezérlő négy újdonsággal szolgálja a felhasználók kényelmét: a hangfelismerés, a görgetés, a mozdulat-felismerés és a rámutatás funkciókkal. A felhasználók számára így még könnyebb lehet a barangolás a CINEMA 3D Smart TV-k menüpontjai és applikációi között.

Az új hangfelismerés mód segítségével a felhasználók hangutasításokkal is bevihetnek szöveget (pl. keresési kifejezéseket). A görgő lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén görgessenek lefelé vagy felfelé a menüpontok és alkalmazások között, és egyszerűbben kiválaszthassák, amit szeretnének. A mozdulat-felismerés funkcióval akár kéz- vagy karmozdulatokkal is vezérelhetjük a készüléket. A rámutatás funkcióval pedig a felhasználók gyorsan és könnyedén kiválaszthatják a kurzor segítségével a kívánt ikont a képernyőn görgetés vagy az iránygombok ismételt megnyomása nélkül.

A fenti négy vezérlőfunkción kívül a Magic Motion távirányító újdonsága a 3D gomb, amit megnyomva a rendszer azonnal átalakítja a hagyományos 2D tartalmakat 3D-vé. A funkciókon felül a távirányító ívelt és ergonomikus kialakítása pedig annak kényelmes használatát segíti.

Az új CINEMA 3D Smart TV-k számos csatlakozási lehetőséget kínálnak. Ezek közül a legújabb az Intel vezeték nélküli kijelző-technológiája (WiDi), amellyel a tévékészülékek és a számítógépek könnyedén és gyorsan csatlakoztathatók egymással kábelek és internetkapcsolat nélkül. A Smart Share Plus elnevezésű tartalom-megosztási funkcióval a felhasználók hozzáférhetnek a külső eszközökön (pl. számítógépeken, táblagépeken és okostelefonokon) tárolt tartalmakhoz. Ezen felül a Smart Share Plus támogatja a képernyőmegosztás funkciót, amelynek a segítségével a tévé tartalmait Wi-Fi kapcsolaton keresztül külső megjelenítőkre lehet továbbítani.

Az elérhető tartalmak tárháza a Smart TV funkción keresztül rendelkezésre álló prémium tartalomszolgáltatásoknak köszönhetően folyamatosan bővül. Időről-időre egyre több tartalom áll a felhasználók rendelkezésére, amelyeket egyszerűen és gyorsan érhetnek el a Home Dashboard kezelőfelületről. A Home Dashboard parancsikonjai személyre szabhatóak, így a felhasználók egyetlen gombnyomással indíthatják el kedvenc tartalmaikat és alkalmazásaikat.

Az LG 3D Zone-ban 3D filmek és TV műsorok kínálata folyamatosan bővül, miközben a meglévő 2D tartalmakat is könnyedén át lehet konvertálni 3D-re. Az FPR-nak, vagy más néven polarizált technológiának köszönhetően az LG 3D szemüvegei nem igényelnek töltést, valamint könnyűek és kedvező áron kaphatók. Ez lehetővé teszi, hogy a 3D filmeket egyszerre többen is tudják élvezni.

2012-es 3D szemüvegkínálat


A továbbfejlesztett formatervezésnek, az ívelt lencséknek és a minimalista keretnek köszönhetően a 3D szemüvegek ma már divatos kiegészítők. Az LG Electronics 2012-es 3D szemüveg kollekciójának egyikét, a híres szemüvegtervező, Alain Mikli alkotta. Az eddigi 3D szemüvegekhez képest, az LG új 3D szemüvegei sokkal kényelmesebbek.

Az F310 egyedülálló formája ötvözi a kifinomult vonalakat a keskeny kerettel. Több korábbi 3D szemüveggel ellentétben a lencséket úgy tervezték, hogy jobban illeszkedjenek a viselőjük arcformájához, felerősítve a CINEMA 3D képélményt. Az F310 mindössze 13,5 gramm, így 20%-kal könnyebb az LG korábbi szemüvegeinél.

 



A 2012-es új termékek egyike a szemüvegre csíptethető F320-as. A csíptethető 3D szemüvegek kompatibilisek az FPR, vagy más néven passzív technológiát alkalmazó 3D tévékkel (CINEMA 3D tévékkel). A szemüvegre csíptethető 3D szemüvegek korábbi generációjához képest az F320 25%-kal könnyebb, mindössze 5,5 gramm.

Az F360-ast az LG, Alain Miklivel együttműködve fejlesztette ki, az eredmény pedig egy sportos, félkeretes szemüveg. A csupán 16 grammos F360-as lencséi íveltek, és a viselőjük arcának nagy részét eltakarják, hogy a 3D CINEMA élmény a lehető legteljesebb legyen. A F360-as szemüveg a többi 3D szemüveggel együtt a 3D mozikban is használható, mert a CINEMA 3D rendszer ugyanazzal az FPR és RealD technológiával működik, mint a 3D mozik.