Új ThinkPad Edge laptopok: üzlet és életmód egyben

Kütyü Magazin, 2012. január 13. 12:42

A Lenovo bemutatta kis – és középvállalatoknak tervezett legújabb laptop portfólióját, melyben ötvözi az üzleti technológiát a szórakoztató funkciókkal. Mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb eszközt: a prémium kategóriát a ThinkPad Edge S sorozat, a középkategóriát a ThinkPad Edge E sorozat, míg a belépő szintet a Lenovo B sorozat gépei képviselik.

Az elegáns ThinkPad Edge S430 laptop a stílusos és eredeti megjelenést olyan innovatív megoldásokkal kombinálja, mint az Intel Core processzor és a Thunderbolt technológia. A ThinkPad Edge laptopok 11, 13, 14 és 15 colos méretben érhetőek el, és olyan hasznos technológiai újítással kerülnek a polcokra, mint a Lenovo Solution Center, amely a leggyakoribb IT problémákra ad megoldást. Ezzel párhuzamosan a felhasználók szórakozási igényeinek maximális kielégítésére is nagy figyelmet fordított a cég az új sorozat minőségi kép- és hangjellemzőivel.
„A kis- és középvállalatok dolgozói olyan laptopokat igényelnek, melyeken mindent meg tudnak oldani – a munkához nagy teljesítményre van szükség, míg a személyes felhasználáshoz elengedhetetlen a kiváló élmény” – mondta Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója. „Ezeket az elvárásokat az új ThinkPad Edge laptopok extráikkal – mint az új progresszív dizájn, az egyszerű kezelhetőség és a gyorsabb betöltés – túl is szárnyalják.”

Külcsíny-kedvelő üzletemberek számára ideális megoldást jelenthet a ThinkPad Edge S430 laptop mokkafekete színével, elegáns vékony megjelenésével, fémdíszítéssel és prémium, puha tapintású felületével.
A 14 colos laptopban megvan minden olyan funkció is, ami a kkv-k sikeres működéséhez elengedhetetlen. Ilyenek például a legújabb Intel Core processzorok, a DVD író vagy az akár 1TB tárolási kapacitással rendelkező második merevlemez, az integrált Intel vagy NVIDIA Optimus videokártyák választéka, a Dolby Home Theatre v4 hangzás, az USB 3.0 portok és az Intel Thunderbolt™ technológiája. Ez utóbbi segítségével a felhasználók 30 másodperc alatt mozgathatnak teljes hosszúságú HD videókat és nagyjából 10 percbe telik egy évnyi folyamatos MP3 hallgatás biztonsági mentése is.

A 14 colos ThinkPad Edge E430 és a 15 colos E530 laptopok esetében a kkv-k számos opció közül választhatnak igényeiknek megfelelően: a legújabb Intel Core processzorok, vagy AMD Fusion APU (az E435 és az E535 laptopok rendelkeznek ez utóbbival), integrált vagy a diszkrét grafikus kártya. A laptopok támogatják a gyors betöltést, és az akár 1 TB-os tárolási kapacitás kombinálható SSD meghajtóval is. A gépek emellett USB 3.0 portokat és nagyfelbontású webkamerát is kaptak.
A kisebb, 11,6 colos, valamint a 13,3 colos ThinkPad Edge laptopok az E130 és E330 modellek esetében Intel Core processzorokkal, míg az E135-nél és E335-nél AMD Vision Accelerated processzorokkal (E135 és E335) nyújtanak teljesítményoptimalizálási lehetőséget és mobilitást a kkv-knak.

Az általános felhasználású ThinkPad Edge laptopok grafitszürke belsővel érkeznek, választható éjfekete, tűzpiros vagy kobaltkék külsővel (Midnight Black, Heatwave Red or Cobalt Blue), a ThinkPad Edge S430 laptopokhoz hasonló progresszív dizájnnal.

A Lenovo B sorozatának belépő szintű modelljei az alapvető technológiai megoldásokkal elérhető üzleti teljesítménynövelést jelentik a felhasználók számára. A B480 és a B580 modellek a legújabb Intel Core processzorokkal, míg a B485 és B585 típusok AMD Fusion APU processzorral, és integrált vagy diszkrét grafikus kártyával vannak ellátva. A rendkívül jó áron érkező laptopok az akár 1 TB tárolói kapacitással, az USB 3.0 portokkal, HDMI kimenettel és ’négy az egyben’ kártyaolvasóval minden alapvető igényt kielégítenek.

Magyarországon az említett termékek várhatóan az év második felében lesznek elérhetőek.