Tegra 3 processzorral szerelt ZTE táblagép a láthatáron

Farkas Norman, 2012. január 12. 13:53

A CES rendezvényen bukkant fel a kínai gyártó roppant erős felszereltségű masinája, melyhez – a ZTE jó szokásához híven – várhatóan kedvező ár párosul.

A kínai gyártók brutálisan megbolygatták az idei CES-t, s várhatóan a mobil- és tabletpiacra is kellemes hatást fognak gyakorolni a jövőben. A Huawei és a ZTE kiemelkedő ár-érték aránnyal bíró termékeikről vált híressé, s minél több felső kategóriás mobil eszközzel rukkolnak elő, annál valószínűbb, hogy ezek a nagy tudású kütyük széles körben elterjednek, mi több, ennek hatására talán más gyártók hasonló felszereltségű készülékei is alacsonyabb áron hozzáférhetők lehetnek.

A Huawei nagy dobása után most egy – ugyancsak a felső kategóriát képviselő - ZTE jövevénnyel ismerkedhetünk meg, mely egy 7 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású HD kijelzővel, quad-core Nvidia Tegra 3 processzorral, valamint 16GB belső tárhellyel felvértezett táblagép. Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich alapokon nyugvó készülék egyelőre csak prototípus formájában létezik, de a kínai gyártó szóvivője úgy nyilatkozott, hogy amennyiben piacra kerül a masina, ára igencsak kedvezően alakul majd.